نحوه نصب درب ضد سرقت

نصب درب ضد سرقت

زمانی که یکی از وسایل خانه خراب می شود، معمولا چکار می کنید؟ آیا خودتان دست به کار شده و شروع به تعمیر آن می کنید یا این که به سراغ کمک افراد ماهر و کارشناس می روید؟

برخی از امور منزل را می توان خود انجام داد و بعضی دیگر نیز به تخصص و مهارت بالا نیاز دارند.

اما سوال ما در این مقاله از وب سایت رستاچوب این است که نحوه نصب درب ضد سرقت چگونه است؟

آیا می توان خودمان اقدام به نصب درب ضد سرقت کنیم یا این که باید به سراغ افراد ماهر و کارشناس برویم؟

قبل از این که پاسخ این سوال را بدهیم می خواهیم توضیحاتی کلی در مورد این درب و نحوه نصب درب ضد سرقت ارائه کنیم. بنابراین توصیه مان این است که پیش از انجام هرگونه اقدامی، اطلاعاتی کلی در رابطه با درب های ضد سرقت و نحوه ی نصبشان به دست آورید. ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

درب ضد سرقت

همان طور که در مقالات پیشین بارها توضیح داده ایم، درب های ضد سرقت، نوعی درب های ساختمانی هستند که جهت جلوگیری از ورود غیرمجاز افراد به داخل محیط استفاده می شوند. در قیاس با دیگر درب های ساختمانی، درب ضدسرقت ایمنی و امنیت بالاتری دارد و علاوه بر این، بسیار هم زیبا هستند و در دکوراسیون داخلی خانه، نقش چشم گیری ایفاء می کنند.

اما آیا نحوه نصب درب ضد سرقت با نصب درب های معمولی متفاوت است؟

برای پاسخ به این سوال باید کارکرد درب های ضد سرقت را در نظر بگیریم. باید بگوییم که چارچوب، لولا و تمامی اجزای درب های ضد سرقت، به نحوی طراحی شده اند که بیشترین ایمنی را ایجاد کنند. بنابراین طبیعی است که نحوه نصب درب ضد سرقت نیز با دیگر درب های ساختمانی متفاوت باشد.

نکات قبل از نصب درب ضد سرقت

اما پیش از این که اقدام به نصب درب ضد سرقت نمایید، بهتر است که نکات مهمی را مد نظر داشته باشید:

اول از هر چیزی، باید سایز درب ضد سرقت را بدانید. چرا که باید فریم و چارچوب درب متناسب با درب ضد سرقت تعیین شوند.

معمولا فریم های درب ضد سرقت را در ابعاد 40 در 80 یا 40 در 100 می سازند که یک سانت از سایز و ابعاد خود درب بزرگ تر باشد تا درب ضد سرقت به راحتی داخل آن جا بشود.

جلوی درب همواره از پشت درب بزرگ تر است و اصطلاحا می گویند که قاب چارچوب درب ضد سرقت است.

انواع روش های نصب درب ضد سرقت

بسته به این که درب مورد نظر چه ابعاد یا چه جنسی دارد و قرار است در کجا نصب شود، ممکن است نحوه نصب درب ضد سرقت نیز متفاوت باشد. به طور کلی چند روش اساسی برای نصب درب ضد سرقت وجود دارد.

همچنین پیش از این که به سراغ نصب درب ضد سرقت به شیوه های مختلف بروید، باید یک اقدام اساسی و مهم انجام دهید.

مرحله ی اول نصب چارچوب درب است. فرقی نمی کند که نحوه ی اتصال درب به فریم چگونه است، چرا که به هر حال باید ابتدا چارچوب را نصب کنید.

برای نصب و ساخت باید از پروفیل هایی با ابعاد 10 در 4 و یا 8 در 4 استفاده شود. مهم ترین نکته ای که در نصب چارچوب باید مورد توجه قرار بگیرد این است که به نحوی نصب شود که اتصال درب به دیوار را مقاوم و محکم کند. همچنین نباید فراموش کرد که ابعاد فریم انتظار باید از ابعاد درب ضد سرقت بزرگ تر باشد تا درب به راحتی داخل آن قرار بگیرد.

نصب چارچوب درب باید پیش از مرحله ی سفیدکاری ساختمان انجام شود. یادتان نرود که اندازه گیری ابعاد درب ضد سرقت در این مرحله باید با دقت زیادی صورت بگیرد و پیش از نصب درب، حتما عایق کاری صد زنگ نیز انجام شود.

با این مقدمه به سراغ انواع روش های نصب درب ضد سرقت می رویم:

نصب درب ضد سرقت با استفاده از روش جوش کاری

در این روش از نصب درب ضد سرقت، همان طور که از نامش نیز پیداست باید از جوش کاری استفاده شود. در این روش، قبل از هر چیزی باید درب ضد سرقت را باز کنید و مطمئن شوید که سیستم قفل آن به درستی کار می کند. بعد از آن، درب مورد نظر را از قسمت پشتی که باله ندارد، وارد چارچوب کرده و عملیات تراز ساختن را انجام می دهید. سپس شاقول کرده و درب را چند بار باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می کند. یادتان نرود که تراز و شاقول درب بسیار مهم است و اثرگذاری زیادی بر عملکرد درب ضد سرقت خواهد داشت.

پس مطمئن شوید که این دو مرحله به درستی انجام شده اند. بعد از آن، درب ضد سرقت را روی سوراخ های تعبیه شده در بخش داخلی چارچوب، نصب کرده و چند خال جوش می زنید تا موقتا نصب شود. یک بار دیگر عملکرد درب را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید به درستی کار می کند. بعد از آن، عملیات جوش کاری را تکمیل کرده و درب را در چارچوب خود محکم می کنید.

ممکن است این روش از نصب درب ضد سرقت کمی تخصصی باشد و خودتان نتوانید از عهده ی انجام آن بربیایید. پس بهتر است به سراغ یک تکنیسین ماهر و خبره بروید.

در ضدسرقت

نصب درب ضد سرقت به روش رول بولت

اگر دیوار سفت و محکمی دارد که توان و مقاومت کافی برای اجرای روش رول بولت را دارد، بهتر است از این روش برای نصب درب ضد سرقت استفاده کنید. معمولا دیوارهای بتنی یا آجر 35 سانتی قادر به تحمل اینر وش هستند. در صورتی که برای اجرای دیوار از سفال تیغه ای استفاده شده است، باید عملیات مقاوم سازی پیش از نصب درب ضد سرقت به روش رول بولت انجام شود. این مقاوم سازی با ملات ماسه سیمان و آسترسازی همراه خواهد بود.

در این روش از نصب درب ضد سرقت، باید قبل از هر چیزی مطمئن شوید که محل نصب درب تراز و شاقول باشد. درب را چند بار باز و بسته کنید تا مطمئن شوید به درستی کار می کند. ضلع های چارچوب نیز باید کاملا تراز باشند. بعد از آن باید اقدام به سوراخ کردن چارچوب درب در نواحی مشخص شده نمایید. البته بهتر است مطمئن باشید که جای سوراخ ها درست است و بعد دیوارها را سوراخ کنید.

دوباره مطمئن شوید که چارچوب درب تراز است و سپس رول بولت ها را به حفره های ایجاد شده وارد کنید. قبل از این که از آچار های مخصوص برای محکم کردن رول بولت ها داخل حفره استفاده کنید، بهتر است ابتدا از یک پیچگوشتی استفاده کنید و به صورت دستی، رول بولت ها را داخل سوراخ کنید.

در ضمن فراموش نکنید که این پیچ ها باید به شکل تدریجی و آهسته آهسته به داخل حفره ها فرو بروند تا هیچ گونه اشکالی در تراز درب به وجود نیاید.

گام نهایی نصب درب ضد سرقت

پس از این که درب ضد سرقت را در چارچوب درب قرار دادیم، باید یک سری اقدامات خاص انجام شود تا درب ضد سرقت سر جای خود ثابت و محکم باقی بماند.

ابتدا باید درب را با استفاده از لولا به فریم انتظار نصب کرد. درب های ضد سرقت بسیار سنگین هستند و به همین دلیل معمولا از لولاهای بیشتری( مثلا 3 تا) برای نصب آن به دیوار استفاده می شود.

در ضمن فراموش نکنید که لولای درب ضد سرقت را نمی توان از بیرون محیط، مشاهده کرد.

بعد از نصب کامل درب، نوبت به نصب قفل و یراق آلات مخصوص درب ضد سرقت می رسد. بدون استفاده از یک سیستم قفل و کلید مرغوب و با کیفیت، کارایی درب های ضد سرقت به شدت پایین می آید و فرق چندانی با درب های معمولی نخواهد داشت.

همچنین به یاد داشته باشید که درب های ضد سرقت رنگ آمیزی شده به اندازه ی درب های ضد سرقت با پوشش پودری مرغوب نیستند. درب هایی که از پوشش پودری استفاده کرده اند، مقاومت بیشتری در برابر حرارت از خود نشان می دهند و کیفیت بالاتری دارند.

درب ضد سرقت مورد نظر شما، باید ضد آب و ضد اسید نیز باشد.

البته این موارد فرق زیادی در نحوه نصب درب ضد سرقت نخواهد داشت اما بهتر است که این نکات را به هنگام خرید درب ضد سرقت به یاد داشته باشید.

نصب درب ضد سرقت روی دیوارهای پارتیشنی

ممکن است دیوارهای یک ساختمان از جنس بتن یا آجر نباشند و به شکل پیش ساخته و پارتیشنی کار شده باشند. در این شرایط آیا هنوز هم می توان درب ضد سرقت نصب کرد؟ در پاسخ باید بگوییم که بله! درب ضد سرقت را در محیط های مختلف می توان به کار برد اما باید نکات زیر را در نصب درب ضد سرقت روی دیوار پارتیشنی مورد توجه داشته باشید:

  • ابعاد درب را اندازه گیری کنید
  • چارچوب درب را مقاوم سازی کنید( از مواد ضد زنگ استفاده نمایید تا درب پوسیده نشود و طول عمر بیشتری پیدا کند)
  • اندازه قطر فریم را کنترل کنید تا هیچگونه پیچش یا عدم تناسبی در چارچوب درب ایجاد نشود.
  • از تراز و شاقول بودن چارچوب درب مطمئن شوید. هرگونه عدم صافی، عملکرد درب ضد سرقت را دچار اختلال می کند.
  • بهتر است به هنگام نصب چارچوب درب، کمال دقت را داشته باشید تا بعدها، حرکت نکند.
  • یادتان باشد که محل نصب چارچوب انتظار درب باید به گونه ای باشد که بالاتر یا پایین تر از سطح زمین نباشد.
  • نصب درب ضد سرقت روی دیوار پارتیشنی نیز باید بعد از گچ کاری و رنگ آمیزی صورت بگیرد.

نصب در ضدسرقت

نصب درب های ضد سرقت چینی

در حال حاضر درب های ضد سرقت چینی یکی از رایج ترین و محبوب ترین درب های ساختمانی موجود در بازار هستند.

اما سوال اصلی این جاست که آیا تفاوت زیادی میان نصب درب ضد سرقت ترک و ایرانی با درب ضد سرقت چینی وجود دارد؟

باید بگوییم که نصب درب ضد سرقت چینی به این صورت است که قبل از هر چیزی باید یک عدد فریم انتظار فلزی را پیش از سفید کاری ساختمان نصب نمود. ابعاد فریم های قوطی متناسب با درب ضد سرقت چینی باید ابعادی برابر با 4 در 8 یا 4 در 10 داشته باشند. البته امکان استفاده از فریم هایی با ابعاد کمتر نیز وجود دارد.

اگر بخواهیم توضیحات بیشتری در مورد ابعاد فریم انتظار درب های ضد سرقت چینی بدهیم باید چنین بگوییم:

فریم انتظار از داخل به داخل باید در حد یک سانتی متر از ابعاد پشت به پشت درب ضد سرقت داشته باشد.

مثلا در صورتی که ابعاد پشت به پشت درب ضد سرقت چینی برابر با 105 در 210 سانتی متر است، ابعاد جلو به جلوی فریم انتظار آن باید 106 در 211 سانتی متر باشد.

ممکن است کمی پیچیده به نظر بیاید اما زمانی که از یک متخصص نصب درب های ضد سرقت چینی کمک می گیرید، روند نصب این درب های ساختمانی بسیار ساده و راحت خواهد شد.

در واقع اگر بخواهیم به زبان ساده تری این موضوع را روشن کنیم باید بگوییم که فضای لازم برای نصب درب ضد سرقت از سمت بیرون( راه پله ها) باید دست کم 5 سانتی متر بیشتر باشد و 4 سانتی متر آن نیز نباید با هیچ گونه مصالحی پوشانده شود.

گاهی این سوال مطرح می شود که آیا امکان عدم استفاده از فریم انتظار برای نصب درب های ضد سرقت چینی وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید اشاره کنیم که در صورتی می توان از فریم انتظار استفاده نکرد که تراز و شاقول چارچوب درب به شدت دقیق و درست باشد.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که درب ضد سرقت را در پروسه ی ساخت ساختمان باید نصب کرد. بنابراین لازم نیست که خودتان دست به کار شوید و اقدام به نصب درب ضد سرقت نمایید. اما گاهی مواقع تمایل به تعویض درب معمولی خانه با درب ضد سرقت دارید که در این شرایط نیز می توان از کمک های یک کارشناس ماهر استفاده کرد.

وبسایت رستاچوب، با سال ها سابقه در حوزه ی تولید و فروش درب های ساختمانی، تلاش دارد تا بهترین خدمات را نیز به شما ارائه کند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ی تماس با ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *