انتخاب رنگ درب اتاق خواب

در ورودی رنگی

طراحان داخلی خانه، با ده ها المان ریز و درشت مواجه هستند. اما تمام طراحانی که در کار خود حرفه ای می باشند، لحظه ای از انتخاب رنگ درب اتاق خواب غافل نمی شوند.

آن ها به خوبی می دانند که درب های ساختمانی تا چه حد می توانند در طراحی خانه جلوه کنند و چقدر مهم هستند. به همین دلیل است که اگر می خواهید برای اتاق خوابتان، درب خریداری کنید احتمالا اولین چیزی که به ذهنتان می رسد، سوالات زیر است:

  • آیا رنگ درب اتاق با دیگر المان های اتاق خواب هماهنگی دارد؟
  • رنگ مات بخرم یا براق؟
  • بهترین رنگ درب چوبی چیست؟
  • قیمت کدام رنگ درب ارزان تر است؟

در این مقاله از وبسایت رستاچوب، می خواهیم به تمام این سوالات پاسخ بدهیم و بگوییم که چگونه می توان بهترین عملکرد ممکن به هنگام انتخاب رنگ درب اتاق خواب را داشت. اگر به این موضوع علاقه دارید یا تصمیم به خرید درب اتاق خواب دارید، حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

انواع رنگ برای درب های چوبی

بیشتر مواقع، درب های اتاق خواب از جنس چوب و فرآورده های آن هستند. اگر همین الان هم به درب اتاق خوابتان نگاهی بندازید، متوجه می شوید که از چه چیزی صحبت می کنیم. معمولا چوب، رنگ پذیری خیلی خوبی دارد و به همین دلیل است که از رنگ های مختلفی برای پوشش دهی چوب استفاده می شود.

در واقع رنگ آمیزی درب های ساختمانی از جنس چوب، صرفاً برای زیبایی نیست. گاهی برای این که درب مربوطه ضد آب، ضدحشرات و عایق سازی شود هم آن را عایق سازی می کنند.

جهت خرید انواع درب داخلی کلیک کنید.

به طور کلی سه نوع رنگ رایج برای رنگ آمیزی درب چوبی اتاق خواب استفاده می شود که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

رنگ پولیش

یکی از بهترین و مهم ترین نوع رنگی که برای درب های چوبی اتاق خواب استفاده می شود، رنگ پولیش است. همان طور که از نامش نیز پیداست، رنگ پولیش حالت براق و درخشانی دارد. برای رنگ آمیزی پولیش نیز، در ابتدا باید چندین لایه رنگ روی درب پاشیده شود. سپس از تکه های نمد با سایزهای مختلف استفاده می شود تا حالت براق آن بیشتر گردد.

هر بار که از نمد استفاده می شود، روی درب از پولیش استفاده می شود تا خط و خش ناشی از نمد باقی نماند. این مراحل به قدری تکرار می کنند تا درب مورد نظر کاملا صاف و بدون خط و خش گردد.

در واقع رنگ آمیزی به شیوه ی پولیش، با استفاده از مایعی به نام پولیش صورت می گیرد که وظیفه دارد سطح رنگ شده ی روی درب را صاف و صیقلی سازد.

مزیت های رنگ پولیش

  • این رنگ بسیار شفاف و براق است
  • زیبایی بی نظیری دارد
  • در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد

ایرادات و معایب رنگ پولیشی

  • رنگ پولیشی حالت شکننده دارد
  • در صورتی که در مربوطه نصب شود، دیگر امکان ترمیم ندارد(مگر این که درب را از جا درآورده و به تعمیرگاه ببرید و دوباره عملیات نمدکاری و پاشش پولیش و رنگ روی آن صورت بگیرد)
  • هزینه ی رنگ آمیزی به شیوه ی پولیش بالاست.

بیشتر بخوانید: درب با رنگ پولیشی و نحوه ی اجرای آن

رنگ پلی اورتان

یکی دیگر از رنگ های مقاوم و باکیفیتی که در رنگ آمیزی درب های اتاق خواب استفاده می شود، رنگ پلی اورتان است. این رنگ که نوعی ترکیب شیمیایی است بر پایه ی رزین پلی اورتان می باشد. از اصلی ترین دلایل استفاده از رنگ پلی اورتان، مقاومت بی نظیری است که در برابر عوامل خارجی متعدد دارد.

همچنین خیلی سریع روی انواع و اقسام سطوح می چسبد. علاوه بر درب اتاق خواب، از این نوع رنگ آمیزی برای درب های ساختمانی دیگر مثل سرویس بهداشتی نیز استفاده می شود.

مزیت های رنگ پلی اورتان

  • اصلی ترین مزیت این رنگ، مقاومت در برابر مواد خورنده و اسیدی است
  • در برابر نور خورشید مقاومت خوبی دارد
  • خیلی سریع خشک می شود و فرآیند رنگ آمیزی با آن زمانبر نیست
  • قابلیت چسبندگی آن بسیار بالاست
  • تنوع خوبی دارد و می توان به شکل مات یا براق آن را اجرا کرد.

معایب و ایرادات رنگ پلی اورتان

در کنار مزیت های بی نظیر، باید به معایب اندک رنگ های پلی اورتان نیز اشاره کرد:

  • اگر دنبال رنگ های براق هستید، بهتر است به سراغ رنگ های پولیشی بروید چرا که پلی اورتان، شفافیت و براقیت کمتری دارد.
  • بعد از مدتی، ممکن است دچار رنگ پریدگی شود
  • هزینه ی رنگ آمیزی پلی اورتان نسبت به پلی استر بیشتر است.

رنگ پلی استر برای اتاق خواب

رنگ پلی استر یکی از اقتصادی ترین و رایج ترین رنگ های اتاق خواب است. در واقع به دلیل امکان اجرای آن به شیوه ی مات و براق، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

البته نباید فراموش کنیم که در قیاس با دیگر رنگ های موجود، مقاومت کمتری در برابر نور خورشید دارد. بنابراین باید از آن در محیط هایی مثل اتاق خواب استفاده کرد که برخورد زیادی با نور خورشید نداشته باشد.

در داخلی

انواع روش های رنگ آمیزی درب اتاق خواب

حالا که با انواع رنگ های موجود در درب های ساختمانی آشنا شدید، بد نیست اطلاعاتی هم در خصوص شیوه های رنگ آمیزی این درب ها به دست آورید. در حقیقت اگر همین الان به درب های خانه تان نگاهی بندازید، شاید ببینید که شیوه ی اجرای رنگشان به نظر متفاوت می رسد.

در ادامه به همین موضوعات و روش ها اشاره کرده ایم:

رنگ آمیزی به شیوه ی موج نما

یکی از رایج ترین روش های رنگ آمیزی درب های چوبی اتاق خواب، همین موج نماست. به این معنی که بافت چوب از بین نرود و بتوانید موج چوب و رگه های آن را مشاهده کنید. بیشتر رنگ هایی که از در این شیوه به کار می روند بر پایه ی روغن یا آب هستند. به همین دلیل می توان آن ها را مستقیما روی چوب طبیعی یا روکش چوب اجرا کرد.

رنگ آمیزی پوششی

در این شیوه از رنگ آمیزی، همان طور که مشخص است هدف اصلی پوشاندن بافت چوب است. به این ترتیب لایه ای ضخیم از رنگ روی بافت چوب کشیده می شود تا دیگر رگه های آن مشخص نباشد. بیشتر مواقع رنگ پوششی سفید یا کرم می باشد.

بعد از آن می توان رنگ های دیگری را روی این رنگ زمینه اجرا کرد. معمولا این شیوه برای درب های به کار می رود که از چوب ارزان قیمت ساخته شده اند و چوب مربوطه، رگه رگه است. مثلا در اجرای درب ام دی اف، معمولا از این شیوه ی رنگ آمیزی استفاده می شود. چرا که MDF از خرده های چوب ساخته شده است و باید لایه ای ضخیم از رنگ روی آن کشیده شود تا بافتش مشخص نشود. به طور کلی، باید چند دست رنگ روی چنین بافت های زده شود تا سطحشان کاملا صاف گردد.

رنگ آمیزی وایت واش

یکی دیگر از شیوه های بسیار رایج رنگ آمیزی درب های ساختمانی، وایت واش است. به این معنی که از رنگ سفید برای پوشش درب استفاده می شود. البته باید امواج چوب بعد از رنگ آمیزی مشخص باشند. در این تکنیک ممکن است از رنگ خاکستری و سیاه نیز استفاده شود.

رنگ آمیزی درب اتاق خواب به روش پتینه

احتمالا نام پتینه را تا به حال شنیده اید. اصلی ترین ویژگی رنگ آمیزی پتینه که معمولا شبیه به وایت واش صورت می گیرد، این است که از رگه های طلایی و کرم در موج های چوب استفاده می شود تا زیبایی بی نظیری به آن بدهند.

بیشتر بخوانید: درب پرسی یا تمام چوب؟

انتخاب رنگ درب چوب اتاق خواب

حالا که با تمام نکات مربوط به رنگ آمیزی درب های ساختمانی آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که شما را با برخی از محبوب ترین رنگ های سال برای اتاق خواب آشنا کنیم. البته فراموش نکنید که هر چیزی به سلیقه ی شخصی و دکوراسیون اتاق خوابتان بستگی دارد. اما رنگ های معرفی شده در زیر، به دلیل ویژگی های خود معمولا در بیشتر دکورها جای می گیرند و ست می شوند.

رنگ گردویی روشن

یکی از محبوب ترین رنگ هایی که در درب های ساختمانی به کار می رود، رنگ گردویی روشن است. به خصوص اگر فضای اتاق خوابتان مدرن است، می توانید به سراغ این رنگ بروید. رنگ گردویی به سمت تناژ قهوه ای روشن می رود و اصلا قرمزی ندارد. به همین دلیل برای محیط های مینیمال و مدرن، انتخابی عالیست.

در صورتی که فضای اتاقتان کوچک است می توانید همین رنگ گردویی روشن را انتخاب کنید. به این ترتیب اتاق خوابتان به نظر بزرگ تر می رسد و فضای روشنی خواهد داشت.

رنگ فندقی

قهوه ای سوخته ای که در برخی نقاط تیره تر است می تواند انتخاب فوق العاده ای برای درب اتاق خوابتان باشد. این رنگ، دارای مقادیری از تناژ قرمز است. به همین دلیل برای محیط هایی که سبک دکوراسیون کلاسیک دارند، گزینه ای ایده آل به حساب می آید.

رنگ عسلی

برای اتاق خواب، هیچ چیز بهتر از رنگ های روشن و سرزنده نیست. در این میان رنگ عسلی می تواند انتخاب فوق العاده ای باشد. درب هایی که چنین رنگی دارند، دارای مقادیری تناژ زرد می باشند که برای بیشتر محیط ها مثل کلاسیک و مدرن مناسب است.

رنگ ماهگونی

اگر طرفدار رنگ های تیره اما خاص هستید، این رنگ مناسب شماست. اندکی تناژ قرمز موجود در رنگ ماهگونی، ظاهر بی نظیری به درب اتاق خوابتان می دهد.

صرف نظر از رنگ هایی که در بالا نام بردیم، می توان از تناژهای رنگی مختلف همین رنگ ها استفاده کرد. همچنین رنگ هایی مثل نسکافه ای، قهوه ای روشن، قرمز تیره و …نیز در میان افراد محبوبیت زیادی دارند و می توانند انتخاب های خیلی خوبی برای رنگ آمیزی درب اتاق خواب باشند.

دکوراسیون داخلی

رنگ پوششی برای درب اتاق خواب

وقتی که از رنگ های پوششی حرف می زنیم، منظورمان دسته ای از رنگ هاست که به طور کامل بافت چوب را می پوشانند. طبیعتا چنین درب هایی برای طراحی های کلاسیک و مدرن مناسب تر هستند.

به همین دلیل در ادامه به برخی از مهم ترین رنگ های پوششی درب اتاق خواب اشاره کرده ایم:

رنگ سفید پوششی برای اتاق خواب

یکی از اصلی ترین و مهم ترین رنگ های موجود برای درب اتاق خواب، رنگ سفید است. سفید را می توان با تمام رنگ ها ست کرد. زیرمجموعه ی این رنگ، رنگ هایی دیگری مثل صدفی، کرمی و طلایی-سفید هستند که محبوبیت زیادی دارند. درب های سفید در طول این سال ها، همواره روی مد بوده اند و هیچوقت هم تکراری نمی شوند. به همین خاطر است که همچنان از پر فروش ترین درب های بازار می باشند.

رنگ طوسی برای درب اتاق

از دیگر رنگ های محبوب در میان مینیمال دوستان و مدرن پسندان، رنگ طوسی است. طوسی رنگی خنثی است که با بیشتر رنگ ها هارمونی و تطابق دارد. در هر نقطه ای که از آن استفاده شود، نقش هماهنگ کننده را خواهد داشت. به همین دلیل است که در میان تولیدکنندگان و خریداران درب های اتاق خواب، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

معمولا، طوسی را با رنگ های دیگری ترکیب می کنند تا از آن رنگ های دیگری مثل طوسی تیره یا روشن به دست آورند.

بیشتر بخوانید: درب اتاقی مینیمال

رنگ استخوابی درب اتاق

در میان رنگ هایی که می توان گفت زیرمجموعه ی سفید است، می توان به رنگ استخوانی اشاره کرد. این رنگ که از ترکیب زرد و سفید به دست می آید، محبوبیت بالایی دارد چرا که در قیاس با رنگ سفید، دیرتر کثیف می شود و شست و شوی آن نیز راحت تر است. برعکس سفید که فضا را بی روح می کند، تناژ زردی که در رنگ استخوانی موجود است، می تواند گرمابخش فضا باشد.

بنابراین اگر دنبال یک درب جذاب برای اتاق خوابتان هستید، رنگ استخوانی را هم مد نظر داشته باشید.

درب خاکستری تیره

یکی دیگری از بهترین رنگ های موجود برای درب اتاق خواب، خاکستری تیره یا همان ذغالی است که بسیار لوکس می باشد. مخصوصا برای محیط های مدرن که حسابی به چشم می آید و جذابیت بالایی دارد.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که انتخاب رنگ درب اتاق خواب تا حد زیادی به دکوراسیون آنجا بستگی دارد. باید همه چیز را در نظر بگیرید و سپس دست به انتخاب بزنید. در این میان، رستا چوب نیز به عنوان یکی از بهترین فروشگاه های درب های ساختمانی، آماده است که به شما کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *