درب با رنگ پولیشی و نحوه ی اجرای آن

در پولیشی

زمانی که تصمیم به خرید یک درب ساختمانی می گیرید، یکی از فاکتورهای مهمی که باید به آن توجه داشته باشید رنگ است. معمولا به سراغ رنگ هایی می رویم که هارمونی خوبی با دیگر اجزای خانه داشته باشند. اما آیا می دانستید که رنگ ها، علاوه بر زیبایی منجر به افزایش مقاومت و کیفیت درب می شوند؟

آیا می دانید که رنگ ها هستند که در اصل، از نفوذ رطوبت، حشرات و دیگر عوامل خارجی جلوگیری می کنند؟

در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم به سراغ معرفی رنگ های پولیشی و نحوه رنگ آمیزی درب برویم. اگر تصمیم به خرید یک درب ساختمانی دارید، بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد این رنگ ها و درب هایی که با آن رنگ آمیزی شده اند، به دست آورید. پس با ما همراه باشید.

رنگ پولیشی چیست؟

پیش از این که به سراغ نحوه اجرای رنگ های پولیشی روی درب های ساختمانی برویم می خواهیم شما را با ماهیت رنگ های پولیشی آشنا کنیم؟ این رنگ ها چه هستند و چگونه تولید می شوند؟

اساسا رنگ های پولیشی بر پایه ی رزین پلی استر غیر اشباع می باشند. به همین دلیل است که برای رنگ آمیزی سطوح چوبی مثل درب ها، بهترین گزینه هستند. با استفاده از رنگ پولیشی می توان درب چوبی را مقاوم تر، سخت تر و براق تر کرد. زمانی که یک رنگ پولیشی را روی درب اجرا می کنید، مقاومت آن را در برابر آب و مواد شیمیایی بیشتر می کنید.

این رنگ های پولیش، به دلیل استفاده از ماده هایی مثل پراکسید و کبالت، برق خاصی دارند. برای ساختن آن ها نیز باید به نسبت لازم، این دو ماده را ترکیب کنید و رنگ مورد نظر را به دست آورید.

برای خرید انواع درب ساختمانی کلیک کنید.

چه وسایلی برای پولیش کاری لازم است؟

زمانی که تصمیم به رنگ آمیزی پولیشی در می گیرند، نیازمند یک سری وسایل خاص هستند. برخی از مهم ترین این وسایل شامل موارد زیر است:

  • رزین پلی استر پوست و پولیش
  • سمباده
  • خمیر رنگ
  • پولیش نرم و زبر پلی استر
  • صابون نرم و پلی استر

بیشتر بخوانید: رنگ الکترواستاتیک چیست؟

مراحل پولیش کاری

اگر بخواهیم به طور خلاصه اشاره ای به مراحل پولیش کاری داشته باشیم، باید چنین بگوییم:

  • قبل از هر چیزی باید قطعه ی مورد نظر را صاف کرد. این کار با سمباده های نرم و زبر صورت می گیرد.
  • سپس باید مواد رنگی را با هم ترکیب کرد
  • بعد از اینکه رزین را روی سطح مورد نظر ریختید، باید اندکی صبر کنید تا سفت شود و سپس ضخامت مورد نظر خودتان را با استفاده از سمباده کشی به دست آورید.

در ادامه به طور مفصل در مورد رنگ آمیزی پولیشی درب های چوبی ساختمانی اشاره کرده ایم:

گام اول: تمیز کاری سطح چوب

همان طور که اشاره کردیم، قبل از هر چیزی باید سطح مورد نظر صاف و یکدست شود. اگر چوب شما دارای برجستگی، فرورفتگی، لهیدگی یا شکاف است، باید آن را اصلاح کنید. اگر چوب مورد نظر شما قدیمی است و مشکلات زیادی دارد، باید آن را به روش های زیر اصلاح کنید:

یک تکه چوب را که مقطع مثلثی شکل دارد، برداشته و آن را روی نقاط فرو رفته می چسبانیم. برای انجام این کار از چسب چوب باید استفاده کنیم. سپس آن را روی نقاط فرو رفته می چسبانیم و سپس با استفاده از رنده، قسمت هایی که از سطح چوب بیرون زده است را صاف می کنیم. در هر صورت، برای رنگ آمیزی لازم است که سطح چوب صاف و یکدست باشد و هیچ گونه فرو رفتگی یا برجستگی نداشته باشد.

گاهی مواقع ممکن است سطح چوب پر از ترک یا شکاف باشد. برای این که چنین ترک ها و شکاف هایی را پر کنیم، می توانیم از مخلوط خاک اره و چسب استفاده کنیم. این دو ماده را با هم مخلوط می کنیم تا زمانی که نوعی بتونه ی نرم به دست آید. سپس با استفاده از یک کاردک آن را روی ترک ها و شکاف ها می کشیم تا سطح مورد نظر صاف و یکدست شود. سپس اجازه می دهیم تا خشک گردد.

یکی دیگر از روش های رفع عیب و ایراد چوب های قدیمی، این است که رزین اپوکسی یا پلی استر پوست و پولیش استفاده کنیم. این روش که بسیار کاربردی و نوین است، می تواند به خوبی ایرادات چوب را برطرف کند. در ابتدا باید مقداری رزین را داخل یک ظرف بریزیم و سپس به آن هاردنر بیافزاییم. این ترکیب را هم می زنیم تا نوعی محلول به دست آید. سپس آن را داخل شکاف ها و ترک ها می ریزیم تا کاملا با سطح چوب یکدست شوند. گاهی مواقع ممکن است که سطح چوب سوراخ شده باشد. به این ترتیب زمانی که محلول را می ریزیم، ممکن است از طرف دیگر نشت کند. در این شرایط بهتر است طرف دیگر چوب را با چسب کاغذی بپوشانیم. اندکی صبر می کنیم تا محلول مورد نظر کاملا خشک شود و سپس عملیات سمباده کشی را آغاز می کنیم.

فراموش نکنید که این مرحله بسیار مهم است. چرا که سطح چوب اگر یکدست و صاف نباشد، رنگ آمیزی تمیز و دقیق نخواهد بود و سطح درب ناهموار خواهد شد.

مشاهده کنید:‌ برش فارسی بر چوب و کاربرد آن در چهارچوب‌های چوبی و روکوب

گام دوم: بتونه کاری

در این گام از رنگ آمیزی پولیشی سطح چوب، باید به سراغ بتونه کاری برویم. حتما شما هم شنیده اید که برای یکدست شدن رنگ آمیزی، قبل از هر چیزی باید سطح مورد نظر بتونه کاری شود. در مورد رنگ آمیزی پولیشی درب های ساختمانی نیز ماجرا به همین منوال است. برای بتونه کاری باید مطمئن شوید که سطح چوب تمیز و یکدست است. سپس از انواع پودرهای رنگی و مل استفاده می کنیم تا ترکیب بتونه آماده شود. در نهایت با استفاده از کاردک و لیسه، سطح درب را بتونه کاری می کنیم.

نکته ی مهم این جاست که بتونه کاری، بستگی فراوانی به نوع رنگی دارد که در نهایت می خواهید روی درب چوبی اعمال کنید. اگر چوب شما قدیمی است، طبیعتا باید از بتونه های مقاوم تر استفاده کنید. به طور کلی، سه نوع بتونه برای رنگ آمیزی درب های چوبی وجود دارد:

  • بتونه مل و سریش
  • بتونه فوری
  • بتونه روغنی

در واقع، این مرحله از رنگ آمیزی برای این انجام می شود که اطمینان پیدا کنید سطح درب صاف و هموار است. به این ترتیب با بتونه کاری شکاف هایی که در مرحله ی تمیز کاری نتوانسته اید پر کنید، کاملا بسته خواهند شد و به این ترتیب سطح مورد نظر شما برای رنگ آمیزی آماده می شود.

در ورودی پولیشی

گام سوم: سمباده کشی

بعد از این که کار بتونه کاری تمام شد، لازم است که یک بار دیگر عملیات سمباده کشی را تکرار کنید. یادتان نرود که این عملیات به هر حال بسیار مهم است چرا که بعد از بتونه کاری، ممکن است سطح مورد نظر هنوز هم یک دست نباشد.

اما آیا می دانید که سمباده چیست؟ اگر تا به حال سمباده را از نزدیک دیده باشید پس به خوبی می دانید که این وسیله، نوعی پارچه یا مقوا است که روی آن را با دانه های سیلیس پوشانده اند. به این ترتیب سطح مورد نظر، دارای برجستگی هایی خواهد بود.

حال نکته ی مهم این جاست که هر چقدر، دانه های سیلیس که به سطح سمباده چسبانده اند، کمتر باشد و اندازه های آن بزرگ تر، پس سمباده ی مورد نظرتان زبرتر خواهد بود و شماره آن کمتر است.

دقت داشته باشید که برای عملیات سمباده کشی، حتما باید اجازه بدهید بتونه خشک شود. در غیر این صورت، کل عملیات بیهوده خواهد بود. برای انجام سمباده کشی، باید آن را به قدری روی چوب بکشیم تا به سطح آن برسیم. به این ترتیب بتونه های اضافه از روی سطح چوب برداشته می شوند و سطح مورد نظر کاملا برای رنگ آمیزی آماده خواهد بود.

گاهی ممکن است که رنگ آمیزی درب اندکی پیچیده تر باشد. مثلا بخواهیم بخش هایی از سطح درب را رنگ نکنیم. به این ترتیب کافیست آن قسمت ها را با چسب کاغذی بپوشانیم تا رنگ به آن ها نرسد.

گام چهارم: آغاز رنگ آمیزی

مهم ترین نکته ای که در مورد پروسه ی رنگ آمیزی درب های ساختمانی باید بدانید این است که دارای چند مرحله می باشد. تک به تک این مراحل بسیار مهم هستند و عدم انجام هر یک از آن ها، کیفیت کار را پایین می آورد:

آستر کاری

در اولین مرحله از رنگ آمیزی درب، باید پس از سنباده کشی به سراغ آستر کاری برویم. در واقع پیش از این که رنگ مورد نظر پولیشی را روی درب اجرا کنید، باید از یک نوع رنگ به نام آستری استفاده کنید. معمولا رایج ترین رنگ آستری موجود در بازار، شاپان است که در رنگ های قهوه ای و مشکی تولید می شود. می توانید با استفاده از این دو رنگ، طیف های رنگی مختلفی را به وجود آورد. نکته ی مهم این جاست که حلال رنگ شاپان بنزین است. برای اجرای آن نیز کافیست از یک پارچه ی بدون پرز استفاده کنید.

  • نکته: برای این که رنگ های تیره تری به دست آورید، باید نسبت بنزین شما به شاپان کمتر باشد. در واقع هر چقدر که شاپان بیشتر باشد، رنگ تیره تری به دست می آورید.

همچنین مشاهده کنید: دستگاه CNC چوب و انواع درب ها با طرح CNC

پوشش سیلر

در گام بعدی از رنگ آمیزی درب، باید به سراغ پوشش سیلر بروید و سطح درب را با آن بپوشانید. اما فایده ی این کار چیست؟ در واقع سیلر مانع از نفوذ رنگ به داخل چوب می شود. به همین خاطر است که باید حتما آن را جدی بگیرید و انجام بدهید. برای پوشش چوب توسط سیلر، کافیست آن را با تینر مخلوط کنید و با یک قلم موی نرم روی سطح درب بکشید.

  • نکته: پوشش سیلر باید در طول چند مرحله صورت بگیرد. بهتر است بین هر یک از مراحل سیلر زدن نیم ساعت فاصله باشد تا اندکی خشک بشود. این عملیات باعث می شود که کیفیت رنگ آمیزی بالاتر برود. همچنین باید دو ساعت به پوشش سیلر زمان بدهید تا کاملا خشک شود.

سنباده کشی

بعد از این که پوشش سیلر به اتمام رسید، نوبت به سمباده کشی مجدد می رسد. چرا که سطح کار دوباره زبر شده است و باید آن را صاف و صیقلی کرد. به همین دلیل است که برای رنگ آمیزی درب باید چند نوع سنباده دم دست داشته باشید.

اجرای کیلر

یکی از مهم ترین مراحل رنگ آمیزی درب، پوشش سطح آن با کیلر است. کیلر ماده ای است که می توانید آن را با رنگ های مختلف ترکیب کرده و روی سطح درب بزنید. در واقع با استفاده از کیلر است که می توان به تناژهای رنگی مختلفی دست پیدا کرد. کیلر را با تینر رقیق کنید و با استفاده از یک قلم مو روی سطح درب بزنید.

  • نکته: اگر قرار است برای اجرای کیلر، از قلم مو به جای پیستوله استفاده کنید، باید مقدار کیلر را افزایش دهید تا غلیظ تر شود. به این صورت کیفیت کار بالاتر خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: انواع روکش های طبیعی مورد استفاده در درب های ساختمان

رنگ آمیزی نهایی

در این مرحله، باید آخرین رنگی که انتخاب کرده ایم را روی درب اجرا کنیم. معمولا توصیه می شود که به جای کیلر از نیم پلی استر استفاده شود. چرا که کیفیت بسیار بالاتری دارد و مقاومت چوب را در برابر عوامل مختلف افزایش می دهد. همچنین در دو نوع مات و براق عرضه می شود که طبیعتا دست شما را برای انتخاب بازتر خواهد کرد. حلال این رنگ ها نیز تینر است. البته نباید فراموش کنید که اجرای نیم پلی استر، بسیار دقیق تر و حساس تر از کیلر است و فواصل زمانی میان نوبت های رنگ آمیزی آن، باید با دقت زیادی انتخاب شود.

پولیش کاری

برای پولیش کاری بهتر است ابتدا اجازه بدهید که رنگ روی درب به طور کامل خشک شود. سپس با استفاده از پوست و پولیش، آن را براق کنید.

سخن آخر

رنگ آمیزی پولیشی به دلیل زیبایی خاصی که دارد، برای اجرا در درب های ساختمانی بسیار محبوب است.

رستاچوب به عنوان یکی از تولیدکنندگان و فروشندگان بزرگ درب های ساختمانی، انواع و اقسام درب ها را به شما ارائه می کند که با استفاده از رنگ های پولیشی، اجرا شده اند. کافیست سری به منوی محصولات این فروشگاه بزنید و سفارش خود را نهایی کنید. برای استعلام قیمت انواع درب های ساختمانی نیز می توانید با کارشناسان رستاچوب در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *