چهارچوب کشویی و نحوه‌ی نصب آن

درب کشویی

تا به حال برایتان پیش آمده است که به هنگام ورود به یک خانه، درب آن به نحوی باز شده است که بخش زیادی از فضای داخلی خانه را پُر کرده یا مثلا، درب به بیرون باز می شود و فضای راهرو را بگیرد؟

طبیعتا شما هم با این مشکل مواجه شده اید. به طور کلی انتخاب درب های ساختمانی با توجه به محل استفاده از آن ها انجام می شود. مثلا اگر قرار است که درب ساختمانی مورد نظرتان در یک محیط کوچک نصب شود، آیا بهتر نیست که از درب های کشویی و چهارچوب های ریلی استفاده شود؟

تا به حال چیزی در مورد چهارچوب کشویی شنیده اید؟ آیا می دانید که چگونه باز و بسته می شوند؟ با نحوه ی نصب آن ها آشنا هستید؟

در این مقاله از وبسایت رستاچوب، می خواهیم در مورد نحوه ی نصب چهارچوب کشویی صحبت کنیم و بگوییم به چه صورت انجام می شود. در صورتی که این موضوع برایتان جالب است و یا می خواهید که یک درب کشویی داخل خانه تان نصب کنید، توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

جهت خرید انواع درب ساختمان کلیک کنید.

درب کشویی چیست؟

احتمالا شما هم این درب ها را در جاهای مختلفی دیده اید. رایج ترین محل استفاده از درب های کشویی، برای کمد است. البته برخی از فروشگاه ها نیز از درب کشویی استفاده می کنند. به خصوص اگر فروشگاه مورد نظر کوچک باشد.

در نتیجه می بینید که درب های کشویی، ساز و کار خاصی دارند و در جاهای به خصوصی استفاده می شوند.

اما سوال این جاست که چرا به آن ها درب کشویی گفته می شود؟

این درب ها، روی یک محور افقی حرکت می کنند و از چپ به راست یا بالعکس می توان آن ها را حرکت داد. به این معنی که به داخل یا بیرون باز نمی شوند. بلکه روی این محور می غلتند و باز یا بسته می شوند.

در نتیجه جای کمتری را اشغال می کنند و برای محیط هایی که کمبود فضا دارند، بسیار مناسب می باشند.

اما آیا می دانستید که برای درب های کشویی باید از چهارچوب های خاصی استفاده کرد؟ طبیعتا نمی توان از چهارچوب های معمولی برای درب کشویی بهره برد چرا که ساز و کار آن ها متفاوت است.

چهارچوب کشویی چیست؟

حالا که با درب کشویی آشنا شدید، پس احتمالا به خوبی می دانید که این درب ها، نیازمند چهارچوب های خاصی هستند و نمی توان روی چهارچوب های عادی آن ها را نصب کرد.

چهارچوب های کشویی در حقیقت نوعی ریل افقی دارند که در بالا و پایین نصب شده است. این ریل ها دارای شیارهایی هستند که درب داخل آن ها قرار می گیرد و روی آن می غلتد. در نتیجه هر بار که به درب فشار کوتاهی وارد شود، به حرکت در می آید.

بیشتر بخوانید: تفاوت چهارچوب فلزی فرانسه با مکزیکی

انواع چهارچوب های کشویی

نکته ی بسیار مهمی که در این میان وجود دارد این است که چهارچوب های کشویی را از جنس های مختلفی می سازند. در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:

چهارچوب کشویی چوبی

چوب یکی از مهم ترین متریال ساخت چهارچوب است. زیبایی منحصر به فرد چوب باعث شده است که در دکوراسیون های مختلفی استفاده شود. اما باید بدانید که شیوه ی حرکت درب کشویی، باعث می شود که انتخاب چوب برای چهارچوب کشویی چندان مناسب نباشد. چرا که به مرور زمان، این چوب ها دچار ساییدگی می شوند و ممکن است دیگر به خوبی باز و بسته نشوند. البته مزیت بزرگ این چهارچوب های کشویی این است که می توان از آن ها برای زیباسازی محیط استفاده کرد.

چهارچوب کشویی شیشه ای

یکی از رایج ترین متریال برای ساخت چهارچوب های کشویی، شیشه است چرا که دوام خوبی دارد و اصطکاک پذیری آن نیز بسیار کمتر از چوب است. علاوه بر این، از آن جایی که بیشتر درب های کشویی از جنس شیشه هستند، استفاده از این چهارچوب ها می تواند هارمونی و تناسب خوبی ایجاد کند.

چهارچوب کشویی آلومینیومی

یکی دیگر از متریالی که برای ساخت چهارچوب به کار می رود، چهارچوب های آلومینیومی است. بیشتر مواقع از این چهارچوب ها برای درب های سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شود. چرا که مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند.

بیشتر بخوانید: مقررات ملی ساختمان

چهارچوب کشویی بهتر است یا لولایی؟

حالا که به خوبی با چهارچوب کشویی آشنا شدید ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که کدام یک از چهارچوب ها مناسب تر هستند؟ چهارچوب های کشویی( ریلی) یا لولایی؟

در پاسخ به این سوال باید قبل از هر چیزی بررسی کنید که قرار است درب مورد نظرتان در کجا استفاده شود و چه کاربردی خواهد داشت؟

چهارچوب هایی که برای نصب درب های لولایی استفاده می شوند، هنوز هم یکی از رایج ترین چهارچوب ها هستند. احتمالا در هر خانه ای می توان یکی از این چهارچوب ها را پیدا کرد. معمولا ساختار این چهارچوب های لولایی به گونه است که یک ضلع عمودی درب ساختمانی با استفاده از قطعه ای مفصلی شکل به نام لولا به چهارچوب متصل می شود. به همین دلیل است که به درب های این شکلی، درب لولایی گفته می شود.

اما چرا درب های ریلی یا همان کشویی رواج پیدا کرد؟ با گسترش آپارتمان نشینی و کوچک تر شدن فضای زندگی انسان ها، طبیعتا باید فکری به حال این درب ها می شد که جای زیادی را به هنگام باز شدن اشغال می کردند. علاوه بر این بعد از مدتی، سر و صدای زیادی نیز ایجاد می کردند که طبیعتا آزار دهنده بود.

به همین دلیل از درب های کشویی و چهارچوب های مخصوص آن ها استفاده کردند. در صورتی که از متریال درستی برای ساخت چهارچوب کشویی استفاده شود، هیچ گونه سر و صدای اضافه ای نخواهند داشت.

در کشویی

نصب درب های کشویی

زمانی که می خواهید درب های کشویی را برای منزل خود نصب کنید، قبل از هر چیزی باید چهارچوب کشویی نصب شود. اما در این میان، باید ابتدا نوع درب را مشخص کنید؟ آیا قرار است تک لنگه باشد یا دو لنگه؟ آیا قرار است که این درب ها در هم فرو بروند یا این که بر روی هم قرار بگیرند؟

تمام این نکات در نحوه ی نصب درب کشویی و چهارچوب آن موثر خواهد بود. برای انجام این کار، توصیه می کنیم که مراحل زیر را در نظر داشته باشید. البته بهتر است که همواره از کمک های یک فرد متخصص و کارشناس استفاده کنید:

فضا را آماده کنید

قبل از هر چیزی مشخص کنید که قرار است درب ساختمانی مورد نظرتان در کدام قسمت نصب شود. اگر در حال حاضر، چهارچوب کشویی دارید و فقط می خواهید که درب را تعویض کنید، باید ابتدا درب را بلند کنید تا غلطک هایی که پایین آن هستند از روی ریل جدا شوند. بعد درب را کمی به سمت خود خم کنید و سپس به طور کامل از روی ریل جدا نمایید.

در صورتی که ریل درب کشویی قدیمی شده است و می خواهید آن ها را نیز تعویض کنید، پیچ ریل های قدیمی را باز کنید تا به طور کامل باز شود. در این مرحله از آماده سازی فضا، باید محل نصب چهارچوب کشویی را به طور کامل تمیز کنید.

هر چقدر که این محل تمیزتر باشد، احتمال بروز مشکل به هنگام نصب درب کمتر خواهد شد. در ضمن برای اندازه گیری محل نصب ریل، لازم است که این محیط کاملا تمیز باشد.

  • نکته: دقت داشته باشید که نصب چهارچوب کشویی درب باید بعد از مرحله ی اجرای کف صورت بگیرد. چرا که ممکن است در روند کار اخلالی به وجود آورد. بنابراین مطمئن شوید که قبل از هر چیزی، کف ساختمان اجرا شده است.

درب کشویی را اندازه گیری کنید

در مرحله ی بعد برای نصب درب کشویی، باید ابعاد آن را به طور دقیق بدانید. این اندازه گیری به شما کمک می کند که دقیقا بر اساس ابعاد چهارچوب، درب مورد نظرتان را خریداری کنید.

دقت داشته باشید که ابعاد استانداردی برای درب های کشویی وجود ندارد. پس اهمیت اندازه گیری دو چندان می شود.

برای اندازه گیری ابعاد درب نیز باید از لبه ی دیوار سمت چپ تا لبه ی سمت راست را اندازه بگیرید. سپس از کف زمین تا بالای چهارچوب را اندازه بگیرید.

برای اطمینان از درست بودن اندازه ها، این روند را یک بار دیگر نیز تکرار کنید.

باید بدانید که ارتفاع درب از هر دو طرف و قسمت میانی ممکن است متفاوت باشد. پس بهتر است از هر سه قسمت چپ و راست و وسط چهارچوب اندازه گیری شود.

در صورتی که درب مورد نظرتان، از قسمت لبه دارای نوار تزئینی است، باید اندازه گیری را از پشت نوار انجام دهید.

نکته: در صورتی که می خواهید از ریل های قدیمی برای نصب درب کشویی استفاده کنید، مطمئن شوید که برای درب جدید مناسب هستند.

بعد از اندازه گیری، درب مورد نظر خود را سفارش بدهید یا خریداری نمایید. معمولا بیشتر درب های کشویی به همراه تجهیزات ریلی خود به فروش می رسند. همچنین غلطک هایی که روی ریل ها وجود دارند، قابل تنظیم می باشند و می توان ارتفاع آن ها را به صورت دستی تنظیم کرد.

بیشتر بخوانید: نعل درگاهی و اصول نصب آن

عرض ترکیبی درب نیز باید برابر با عرض فضا به اضافه ی 2.5 سانتی متر باشد. به این ترتیب درب ها به فاصله ی 3 سانتی متر از هم قرار می گیرند و هیچ گونه فاصله ی اضافه ای میان درب ها وجود نخواهد داشت.

یادتان نرود که اگر تصمیم به خرید پروفیل های جداگانه دارید، باید ضخامت آن ها حداقل 2.5 الی 9.6 سانتی متر باشد. در صورتی که درب مورد نظر شما ضخیم تر از حد معمول است، باید به سراغ خرید پروفیل های خاصی بروید.

گاهی هم ناچار خواهید شد که پروفیل ها را به اندازه ی درب مورد نظرتان برش دهید. از آن جایی که بیشتر این پروفیل های ریلی از جنس آلومینیوم هستند، این کار به سادگی قابل انجام است.

  • نکته: توصیه می کنیم که نصب چهارچوب ریلی و درب کشویی را بر اساس دستورالعملی که به همراه محصول ارائه شده است، انجام دهید. خیلی از این درب ها، به نحو خاصی نصب می شوند.

بسیاری از درب های کشویی، پروفیل پایین ندارند. اما در صورتی که مجهز به پروفیل پایین نیز بودند، باید قبل از پروفیل بالایی نصب شود.

برای نصب آن نیز کافیست سوراخ هایی روی پروفیل ایجاد کنید تا بعدا بتوان آن ها را پیچ کرد. کف زمین را نیز با یک ماژیک یا چسب علامت گذاری کنید و سپس بخش مورد نظر را دریل کنید. سپس پروفیل را جایگزاری کرده و پیچ کنید.

بهتر است در ابتدا درب عقبی نصب شود. چرا که ممکن است با هم همپوشانی داشته باشند. برای انجام این کار، بخش بالایی درب را با زاویه ای مناسب در پروفیل عقبی جا کنید و سپس پایین درب را نیز جای گزاری کنید.

مطمئن شوید که غلطک ها در جای درستی از ریل قرار گرفته اند.

چهارچوب درب

رگلاژ غلطک ها را انجام دهید!

یکی از مهم ترین مراحل نصب درب کشویی این است که رگلاژ غلطک ها را به درستی انجام دهیم. در واقع حرکت نرم و روان درب، به این مسئله بستگی دارد. همان طور که گفتیم می توان این غلطک ها را با استفاده از یک پیچ، تنظیم ارتفاع کرد. در صورتی که ارتفاع آن ها را بالاتر ببریمف تماس کمتری با کف خواهند داشت و به این ترتیب حرکتشان راحت تر صورت می گیرد.

بعضی از ریل های درب کشویی به نوعی ساخته شده اند که غلظک با تنظیم پیچ ارتفاع رویل ریل جا می افتد. اما بعضی از درب های کشویی نیز هستند که سوئیچ کوچکی روی رگلاژ غلطک آن ها وجود دارد که روی پروفیل قفل می شود.

پیچ تنظیم را برخلاف جهت عقربه ی ساعت بچرخانید تا درب باز شود. در صورتی که صدای کلیک شنیدید، بدانید که چرخ ها داخل پروفیل جا شده اند.

سخن آخر

در نهایت باید عنوان کنیم که نصب درب و چهارچوب های کشویی، کار سخت و پیچیده ای نیست اما در صورتی که دست به آچار نیستند و تا به حال کار فنی انجام نداده اید، توصیه می کنیم این کار را به دست کارشناسان ماهر بسپارید.

مجموعه ی رستاچوب، با سال ها سابقه ی ارائه خدمات مربوط به درب های ساختمانی، می تواند بهترین انتخاب شما باشد. شما می توانید جهت خرید انواع مدل های درب ساختمانی به منوی فروشگاه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *