نحوه رگلاژ درب های ضد سرقت

رگلاژ درب ضدسرقت

امروزه در کدام ساختمان نوساز و جدیدی از درب های ضد سرقت استفاده نمی شود؟

واقعیت این جاست که این درب ها به قدری محبوبیت پیدا کرده اند و کارایی خود را اثبات نموده اند که کمتر پیش می آید که یک ساختمان ساز درست و حسابی، از آن ها استفاده نکند. به خصوص برای درب های ورودی ساختمان که باید امنیت بیشتری داشته باشند و از ورودهای غیر مجاز جلوگیری به عمل بیاورند.

اما مثل هر وسیله ی دیگری، ممکن است درب های ضد سرقت هم گاهی به مشکل برخورد کنند و یکی از مشکلات اصلی این درب های ضد سرقت، به هم خوردن رگلاژ آن هاست.

حتما شما هم متوجه شده اید که برخی از این درب ها، گاهی به هنگام باز و بسته کردن، گویی به درستی چفت نمی شوند و باید اندکی آن ها را بالا کشید. در چنین شرایطی است که می گوییم رگلاژ درب به هم خورده است و باید هر چه سریع تر مشکل را برطرف نمود. چرا که به طور جدی به ویژگی ضد سرقت بودن درب، ضربه وارد می کند.

در این مقاله از رستاچوب می خواهیم در مورد نحوه رگلاژ درب های ضد سرقت صحبت کنیم. در صورتی که این موضوع برایتان جالب است یا این که رگلاژ درب ضد سرقت شما به هم خورده، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

اما پیش از این که به نحوه رگلاژ درب های ضد سرقت بپردازیم، توضیحاتی در مورد اصول نگهداری از درب ضد سرقت و علائم عدم رگلاژ درب ارائه می کنیم.

چطور از درب ضد سرقت مراقبت کنیم؟

  • یکی از اصلی ترین کارهایی که باید به عنوان صاحب درب ضد سرقت باید انجام دهید این است که به طور مرتب آن را بررسی کنید تا مشکلات آن را شناسایی کنید.
  • در گام بعدی بهتر است که نظافت دوره ای آن را در نظر داشته باشید
  • روغن کاری قطعات مکانیکی درب ضد سرقت نیز بسیار حائز اهمیت است.

با رعایت همین نکات ساده، می توانید از سلامت درب ضد سرقت خود در دراز مدت اطمینان پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: استاندارد درب ضد سرقت

رایج ترین مشکلات درب ضد سرقت

همان طور که اشاره کردیم، درب های ضد سرقت را اگر به درستی نگهداری نکنیم، ممکن است بعد از مدتی دچار مشکل و ایراد شوند. اما برخی از رایج ترین مشکلات مربوط به درب های ضد سرقت شامل موارد زیر است:

  • شکسته شدن لولای درب
  • از کار افتادن یا خرابی قفل درب ضد سرقت
  • خرابی مغزی قفل درب
  • گیر کردن درب به هنگام باز و بسته شدن
  • خارج شدن درب از حالت رگلاژ
  • نفوذ صدا به داخل ساختمان
  • خراب شدن چارچوب درب

رگلاژ در

علائم و دلایل نیاز به رگلاژ درب ضد سرقت

برای این که متوجه شوید درب ضد سرقت شما نیاز به رگلاژ دارد، باید به دنبال یک سری از علائم و نشانه ها باشید. البته برخی از دلایل نیاز به رگلاژ درب ضدسرقت به خاطر اتفاقات دیگری است.

مثلا یکی از اصلی ترین دلایل نیاز به رگلاژ درب ضد سرقت، به خاطر فرونشست زمین در شهرهای بزرگی مثل تهران است. متاسفانه این فرونشست به مرزهای خطرناکی رسیده است و سالانه بیشتر هم می شود و کوچک ترین نتیجه اش هم به هم خوردن رگلاژ درب های ساختمانی است.

علاوه بر این گودبرداری غیر اصولی و فونداسیون غیر مقاوم نیز منجر به نشست ساختمان می شود و در نتیجه بعد از مدتی متوجه می شوید که درب ضد سرقت نیاز به رگلاژ دارد.

از دیگر دلایلی که منجر به بهم خوردگی رگلاژ درب ساختمان می شود، می توان به وجود آب های زیرزمینی اشاره کرد. این آب ها باعث می شوند که ساختمان دچار نشست شده و در نتیجه رگلاژ درب های ضد سرقت به هم بریزد. البته خالی شدن آب های زیر زمینی نیز ممکن است همین مشکل را ایجاد کند. معمولا با وجود فرو نشست زمین، درب حدود 2 الی 5 سانتی متر از جای خود حرکت میکند و عملا رگلاژ را به هم می زند.

متاسفانه در شهرهای بزرگی مثل تهران و کرج، این معضل بیشتر است و درب های ساختمانی به دلیل فرونشست مدام به سمت زمین حرکت می کنند و از رگلاژ خارج می شوند. به همین دلیل است که باید نحوه رگلاژ درب های ضد سرقت را یاد بگیرید تا در صورت بروز این مشکل، بتوانید به سادگی آن را حل کنید.

باید بدانید که برای رگلاژ کردن درب های ساختمانی از وسایل و روش های مختلفی مثل اهرم کردن میله های درب، استفاده از واشر تنظیم لولا، نصب مجدد درب، بریدن مقدار کمی از لنگه ها و …استفاده می شود.

یکی دیگر از علائم اصلی و بزرگ نیاز درب ضد سرقت به رگلاژ کردن این است که به هنگام باز و بسته کردن درب های ضد سرقت، صداهای ناهنجار و نامناسبی از درب خارج می شود. در برخی موارد حتی صداهای بیرون از محیط به داخل نفوذ می کنند. در حالی که عایق سازی خانه یکی از اصلی ترین ویژگی های یک درب ضد سرقت است. اگر این مشکلات را مشاهده کردید، احتمالا وقتش رسیده است که رگلاژ درب های ضد سرقت خانه را انجام دهید.

زمانی که درب ضد سرقت شما، صداهای نا به هنجاری از خود بیرون می دهد، به این معنی است که تراز نیست و لنگه ی درب به پایین افتاده است و احتمالا به چارچوب ساییده می شود. به این ترتیب طبیعی است که صداهایی از خود تولید کند.

نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که بیشتر این مشکلات مربوط به درب ضد سرقت، به دلیل عدم استفاده از یراق آلات با کیفیت در ساختار درب است. مثلا اگر جنس رویه درب خوب باشد یا این که کلاف داخلی و قفل آن از بهترین و معتبرترین برندهای ایرانی و ترک باشد، احتمالا این دسته از مشکلات کمتر به سراغتان می آیند.

وسایل مورد نیاز برای رگلاژ درب ضد سرقت

زمانی که مطمئن شدید درب ضد سرقت شما از حالت رگلاژ خارج شده است، باید اقدام به رگلاژ مجدد آن نمایید. در این راستا نیاز به یک سری وسایل و ابزارها دارید که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:

  • در صورتی که لولاها شکسته باشند یا جا به جا شده اند، نیاز به دستگاه جوشکاری خواهید داشت.
  • برای بالا کشیدن درب، نیاز به چکش و میله ای آهنی دارید.
  • در صورتی که درب صدا می دهد، بهتر است که از روغن مخصوص درب نیز استفاده کنید.
  • استفاده از مواد شوینده و سنباده جهت صیقل کاری و تمیز کردن لولاها ضروری است.
  • جعبه ابزار آلات شامل آچار و پیچ گوشتی برای باز کردن لولاها

گام به گام با نحوه رگلاژ درب ضد سرقت

اگر تمام علائم بالا را در درب ضد سرقت خود مشاهده کردید، وقتش رسیده است که ابزارآلات خود را برداری و با طی کردن مراحل زیر، مشکل عدم رگلاژ درب خود را برطرف کنید.

روغن کاری درب ضد سرقت

اولین کاری که باید انجام دهید، روغن کاری درب است. به احتمال بسیار زیاد صداهایی که از درب به گوشتان می رسد، به خاطر سابیدگی لولاهاست. روغن مخصوص درب ضد سرقت را در یک اسپری بریزید و سپس روی لولا اسپری کنید. بعد درب را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که روغن به داخل لولا نفوذ کرده است.

نکته: خیلی از افراد فکر می کنند که استفاده از روغن های خوراکی، می توانند مشکل را برطرف کنند. البته این روغن ها ممکن است که تا حدی اثرگذار باشند اما به طور کلی مشکل را برطرف نمی کنند. بنابراین بهتر است که از روغن مخصوص این کار استفاده کنید.

درآوردن میخ لولاها

در این مرحله لازم است که اقدامات پیچیده تری را در پیش بگیرید. اگر مشکل درب با روغن کاری برطرف نشد، احتمالا باید به سراغ درآوردن میخ لولاها بروید. بعضی از این میخ ها گرد هستند و می توانید ببینید که وظیفه ی نگه داشتن صفحات لولا را بر عهده دارند. از یک انبردست استفاده کنید تا میخ ها را خارج نمایید و سپس آن ها را در جهت عقربه ی ساعت بچرخانید.

شست و شوی میخ ها

بعد از خارج کردن میخ لولا، باید اقدام به تمیز کردن آن ها بکنید. معمولا از سیم های ظرفشویی، سمباده یا چیزهای تیز برای تمیز کردن این میخ ها استفاده می کنند. باید هرگونه آلودگی یا جرم را از روی سطح این میخ ها تمیز کنید. بعد از این که مطمئن شدید که میخ ها سالم و تمیز هستند، آن ها را روی سطحی صاف و یکدست بغلتانید.

این کار را برای این انجام می دهند که مطمئن شوند هیچ گونه سطح ناصاف یا برآمدگی روی سطح میخ وجود ندارد. اگر هرگونه برآمدگی روی سطح میخ دیدید، آن را با چکش صاف کنید. یادتان باشد که چکش زدن به لولاهای درب اصلا درست نیست چرا که آن ها را خراب می کند. بنابراین بهتر است در ابتدا میخ ها را خارج کنید.

صابون کاری درب ضد سرقت

در گام بعدی باید به سراغ صابون کاری بروید. گاهی مواقع با روغن کاری یا تمیز کردن میخ ها، مشکل درب ضد سرقت حل نمی شود. بنابراین بهتر است با صابون، میخ لولاها را تمیز کنید. بعد از خروج میخ ها از لولا، به آنها صابون بزنید و دوباره سرجای خود قرار بدهید. چند بار درب را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که درب مورد نظر صدا نمی دهد.

تعویض لولا

در گام آخر، نوبت به تعویض لولا می رسد. اگر هیچ یک از روش های شما برای تنظیم کردن درب ضد سرقت موثر واقع نشد، بهتر است که لولاها را بیرون آورده و آن ها را تعویض کنید. البته این یک کار تخصصی است و باید توسط افراد ماهر و با تجربه صورت بگیرد.

درب چوبی

چرا باید درب ضد سرقت را رگلاژ کنیم؟

وقتی که نام درب ضد سرقت به گوشتان می خورد، چه چیزی را در ذهنتان تصور می کنید؟ احتمالا همه ی ما به یاد یک حفاظ ایمنی می افتیم که اجازه ی ورود افراد غریبه به داخل منزل را نمی دهد. این درب به ما کمک می کند که امنیت خانه و ساکنین آن را حفظ کنیم.

بنابراین اگر این کارکرد خود را به درستی انجام ندهد، طبیعی است که فایده ی چندانی ندارد. متاسفانه زمانی که رگلاژ درب به هم می خورد، عملا نمی توان از درب ضد سرقت انتظار داشت که جلوی ورود غیرمجاز را بگیرد و ایمنی را حفظ کند. به همین دلیل است که باید حتما درب ضد سرقت را مدام چک کرده و رگلاژ آن را تنظیم کنید.

زمانی که این کار انجام نمی دهید، پس از مدتی فریم اصلی درب دچار آسیب خواهد شد و ناچار می شوید که رویه درب را به طور کامل تعویض کنید و این هزینه های شما را تا چندین برابر بالاتر می برد. بنابراین منطقی است که به طور مداوم رگلاژ درب ضد سرقت را انجام دهید تا از بروز این مشکلات جلوگیری به عمل بیاورید.

نکته ی دیگری که در این میان به رگلاژ درب بستگی دارد، عملکرد درست قفل است. زمانی که لنگه و فریم به درستی روی هم سوار نشده باشند و در جهت درستی عمل نکنند، زبانه دچار ساییدگی می شود و در نهایت، کارکرد درب را دچار اختلال می کند. به همین خاطر است که باید رگلاژ را انجام دهید.

اساسی ترین مسئله در چنین مشکلی، این است که از جنس درب ضد سرقت خود مطمئن باشید. مثلا خیلی از درب های ضد سرقت چینی که در بازار موجود هستند، با اندک فشاری دچار شکستگی می شوند و چاره ای جز تعویض کامل ساختار درب را باقی نمی گذارند. به این ترتیب هزینه های شما سر به فلک خواهد کشید. به همین دلیل است که از همان ابتدا توصیه می کنیم که به سراغ درب های با کیفیت بروید.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که رگلاژ درب ضد سرقت، عملیات ساده ای است اما در صورتی که به صورت مداوم و مرتب صورت بگیرد. همچنین خرید یک درب ضد سرقت مناسب و با کیفیت می تواند شما را از چنین مشکلاتی رها کند.

رستاچوب به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان و فروشندگان درب های ضد سرقت، می تواند بهترین مرجع شما برای خرید باشد. شما می توانید در منوی وبسایت این مجموعه، کلیه درب های ضد سرقت را مشاهده کنید و سفارش خود را نهایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *