تفاوت چهارچوب فلزی فرانسه با مکزیکی

چهارچوب فرانسه

تقریبا هر جایی که صحبت از درب های ساختمانی باشد، حتما اشاره ای به چهارچوب ها نیز خواهد شد. در واقع چهارچوب ها بخش مهمی از ساختار درب هستند که بدون آن ها، نمی توان درب ها را نصب کرد. همچنین بدون یک چهارچوب درست و حسابی نمی توان انتظار داشت که عملکرد درب ساختمانی عالی باشد.

اما چهارچوب به معنای واقعی کلمه چیست و چه کاربردی برایمان دارد؟ انواع آن را می شناسید؟ می دانید که کدام یک از این چهارچوب ها بیشتر به دردتان می خورد؟ تا به حال چیزی در مورد چهارچوب فلزی فرانسه و چهارچوب مکزیکی شنیده اید؟

خب در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در مورد همین موضوع صحبت کنیم. اما برای این که درک بهتری نسبت به چهارچوب های مختلف داشته باشید در ابتدا باید با مفاهیم دیگری مثل پروفیل نیز آشنا باشید.

در واقع همان طور که می دانید، استفاده از پروفیل و قوطی در تمامی صنایع کاربرد دارد. به همین دلیل است که تا به این حد در بازار مقاطع فولادی محبوبیت پیدا کرده است. چهارچوب ها و پروفیل ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

حالا اجازه بدهید به طور دقیق مفهوم پروفیل و چهارچوب را بررسی کنیم و سپس به سراغ تفاوت چهارچوب فلزی فرانسه با مکزیکی خواهیم رفت. با ما همراه باشید.

پروفیل چیست؟

همان طور که گفتیم این پروفیل ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند چرا که تنوعشان بسیار بالاست و در جاهای مختلفی به کار می آیند. اما زمانی که از پروفیل در چنین مقاله ای نام می بریم، منظورمان مصالحی است که برای ساخت درب، پنجره و نمای ساختمان استفاده می شود.

باید بدانید که خود پروفیل ها به دو دسته ی باز و بسته تقسیم می شوند. دنیایی از تنوع در این دو دسته وجود دارد که شما می توانید با توجه به نیاز خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید. مثلا یکی از معروف ترین پروفیل های بسته، قوطی ها هستند که خودشان نیز به چند دسته تقسیم می شوند.

کاربرد پروفیل چیست؟

حالا که با مفهوم پروفیل ها آشنا شدید، بد نیست اندکی در مورد کاربرد آن ها نیز صحبت کنیم. همان طور که گفتیم اصلی ترین کاربرد آن ها در صنعت ساخت درب و پنجره است. اما به طور کلی می توان موارد زیر را نام برد:

  • برای ساخت درب و پنجره های آلومینیومی و آهنی از پروفیل استفاده می شود.
  • در دیگر بخش های صنعت ساختمان مثل تولید نرده های فلزی، ستون ها و اسکلت فلزی ساختمان نیز به کار می ایند.
  • از این پروفیل ها همچنین در ساخت شاسی تریلر و نفت کش نیز استفاده می شود.
  • صنعت خودروسازی نیز بهره های فراوانی از پروفیل می برد.
  • پروفیل ها تنوع بسیار بالایی دارند و یکی از این پروفیل ها، در پوشش سقف سوله به کار می آید.
  • ساخت چهارچوب درب های بزرگ آهنی
  • انواع قالب های فلزی به کار رفته در ماشین آلات (معمولا از پروفیل های نبشی و ناودانی برای انجام این کار استفاده می شود)
    ساخت انواع وسیله مثل میز و صندلی

با توجه به این حجم از کاربرد، می توان گفت که پروفیل ها می توانند بسیار مفید و موثر واقع شوند.

برای مشاهده انواع درب های ساختمانی کلیک کنید.

چهارچوب چیست؟

حالا که در مورد پروفیل ها صحبت کردیم، نوبت به چهارچوب می رسد. در واقع جایی که درب و پنجره وصل می شود را چهارچوب می گویند. اگر همین الان به یکی از درب های ساختمانی خود نگاه کنید احتمالا این چهارچوب ها را خواهید دید. از گذشته تا به امروز از چهارچوب های چوب استفاده می شد. اما در حال حاضر رایج ترین چهارچوب های موجود در بازار فلزی هستند که مقاومت و استحکام بیشتری دارند و می توان آن هار ا خیلی ساده و آسان نصب کرد.

همچنین مقاومت چهارچوب های فلزی در برابر حرارت و آتش سوزی نیز بسیار بالاست.

به طور کلی چهارچوب ها را می توان به سه دسته ی ساده، مکزیکی و فرانسوی تقسیم کرد.

هر یک از این چهارچوب ها ویژگی و کاربرد خاص خودشان را دارند که در ادامه توضیح می دهیم.

پروفیل و چهارچوب مکزیکی

یکی از رایج ترین چهارچوب های موجود در بازار که با نام چهارچوب قاشقی و نگینی نیز شناخته می شود، همین چهارچوب های مکزیکی است که معمولا از ورق های روغنی و گرم برای ساخت آن، استفاده می کنند. چارچوب های مکزیکی از دسته پروفیل های باز هستند و می توان آن ها را در ابعاد و اندازه های مختلفی تهیه کرد. به همین دلیل است که تنوع خیلی بالایی دارند و تقریبا می توان آن ها را با هر سایزی خریداری کرد.

اما ضخامت آن معمولا بین 2 الی 2.5 میلی متر در طول 6 متر است. هر چقدر که ضخامت پروفیل های چارچوب مکزیکی بیشتر باشد، احتمالا وزنش نیز سنگین تر می شود. به طور کلی اگر بخواهیم به وزن شاخه های پروفیل مکزیکی اشاره کنیم باید بگوییم که هر کدام بین 24 الی 29 کیلوگرم وزن دارند.

تولید این پروفیل های مکزیکی در کارخانه نیز در دو سایز 3.5 و 4 انجام می شود.

بیشتر بخوانید: نعل درگاهی و اصول نصب آن

معرفی انواع پروفیل چارچوب های مکزیکی

به طور کلی، دسته بندی پروفیل های مکزیکی با توجه به انحنای خم آن ها انجام می شود. اگر به سمت بیرون باشد، پروفیل مکزیکی بیرون و اگر به سمت داخل باشد، پروفیل مکزیکی درون نامیده می شود.

شما باید با توجه به نیاز خود یکی از این پروفیل ها را برای ساخت چهارچوب درب انتخاب کنید.

چهارچوب فلزی

ویژگی های پروفیل چهارچوب مکزیکی

حالا که به طور کلی با پروفیل های مکزیکی آشنایی پیدا کردیم، می توانیم به بررسی برخی از ویژگی های این مقاطع فولادی بپردازیم و ببینیم که چه چیزی منجر به محبوبیت آن ها میان خریداران شده است:

  • اولین ویژگی مثبت پروفیل های مکزیکی این است که نصب راحت و ساده ای دارند
  • همچنین دوام و مقاومتشان بسیار بالاست
  • در برابر حریق و ضربه بسیار مقاوم هستند و به سرعت ذوب نمی شوند.
  • طول عمر آن ها بالاست و تا سال ها می توانید از این پروفیل های مکزیکی استفاده کنید.
  • برخلاف چهارچوب های چوبی که خیلی آسیب پذیر بودند، این پروفیل ها در برابر نفوذ حشرات و خورده شدن توسط آن ها بسیار مقاوم می باشند.
  • رنگ پذیری آن ها عالیست و شما می توانید با توجه به رنگ درب، پروفیل مورد نظرتان را رنگ کنید.

مشاهده کنید: نحوه تعویض مغزی قفل

کاربرد پروفیل های مکزیکی

همان طور که گفتیم پروفیل های مکزیکی ویژگی های مثبت بسیاری دارند و همین مسئله باعث شده است تا در جاهای مختلفی به کار بیایند. جاهایی مثل:

  • برای ساخت چارچوب درب های فلزی، اچ دی اف و MDF به کار می روند
  • برای ساخت درب های ضد سرقت و قاب های پنجره فلزی استفاده می شود.
  • بهترین گزینه برای استفاده در چهارچوب درب های چوبی و پنجره هایی از جنس PVC است.

معرفی پروفیل چهارچوب های فرانسوی

یکی دیگر از پروفیل های خیلی معروفی که در ساخت چهارچوب درب های ساختمانی استفاده می شود، پروفیل فرانسوی است. معمولا از پروفیل فرانسوی در ساخت چهارچوب درب و پنجره های آهنی استفاده می شود. نکته ی خیلی مهمی که در ساخت این پروفیل های فرانسوی مطرح است، رعایت یک نوع استاندارد خاص است.

این پروفیل ها از استاندارد JIS G3131 و G3132 DIN 2395 پیروی می کنند. برای تولید این پروفیل های فرانسوی از روش نورد سرد استفاده می کنند. در این روش، ورق سیاه را با استفاده از دستگاه مخصوص نواربری، به اندازه های مختلف و دلخواه برش می دهند. سپس از یک دستگاه رول فرمینگ استفاده می کنند تا فشار کافی روی سطح ورق به وجود آید و سپس شکل دلخواه به پروفیل فرانسوی داده می شود.

اما ممکن است این سوال برای شما مطرح شده باشد که این پروفیل های فرانسوی از چه چیزهایی ساخته می شوند؟ در پاسخ باید بگوییم که اصلی ترین ترکیبات شیمیایی به کار رفته در پروفیل های فرانسوی شامل سیلیس، گوگرد، منگنز و فسفر است. به همین دلیل است که مقاطع فولادی فرانسوی بسیار مقاوم و مستحکم هستند و علاوه بر این، وزن سبکی هم دارند.

صرف نظر از کاربرد پروفیل های فرانسوی در ساخت چهارچوب درب های ساختمانی، می توان از آن ها برای موارد زیر نیز بهره برد:

  • نرده کشی دیوارهای کارخانه ها، پیاده روها، خیابان ها و..
  • ساخت نرده های فلزی برای کناره ی راه پله ها و پنجره ی منازل

بیشتر بخوانید: کلاف چهارچوب درب

ناگفته نماند که پروفیل های فرانسوی در دسته بندی پروفیل های باز قرار می گیرند و معمولا ضخامتی بین 2 الی 3.5 میلی متر در طول 6 متر دارند. البته درست مثل پروفیل های مکزیکی، این دسته از پروفیل ها نیز دارای ابعاد و ضخامت های مختلفی هستند. شما می توانید با توجه به نیاز خودتان در مرحله ی خمکاری پروفیل ها، ابعاد مورد نظرتان را سفارش بدهید.

در واقع اگر بخواهیم به طور ضمنی این مسئله را بررسی کنیم باید بگوییم که میزان کاربرد پروفیل های فرانسوی بسیار بالاتر از دیگر پروفیل های موجود در بازار است چرا که مقاومت و استحکام بیشتری دارند. شیوه ی ساخت این پروفیل های چهارچوب درب، که همان نورد است نیز در میزان مقاومت و کیفیت آن ها اثر گذاشته است. در هر سازه ای می توان پروفیل ها و چهارچوب های فرانسوی را مشاهده کرد.

معمولا از این چهارچوب های فلزی فرانسه برای نصب درب های ورودی ساختمان و درب اتاق استفاده می شود. اگر همین الان به درب ورودی خانه یا اتاق خوابتان نگاهی بندازید، احتمالا می توانید این چهارچوب های فلزی را ببینید.

البته برای ساخت نصب درب سرویس بهداشتی نیز از چهارچوب های فلزی فرانسه با ورودی 70 الی 80 سانتی متری نیز استفاده می شود. ابعاد ورودی اتاق خواب برای نصب چهارچوب فلزی فرانسه باید 85 الی 95 سانتی متر باشد.

فرق میان پروفیل مکزیکی با فرانسوی در چیست؟

زمانی که صحبت از این دو نوع پروفیل می شود، می دانیم که هر یک از آن ها ویژگی های منحصر به فردی دارند و برای موارد خاصی استفاده می شوند. احتمالا تا همین الان هم توانسته اید برخی از تفاوت های کلیدی میان این دو چهارچوب درب را تشخیص دهید. اما اگر بخواهیم به اصلی ترین فرق میان پروفیل های مکزیکی با پروفیل فرانسوی اشاره کنیم، باید به طراحی سطح مقطع فلزی آن ها اشاره کنیم.

وقتی که از طراحی صحبت می کنیم در واقع منظورمان تفاوتی است که در عرض و ارتفاع خم آن ها وجود دارد و باعث می شود که از لحاظ ظاهری با هم فرق داشته باشند.

دقیقا به خاطر این که خم پروفیل های مکزیکی بیشتر است، وزن هر شاخه ای پروفیل های مکزیکی در قیاس با پروفیل های فرانسه، 15 درصد بیشتر است.

مثلا اگر بخواهیم مقایسه ای میان این دو پروفیل انجام بدهیم باید بگوییم که وزن یک پروفیل فرانسوی که طول 60 سانتی متر و ضخامتی برابر با 2 میلی متر دارد، حدودا بین 24 الی 25 کیلوگرم است.

چهارچوب فلزی

اما وزن یک پروفیل مکزیکی با همین ابعاد و خصوصیات، حدود 28 الی 29 کیلوگرم است.

طبیعتا استفاده از پروفیل های فرانسوی برای سازه هایی که وزن اهمیت می دهند، رایج تر باشد. استفاده از پروفیل های فرانسوی می تواند وزن اضافه ای که روی سازه وجود دارد را کاهش دهد و به این ترتیب موثرتر واقع شود.

البته این مسئله بدین معنی نیست که از پروفیل های مکزیکی برای ساخت چهارچوب درب استفاده نمی شود. در واقع همان طور که بارها اشاره کردیم، هر یک از این پروفیل ها به فراخور نیاز مورد استفاده قرار می گیرند.

نتیجه گیری

در نهایت باید اشاره کنیم که پروفیل های فرانسه و مکزیکی دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که در جاهای مختلفی به کار می آید. از ساخت چهارچوب درب و پنجره های ساختمانی گرفته تا صنایع دیگری مثل خودروسازی!

اگر تصیمم به خرید یک درب ساختمانی دارید، باید قبل از هر چیزی مطمئن شوید که یک چهارچوب مناسب برای آن انتخاب کرده اید.

رستاچوب با وجود سال ها سابقه در امر تولید و فروش درب های ساختمانی، می تواند بهترین راهنمای شما برای خرید درب های مختلف باشد. اگر سوالی در مورد نحوه خرید درب های ساختمانی دارید یا برای نصب این درب ها، نیازمند کمک هستید توصیه می کنیم همین الان با کارشناسان رستاچوب در تماس باشید. در نهایت امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *