وقتی که حرف از درب های ضد سرقت می شود، تنها چیزی که برای خیلی از ما اهمیت دارد، امنیت و ایمنی است. خیلی از ما فراموش می کنیم که درب های ضد سرقت، کارایی زیادی در زیباتر کردن دکوراسیون داخلی خانه نیز فراهم می کنند.
درب های ضد سرقت با جلا و جلوه ای که دارند، می توانند ورودی خانه را بسیار شیک کنند. این درب ها سنگین و با رنگ های کلاسیک هستند و تقریبا در هر خانه ای می توان از آن ها استفاده کرد.
اما اجازه بدهید در مورد یکی از وسایل و اجزای درب ضد سرقت صحبت کنیم که احتمالا کمتر به گوشتان خورده و اطلاعات زیادی هم راجع به آن ندارید.
آیا می دانید روکوب درب ضدسرقت چیست؟
آیا با کارایی و کاربرد آن آشنایی دارید؟
می دانید که در کدام قسمت از درب های ضد سرقت به کار می آید؟
در این مقاله از وب سایت رستاچوب می خواهیم در مورد روکوب درب ضد سرقت، ویژگی های آن، مزایای بی نظیرش و کاربردی که دارند صحبت کنیم. بنابراین اگر می خواهید اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع به دست آورید یا این که تصمیم به خرید درب ضد سرقت دارید، حتما ما را تا انتهای مقاله دنبال کنید.
روکوب درب ضد سرقت چیست؟
امروزه در کمتر خانه و ساختمانی است که از درب ضد سرقت استفاده نشده باشد. این درب ها قرار است باعث کیفیت امنیت و ایمنی خانه شوند و به خوبی نیز وظیفه ی خود را به انجام می رسانند. همان طور که می دانید درب های ضد سرقت از اجزا و بخش های مختلفی تشکیل شده است که هرکدام وظیفه ای دارند.
با دقت در ساختار این درب ها، متوجه می شویم که بدنه، لولا، یراق آلات و چهارچوب درب ضد سرقت، از مهم ترین بخش های این درب های ساختمانی هستند. اما یکی از مهم ترین بخش های درب ضد سرقت، مربوط به روکوب آن هاست که کارایی ویژه ای دارد.
این روکوب ها را معمولا می توان روی چارچوب درب ضد سرقت پیدا کرد. همان طور که قبلا نیز اشاره کرده ایم، چهارچوب درب های ضد سرقت باید بسیار مقاوم و مستحکم باشند. به همین دلیل است که از چارچوب های فلزی استفاده می کنند تا این مقاومت و استحکام تضمین شده باشد.
اما ظاهر این چارچوب های فلزی ممکن است به طور کامل، زیبایی درب های ضد سرقت را مخدوش کند و تحت الشعاع قرار بدهد. به همین دلیل است که از روکوب درب ضد سرقت برای زیباتر کردن این چارچوب های فلزی استفاده می شود.
در حقیقت این روکوب ها، نوعی روکش هستند که روی چارچوب را می پوشانند تا یکدستی خوبی با درب ضد سرقت و بدنه ی آن ایجاد کنند.
نکته ی بسیار مهم این جاست که روکوب های درب ضد سرقت، اساسا نقش خاصی در افزایش ایمنی درب ضد سرقت ایجاد نمی کنند و تنها کارایی شان، افزایش زیبایی درب های ساختمانی است. با این تفاصیل، اجازه بدهید اندکی در مورد ویژگی های روکوب درب های ضد سرقت صحبت کنیم.
خصوصیات روکوب درب ضد سرقت
زمانی که تصمیم به خرید روکوب درب ضد سرقت می گیرید، باید در مورد یک سری از ویژگی های این بخش از درب های ضد سرقت اطلاعاتی کلی داشته باشید:
- اولین نکته ای که در مورد روکوب های درب سرقت باید بدانید که جنس های مختلفی دارند. اما رایج ترین جنس آن ها از ورق های ام دی اف است. این ورق MDF روی روکش هایی از جنس چوب های مختلفی مثل راش یا گردو ساخته می شود.
- شکل کلی روکوب درب های ضد سرقت به شکل حرف L انگلیسی است. به این ترتیب می توان کلا چارچوب درب ضد سرقت را از قسمت نما، با این روکوب ها پوشش داد.
- بهتر است از همان موقع که درب ضد سرقت را خریداری می کنید، این روکوب ها را نیز سفارش دهید تا هارمونی بیشتری میان درب ضد سرقت و روکوب وجود داشته باشد.
- این روکوب ها را می توان در انواع و اقسام زیادی از بازار تهیه کرد. اما رایج ترین انواع آن شامل روکوب های تخت و ترک هستند. نوع ترک آن، دارای حالتی منحنی شکل است و مرغوبیت بیشتری دارد.
- در ضمن می توانید در بخش بالایی روکوب ها، یک جور تاج نیز اضافه کرد که زیبایی بیشتری به درب ضد سرقت خواهد داد.
- می توان روکوب های مختلف را روی چارچوب های مختلفی نصب کرد و محدودیتی از لحاظ جنس یا ابعاد وجود ندارد.
مزیت های روکوب درب ضد سرقت
همان طور که بارها در طول این مقاله اشاره کردیم، بالاترین مزیت استفاده از روکوب درب ضد سرقت این است که به زیباتر شدن درب و محیط اطراف آن کمک می کنند. اما اجازه بدهید به دیگر مزایای روکوب درب ضد سرقت نیز اشاره کنیم:
- می توان روکوب های درب ضد سرقت را روی انواع چارچوب ها نصب کرد.
- قیمت پایینی دارند و برای خرید آن ها، لازم نیست که هزینه های گزافی پرداخت کنید.
- خیلی سریع و ساده نصب می شوند و دردسر خاصی ایجاد نخواهند کرد.
- به طور کامل، چارچوب فلزی درب های ضد سرقت را می پوشانند و هارمونی خوبی با بدنه ی درب ایجاد می کنند.
- طرح و رنگ و جنس روکوب های درب ضد سرقت بسیار متنوع است و با هر سلیقه ای جور می باشد.
- می توان روکوب ها را در چارچوب درب های مختلف نصب کرد( درب ورودی واحد، ورودی ساختمان و…) و محدودیتی از این بابت وجود ندارد.
- در صورتی که درب خانه را عوض کرده باشید، احتمالا ضربه و آسیب های ناخواسته ای به چارچوب درب وارد شده باشد. با استفاده از روکوب می توانید به سادگی این آسیب ها را بپوشانید و زیبایی درب را افزایش بدهید.
- رنگ آمیزی این روکوب ها، به شکل رنگ کوره ای خواهد بود و به همین دلیل می توانید رنگ دلخواه خود را سفارش بدهید.
- ابعاد این روکوب ها نیز قابل سفارش است.
به طور کلی، روکوب درب های ضد سرقت را برای افزایش زیبایی درب ضد سرقت استفاده می کنند. بیشتر ساختمان های لوکس از روکوب و تاج درب استفاده می کنند تا جلوه ی بیشتری به نمای داخلی خانه ی خود بدهند. روکوب درب ضد سرقت باعث می شود که یکدستی بیشتری در ساختار درب دیده شود و از هر لحاظ چشم گیر باشد.
روکوب درب ضد سرقت را چگونه شست و شو بدهیم؟
زمانی که صحبت از روکش های چوبی یا هرگونه وسیله ای که از چوب در ساختار خود استفاده می کند، می شود باید حسابی مراقب شیوه ی نظافت و تمیز کردن آن ها باشیم.
روکوب های درب ضد سرقت نیز از قاعده مستثنی نیست چرا که از روکش های چوب برای ساخت آن استفاده می شود. زمانی که می خواهید آن ها را تمیز کنید، بهتر است از همان شیوه ای استفاده کنید که برای نظافت درب های ضد سرقت به کار می برید. چرا که جنس هر دو از روکش های چوب و ورق MDF است و شرایط نگهداری یکسانی دارند.
نصب روکوب درب ضد سرقت چگونه است؟
روکوب درب های ضد سرقت به شیوه ی خاصی نصب می شوند و به همین دلیل، هرکسی نمی تواند آن ها را نصب کند. حتما باید به سراغ نیروهای کارشناس و خبره بروید که با نحوه نصب روکوب درب ضد سرقت آشنا باشند. البته باید اشاره کنیم که روکوب درب های ضد سرقت را خیلی ساده و راحت می توان نصب کرد و دردسر خاصی ندارند.
به طور کلی برای نصب این روکوب ها، باید چند مرحله را پشت سر گذاشت که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
- اول از هر چیزی باید پروفیل روکوب های درب ضد سرقت را به اندازه ی ابعاد چارچوب درب برش داد.
- بعد از آن باید به سراغ اتصال این پروفیل ها رفت. در واقع قسمت داخلی و بیرونی قاب به هم وصل می شوند.
- برای اتصال بخش بدنه ی روکوب، باید از چسب سیلیکونی رفت. این بخش بدنه به داخل قاب نصب می شود.
- سپس نوبت به نصب قاب بیرونی می رسد. این بخش نیز باید چسب خورده و در جای خود نصب شود.
گرچه روند نصب روکوب درب ضد سرقت بسیار ساده به نظر می آید اما دقت و مهارت زیادی می طلبد و با اندکی اشتباه، ممکن است که کل کار خراب شود. بنابراین بهتر است همواره به سراغ کسانی بروید که در انجام این کار ماهر و خبره هستند.
انواع روکوب های درب ضد سرقت
همان طور که اشاره کردیم، روکوب های درب ضد سرقت انواع و اقسام زیادی دارند. اما باید بدانید که این تنوع به دلیل اختلاف در جنس روکش آن هاست. گرچه روکوب های درب ضد سرقت را از ورق MDF می سازند اما روکش آن ها ممکن است متفاوت باشد:
روکوب های MDF با روکش پی وی سی
یکی از رایج ترین روکش های روکوب درب ضد سرقت، از جنس پی وی سی است و معمولا برای جاهایی به کار می رود که احتمالا رطوبت و نم وجود دارد. این روکش های پی وی سی، خود انواع مختلفی دارند:
- روکش pvc با ضخامت 0.2 میلی متر که بسیار نازک محسوب می شوند و قیمت ارزانی دارند.
- روکش پی وی سی با ضخامت 0.4 میلی متر که ضخیم محسوب می شوند و قیمت متوسطی دارند.
- روکش pvc با ضخامت 0.4 میلی متر که هم ضخیم هستند و هم رنگ ماتی دارند.
شاید این سوال برایتان مطرح شده باشد که روکش پی وی سی چیست؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که روکش های پی وی سی، نوعی پوشش است که روی ورق های ام دی اف، چوب و …کشیده می شود تا مقاومت آن را در برابر رطوبت، ضربه و …افزایش دهد. رنگ بندی روکش های pvc بسیار متنوع است و شما می توانید در انواع طرح ها و رنگ ها، روکش پی وی سی را تهیه کنید.
علاوه بر این، قیمت ارزان تری در قیاس با دیگر روکش های موجود در بازار( مثل روکش چوب) دارد و به همین دلیل، گزینه ای اقتصادی محسوب می شود.
البته باید اشاره کنیم که روکش پی وی سی در نقاطی که حرارت بالاست، کارایی چندانی ندارد و مقاومت حرارتی آن بالا نیست.
یکی از مزیت های فوق العاده ی استفاده از روکش های پی وی سی برای روکوب های mdf، این است که نیازی به رنگ آمیزی ندارند چرا که خودشان به شکل رنگ شده، عرضه می شوند. برخلاف روکوب های mdf خام که به رنگ آمیزی احتیاج دارند.
روکوب های ام دی اف با روکش چوب طبیعی
همان طور که از نامش نیز پیداست، این روکوب ها، روکش هایی از جنس چوب طبیعی دارند و به همین دلیل برای مقاومت بیشتر، باید رنگ آمیزی شوند. زدن رنگ روی بافت چوب، باعث می شود که حس طبیعی بودن و زیبایی بیشتری به روکوب بدهد. همچنین رنگ بندی این روکش ها بسیار متنوع است و شما می توانید با توجه به رنگ درب ضد سرقت، روکوب با روکش چوب مورد نظرتان را سفارش بدهید.
روکش های چوبی بدون رنگ، ممکن است مقاومت و توان کافی در برابر رطوبت یا حرارت را نداشته باشند. به همین دلیل است که به طور کلی توصیه می کنیم از این روکش ها، برای روکوب درب های سرویس بهداشتی یا محیط های مرطوب دیگر استفاده نشود.
روکوب های ام دی اف خام
نوع دیگری نیز از روکوب ها وجود دارند که به شکل ورق های خام mdf عرضه می شوند و تنها روکش آنها، رنگی است که رویشان زده می شود.
روکوب های mdf خام، مقاومت چندانی نسبت به ضربه یا حرارت و حتی رطوبت ندارند. البته به محض رنگ آمیزی، تا حد خیلی خوبی، این مقاومت را کسب می کنند اما به شکل خام، کارایی خاصی نخواهند داشت.
سخن آخر
در نهایت باید اشاره کنیم که درب های ضد سرقت، بدون روکوب ها، ممکن است جلوه ی خاصی نداشته باشند و زیبایی شان چندان به چشم نیاید. پس بهتر است در اسرع وقت برای خرید روکوب درب ضدسرقت اقدام کنید.
رستاچوب، یکی از بهترین و با سابقه ترین فروشگاه های درب های ساختمانی است. شما می توانید بهترین درب ضد سرقت و روکوب های آن را از این فروشگاه و تولیدی بزرگ سفارش بدهید و در اسرع وقت تحویل بگیرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، به منوی وبسایت و محصولات فروشگاه مراجعه کنید.