لمسه کوبی درب چیست

درب چرم لمسه دوزی شده

شاید برای شما رخ داده باشد که به محض ورود به یک اتاق یا سالن، ناگهان متوجه می شوید که سکوت عجیبی بر آن فضا حاکم است و به نظر می آید که هیچ صدایی وارد یا خارج نمی شود. اگر می خواهید علت این سکوت فراوان را متوجه شوید، توصیه می کنیم اول از هر چیزی به درب آن اتاق یا محیط نگاه کنید.

احتمالا با یک درب سنگین و با وقار مواجه می شوید که پارچه ای چرمی و براق روی آن است و طراحی خاصی روی آن صورت گرفته!

معمولا اولین راهی که برای آکوستیک کردن و عایق سازی صوتی محیط صورت می گیرد، استفاده از همین درب های لمسه کوبی است. اما آیا می دانید که لمسه کوبی درب چیست ؟ آیا می دانید که چه کاربردهایی دارد و چگونه انجام می شود؟

آیا لمسه کوبی فقط مخصوص درب های ساختمانی است؟

در این مقاله از رستاچوب می خواهیم در مورد همین موضوع صحبت کنیم و به شما بگوییم که لمسه کوبی درب چیست . در صورتی که این موضوع برایتان جالب است، توصیه می کنیم به خواندن این متن ادامه دهید.

لمسه کوبی درب

همان طور که گفتیم یکی از اصلی ترین کارهایی که یک درب لمسه کوبی انجام می دهد، عایق سازی صوتی و آکوستیک کردن محیط است. حتما شما هم چنین درب هایی را در استودیوهای صدا و موسیقی دیده اید. این درب ها باعث می شوند که هیچگونه صدای مزاحم و اضافه ای وارد محیط نشود و در نتیجه فضایی آرام و بدون نویز داشته باشید.

برای ساخت درب های لمسه کوبی کافیست که به یک تولید کننده ی با تجربه سفارش دهید.

اما نکته ی مهم این جاست که گاهی مواقع لمسه دوزی با لمسه کوبی اشتباه گرفته می شود. باید بدانید که میزان شباهت آن ها بسیار زیاد است اما در لمسه کوبی نیازی به دوخت چرم نیست. اما دیگر مراحل ساخت آن، مشابه لمسه دوزی است.

اصلی ترین مزیت لمسه کوبی در قیاس با لمسه دوزی این است که طرح و تنوع بیشتری دارد و می توان اشکال بیشتری را روی درب پیاده سازی کرد. به این ترتیب برای سلایق مختلف، جوابگو است و می تواند همه را راضی کند.

از دیگر نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که با حذف دوخت در لمسه کوبی، می توان عایقی که زیر چرم درب وجود دارد را با ضخامت و چگالی بیشتری انتخاب کرد. به این ترتیب قدرت آکوستیک کردن درب بالاتر می رود و در نتیجه محیط آرام تری خواهید داشت.

زمانی که در لمسه دوزی از دوخت و دوز استفاده می شود، نمی توان مواد عایق سازی زیادی استفاده کرد. در نتیجه ممکن است کارایی و کاربرد درب لمسه دوزی کمتر از درب لمسه کوبی باشد.

بنابراین اگر در انتخاب یکی از این درب ها مردد هستید، توصیه می کنیم به سراغ انتخاب درب لمسه کوبی بروید چرا که قدرت و کارایی بیشتری دارد. درب های لمسه کوبی در برخی از نواحی، درز بینشان با چارچوب درب، بیشتر از 1.5 سانتی متر است. به این معنی که ضخامت مواد عایق ساز بسیار بالاست. همچنین این روش می تواند برای درب هایی به کار برود که درزهایی بسیاری دارند. چرا که قدرت پوشش دهی آن ها زیاد است.

اما یکی از معایب درب لمسه کوبی در قیاس با درب لمسه دوزی این است که زیبایی آن کمتر است. اما به خاطر ضخامت بیشتر، بُعد بیشتری روی درب ایجاد می کند و بنابراین چند وجهی به نظر می آید. خصوصیتی که ممکن است بهترین گزینه برای درب اتاق مدیران باشد.

مواد لازم برای لمسه کوبی درب

معمولا برای ساخت درب های لمسه کوبی، از وسایل و متریال زیر استفاده می شود:

  • عایق اسفنجی دو رو صاف که چگالی آن حدود 20 الی 25 کیلوگرم بر متر مربع باشد. ضخامت آن نیز باید 2 الی 3 سانتی متر باشد تا بتواند به طور کامل سطح درب را بپوشاند.
  • استفاده از پارچه های مختلف چرمی یا مخلمی برای روکش عایق صوتی درب. شما می توانید بسته به سلیقه و نیاز خود یکی از انواع پارچه ها را انتخاب کنید. البته توصیه ی ما این است که برای محیط های رسمی از چرم های تیره و سنگین استفاده کنید.
  • برای لمسه کوبی درب به گل میخ های ساده و سیاه قلم نیاز دارید. هم چنین استفاده از دکمه های همرنگ پارچه یا گل پیچ های آبکاری شده نیز نباید فراموش شود.

درب عایق

عایق سازی درب با لمسه کوبی

اما سوال اصلی این جاست که لمسه کوبی چگونه می تواند درب مورد نظرتان را عایق سازی صوتی کند؟

همان طور که در بالا نیز توضیح دادیم از عایق های اسفنجی برای قرار دادن روی سطح دیوار استفاده می شود. این اسفنج ها، منافذ خالی زیادی دارند که امواج صوتی در آن ها به دام می افتند و امکان خروج پیدا نخواهند کرد. به همین دلیل است که محیط هایی که از درب های لمسه کوبی استفاده می کنند، سکوت خیلی خوبی دارند و آرامش زیادی بر آن ها حکم قرماست.

بنابراین اگر درب خانه یا محیط کارتان به نحوی است که سر و صداهای زیادی از آن عبور می کند و آسایش را از شما گرفته، با استفاده از لمسه کوبی می توانید عایق سازی صوتی انجام دهید و محیط آکوستیک برای خودتان بسازید.

به خصوص اگر درب محیط توخالی است، بحث ورود صداهای اضافه بسیار زیاد می شود و باید حتما فکری به حالش کرد.

اما به طور کلی دو روش برای عایق سازی درب وجود دارد:

عایق کاری درب موجود با استفاده از لمسه کوبی

در این شیوه، لازم نیست که به سراغ خرید درب های لمسه کوبی شده برویم. بلکه همان درب موجود را با استفاده از عایق پشم سنگ یا دیگر عایق سازهای موجود در بازار، عایق سازی می کنیم.

بعد از این که عایق سازی روی درب موجود صورت گرفت، نوبت به کشیدن روکش پارچه ای روی درب می رسد. در این مرحله، سلیقه ی سفارش دهنده مطرح است و می توان از انواع پارچه های چرمی و مخملی استفاده کرد.

شکل رویه درب نیز می تواند متفاوت باشد. گاهی مواقع پیش می آید که سفارش دهنده تمایل به اشکال لوزی دارد. گاهی مواقع نیز به سراغ اشکال ساده تری می رود. نکته این جاست که این اشکال لوزی، می توانند امواج صوتی را دچار شکست کرده و عایق سازی درب را بیشتر کنند.

اگر به درب های لمسه کوبی شده دقت کنید، می بینید که در محل تقاطع این لوزی ها، یک سری دکمه های درشت استفاده شده است که معمولا هم رنگ چرم یا پارچه هستند. این دکمه ها را برای پوشاندن مگنه ها استفاده می کنند. در واقع نام لمسه کوبی نیز از همین جا می آید.

در نهایت این که لمسه کوبی درب باعث می شود که هماهنگی میان درب و چارچوب آن، بیشتر شده و در نتیجه کاهش صدا نیز افزایش پیدا کند.

مشاهده کنید: ویژگی های درب های ضد آب و کاربرد آنها

عایق کاری درب با نصب درب آکوستیک

در روش دیگر، می توان به سراغ درب های آکوستیک آماده و موجود در بازار رفت. به خصوص اگر سر و صدای زیادی در محیط جریان دارد، توصیه می کنیم حتما به سراغ درب های آماده و موجود بروید.

مزیت های لمسه کوبی درب

تا به این جای مقاله، متوجه شدیم که لمسه کوبی درب، مزایای خیلی زیادی دارد اما به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصلی ترین و بهترین مزیت لمسه کوبی درب این است که عایق سازی فوق العاده ای برای محیط به عمل می آورد و اجازه نمی دهد که اصوات اضافه به محیط وارد شوند.
  • از انعکاس صدا در محیط جلوگیری به عمل می آورد که برای استودیوهای صوتی حیاتی است.
  • زیبایی خاصی دارد و می تواند دکوراسیون داخلی منزل یا محیط کار را شیک تر کند.
  • خیلی راحت شسته می شوند. به خصوص اگر جنس لمسه کاری از چرم باشد.
  • اگر لمسه کوبی را در محل انجام دهید، قیمت و هزینه های کار به شدت پایین می آید و به صرفه تر خواهد بود.
  • استفاده از لمسه کوبی روی درب، باعث می شود که احساس گرما و صمیمت بیشتری به محیط وارد شود.
  • بهترین گزینه برای استفاده در محیط های رسمی تر مثل شرکت و اتاق مدیران است.
  • روکش چرمی درب لمسه کوبی شده، باعث می شود که دکوراسیون داخلی محیط بسیار شیک تر و زیباتر شود و حس رسمیت هم به فضا می بخشد.
  • آرامش اعصاب و روان را به همراه می آورد. چرا که هیچ گونه صدای اضافه ای به محیط وارد نمی شود.
  • تمرکز بیشتری برای انجام کارهایتان به شما خواهد داد چرا که آرامش بی نظیری را به همراه می آورد.

انواع طرح های لمسه کوبی

طرح های مختلفی برای لمسه کوبی درب به کار می روند اما رایج ترین آن ها شامل موارد زیر است:

  • طرح لوزی
  • طرح مربع
  • خطوط مختلف هندسی
  • استفاده از لوگو و آرم تجاری
  • طرح های پیشنهادی سفارش دهنده و با رنگ های مختلف!

همچنین مشاهده کنید: تفاوت اصلی درب های چوبی با درب های ضد سرقت

کاربرد لمسه کوبی درب

همان طور که اشاره کردیم از لمسه کوبی درب در جاهای مختلفی استفاده می شود. در واقع هر جایی که به سکوت و آرامش نیاز دارد، درب لمسه کوبی به کار خواهد بود. جاهایی مثل:

  • اتاق مدیران شرکت ها
  • اتاق مربوط به برگزاری جلسات و همایش ها
  • سالن های کنفرانس
  • سالن های پخش فیلم و سینما
  • به عنوان درب مطب پزشکان و جراحان
  • استودیوهای ضبط صدا
  • درب واحد منازل

درب لمسه کشی شده

شست و شوی درب لمسه کوبی

همان طور که اشاره کردیم، در صورتی که از درب های چرمی برای لمسه کوبی درب استفاده شود، شست و شو و نظافت آن ها بسیار ساده و راحت خواهد بود. البته از پارچه ی مبل نیز برای روکش درب عایق ساز نیز استفاده می شود اما به هرحال تمیز کردن چرم راحت تر می باشد.

کافیست از یک دستمال مرطوب و شوینده برای شستن و پاکیزگی درب آکوستیک و لمسه کوبی استفاده کنید.

یادتان نرود که طول عمر پارچه های چرمی در قیاس با دیگر انواع پارچه ها بیشتر است. البته دقت داشته باشید که چرم مورد نظر باید با کیفیت باشد. چرا که ممکن است در گذر زمان، مقداری پوسته پوست شده و خراب شود.

برای شست و شوی درب های لمسه کوبی که از پارچه مبلی استفاده کرده اند نیز می توانید از شامپوی مخصوص مبلمان استفاده کنید.

جهت مشاهده انواع درب های ورودی و ضدسرقت کلیک کنید.

قیمت درب لمسه کوبی

همان طور که اشاره کردیم، درب های لمسه کوبی از بخش های مختلفی ساخته شده اند که هر یک از آن ها، کاربردها و کارکردهای مخصوص به خود را دارند.

مثلا یک درب لمسه کوبی از مواد عایق سازی مثل پشم سنگ یا اسفنج، پارچه ی روکش، گل میخ و …ساخته شده است.

حالا باید بدانید که قیمت این متریال اولیه برای ساخت درب لمسه کوبی ممکن است متفاوت باشد. مثلا طبیعی است که قیمت چرم نسبت به پارچه های مبلی بیشتر است. در نتیجه درب های لمسه کوبی ای که از چرم استفاده می کنند، قیمت بالاتری دارند.

همچنین طرح و نقش درب نیز در تعیین قیمت موثر است. در نهایت برند سازنده و تولید کننده ی درب لمسه کوبی شده نیز در قیمت نهایی این کالا موثر خواهد بود.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که لمسه کوبی درب می تواند شما را تا 40 درصد از شر صداهای اضافه ای که در محیط وجود دارد خلاص کند و آرامش بی نظیری برایتان به همراه داشته باشد. این حجم آرامش و آسایش با هیچ وسیله ی دیگری به دست نخواهد آمد بنابراین توصیه می کنیم همین امروز اقدام به لمسه کوبی درب خانه یا خرید یک درب آکوستیک تازه نمایید.

اما در صورتی که نمی دانید برای خرید درب آکوستیک از کجا اقدام کنید، ما به شما رستاچوب را پیشنهاد می کنیم. در این مجموعه ی بزرگ، تلاش بر این است که همواره بهترین درب های ساختمانی را عرضه کرده و به این ترتیب رضایت مشتریان را به دست آوریم.

سال ها ماندگاری در این حوزه، به ما نشان داده که هیچ چیز دیگری به جز خدمت رسانی به مشتریان، ضامن موفقیت کسب و کار نیست. در ضمن جهت کسب اطلاعات بیشتر، می توانید با همکاران ما در این مجموعه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *