زمانی که تصمیم به خرید درب های ساختمانی می گیرید، احتمالا با تجهیزات و یراق الات مختلفی مواجه خواهید شد که برای عملکرد صحیح درب لازم و ضروری می باشند. به همین دلیل است که درب های ساختمانی صرفا به بدنه ی خود محدود نمی شوند. از قفل و سیلندر گرفته تا چهارچوب و روکوب های مختلف!
در این مقاله از رستاچوب می خواهیم به یکی دیگر از اجزای ساخت درب های ساختمانی اشاره کنیم. اگر در بازار درب های ساختمانی تازه کار به حساب می آیید و برای اولین بار است که می خواهید اقدام به خرید درب کنید، احتمالا نام بائو و پاسار را نشنیده اید. اما تا پایان این مقاله، متوجه خواهید شد که دقیقا از کدام بخش درب های ساختمانی صحبت می کنیم. اگر این موضوع برایتان جالب است یا تصمیم به خرید درب های ساختمانی دارید، حتما تا انتهای مقاله ما را دنبال کنید.
بائو چیست؟
همان طور که احتمالا خودتان نیز می دانید و بارها در طول مقالات رستاچوب به آن اشاره کرده ایم، یکی از اصلی ترین بخش های هر یک از درب های ساختمانی چهارچوب و فریم آن است. در واقع بدون نصب چهارچوب نمی توان انتظار داشت که درب سر جای خودش قرار بگیرد. به همین دلیل است که نصب چهارچوب درب دارای اهمیت فراوانی است.
اما ارتباط بائو با چهارچوب درب چیست؟
جهت خرید انواع درهای ساختمای کلیک کنید.
در واقع بائو همان چوب است که در ابعاد خاصی برش داده شده است تا بتوانند از آن برای ساخت چهارچوب درب استفاده کنید. اگر همین الان به یکی از چهارچوب های درب های خانه تان نگاهی بندازید، احتمالا می توانید بائو را ببینید. برای این که چهارچوب درب را بسازند، دو راه وجود خواهد داشت:
اول از همه می توانند از الوارهای مختلف استفاده کرده و آن ها را با استفاده از اره های مخصوص به ابعاد مورد نظر دربیاورند.
دومین روش نیز استفاده از بائو است. بائو همان الوارهای چوبی است که ابعاد کوچک تری دارند و متناسب با اندازه و ابعاد چهارچوب درب، برش داده می شوند و برای همین کار استفاده می گردند. به این ترتیب دیگر نیاز نیست که برای ساخت چهارچوب درب، الوارها را برش داد. می توان مستقیما به سراغ خرید بائو رفت و آن را برای چهارچوب درب نصب کرد. به این ترتیب روند نصب درب های ساختمانی سرعت بیشتری پیدا می کند.
بیشتر بخوانید: درب با رنگ پولیشی و نحوه ی اجرای آن
جنس بائو از چیست؟
یکی دیگر از سوالاتی که در این میان مطرح می شود این است که معمولا این وسیله از چه چوبی ساخته می شوند. اگر تا به حال الوارهای بائو را دیده باشید، پس به خوبی می دانید که بسیار سبک هستند و وزن خاصی ندارند.
معمولا بائو را از چوب درختان مختلفی می سازند. اما برای این که صرفه ی اقتصادی داشته باشد، معمولا از چوب های راش، روسی، یولکا، شمش راش و فینگر جوینت راش استفاده می کنند تا بائو را بسازند. به طور کلی اگر به دنبال گزینه های اقتصادی و مناسبی می گردید، بائوهایی از جنس چوب نراد و روسی بهترین گزینه به حساب می آیند.
البته برخی از بائوها کیفیت بسیار بالایی دارند و طبیعتا این کیفیت به دلیل چوب مرغوب آن هاست. اگر به دنبال چهارچوب هایی مقاوم و مستحکم هستید، توصیه می کنیم از بائوهایی از جنس چوب سخت استفاده کنید.
ابعاد بائو چقدر است؟
همان طور که اشاره کردیم، از بائو برای اجرا و نصب چهارچوب درب استفاده می شود. بنابراین زمانی که می خواهید بائو را خریداری کنید، باید در ابتدا اندازه ی چهارچوب درب را بدانید. بیشتر درب های ساختمانی از یک ابعاد استاندارد استفاده می کنند. اما در صورتی که درب مورد نظر شما، چوبی باشد بهتر است بائوهایی در ابعاد زیر تهیه کنید:
- طول بائو 3 متر باشد
- عرض بائو 6 سانتی متر باشد
- ضخامت آن برای درب های اتاق و درب ورودی 4 سانتی متر باشد
- برای درب کمد نیز می توانید از بائو های 3 سانتی متری استفاده کنید.
برای این که بتوانید بائوهای مناسب چهارچوب درب تهیه کنید، بهتر است به سراغ فروشگاهی معتبر بروید. به طور کلی هر بسته بائو، شامل 8 عدد است. البته این تعداد برای ساخت درب های ورودی و اتاق ها به کار می رود.
بسته بندی بائوهای درب کمد، 10 تایی است.
پاسار چیست؟
وقتی که از پاسار حرف می زنیم، در واقع به نوعی پروفیل اشاره می کنیم که برای چفت شدن درب به چهارچوب لازم و ضروری است. این پاسارها ممکن است از جنس های مختلفی ساخته شوند. به طور کلی پاسار نوعی پروفیل است که در بخش بالا یا پایین درب استفاده می شود و دارای یک شیار است. به هنگام بسته شدن درب، چهارچوب داخل این شیار قرار می گیرد و آن را مستحکم می کند.
پروفیل پاسار آلومینیوم
یکی از معروف ترین و رایج ترین پروفیل پاسارهایی که به کار می رود، از جنس آلومینیوم است و معمولا در نماهای شیشه ای استفاده می شود. بیشترین کاربرد آن در نمای شیشه ای مغازه ها یا درب های اتوماتیک شیشه ای است. شیشه، متریال بسیار حساس و شکننده ای است. حتی با وجود اینکه برای چنین نماهایی از شیشه های سکوریت و مستحکم استفاده می شود، باز هم نیازمند فریم هایی هستیم که آن ها را سر جای خود نگه دارند.
این فریم ها از جنس آلومینیوم ساخته شده اند که به آن پروفیل پاسار می گویند. این پروفیل پاسارها در ابعاد مختلفی تهیه می شوند و به همین خاطر، قابل سفارش می باشند.
اگر با دقت به پروفیل های پاسار نگاه کنید متوجه خواهید شد که شبیه به پروفیل ناودانی آلومینیوم هستند که از هر دو طرف، شیشه ی سکوریت را سر جای خودش ثابت نگه می دارند. برای این که فاصله ی میان شیشه و پروفیل خالی نباشد و شیشه هم دچار خط و خش نشود، از نوعی لاستیک خاص استفاده می کنند.
پروفیل پاسار را غالب مواقع روی دیوار یا زمین نصب می کنند. بعد از آن شیشه ی سکوریت را درون آن قرار می دهند. شیشه ای که به عنوان درب مکان های تجاری یا پاساژها استفاده می شود. بعد از این که شیشه ی سکوریت را داخل پروفیل پاسار گذاشتند، حد فاصل آن ها را با نوعی لاستیک خاص می پوشانند تا دچار لرزش نشود.
در واقع اگر بخواهیم به یکی از رایج ترین کاربردهای پاسار اشاره کنیم، باید بگوییم که معمولا در درب های شیشه ای و سکوریت استفاده می شود و اصلی ترین وظیفه اش جلوگیری از اصطکاک شیشه و محکم کردن جای قرارگیری آن است.
همان طور که اشاره کردیم، معمولا از فلز آلومینیوم برای ساخت پاسار استفاده می شود. چرا که هم زیباتر است و هم مقاومت بیشتری در برابر عوامل مختلف دارد. در ضمن روی پاسار را با رنگ های پودری الکترواستاتیک یا در طول فرآیند آبکاری می پوشانند تا مقاومت آن را افزایش دهند.
مشاهده کنید: لمسه کوبی درب چیست
خرید پاسار آلومینیوم
همان طور که اشاره کردیم، پاسارها را می توان در ابعاد و اندازه های مختلفی خریداری کرد. در ابتدا باید مطمئن شوید که پاسار مورد نظرتان از لحاظ اندازه با درب شیشه ای شما سازگار است. بعد از آن باید به جنس آن توجه داشته باشید.
نکته ی بسیار مهم این جاست که پاسارهای آلومینیوم در مقاطع مختلفی تهیه و تولید می شوند که برخی از محبوب ترین آن ها را در ادامه نام برده ایم:
- پاسار آلومینیوم AH59
- پاسار آلومینیوم 2 سانتی متری
- پاسار آلومینیوم 3.5 سانتی متری
- پاسار آلومینیوم 4 سانتی متری
- پاسار آلومینیومی 4 سانتی متری دو تکه
- پروفیل پاسار ام
- پروفیل پاسار یو
- فریم درب اتوماتیک شیشه ای
- فریم پافیلی
- پروفیل پاسار شیشه سکوریت
دقت داشته باشید که این مقاطع را با نام پروفیل پاسال آلومینیوم نیز می شناسند.
در ادامه به توضیح بیشتر هر یک از این پروفیل های پاسار می پردازیم:
پروفیل پاسار آلومینیومی با ابعاد 3.5 سانتی متر
یکی از رایج ترین پروفیل هایی که در بازار ایران موجود است، پروفیل های پاسار آلومینیومی 3.5 سانتی متری است. اگر بخواهیم از لحاظ فنی و تکنیکال نگاهی به این نوع پروفیل داشته باشیم باید به مقاومت و استحکام آن اشاره کنیم که خیلی خوب قادر است که شیشه را درون خود ثابت نگه دارد و از هر 4 طرف مانع از شکسته شدن شیشه شود. همچنین کارکرد خود را تا سالیان طولانی حفظ خواهد کرد. به طور کلی این پروفیل به قسمت دارد:
- پروفیل آلومینیوم
- نوار لاستیکی مخصوص
- درپوش
این پروفیل را در روی زمین یا دیوار نصب می کنند و سپس با استفاده از پیچ یا پرچ محکم می سازند.
پروفیل پاسار یو
یکی دیگر از پروفیل های رایج در بازار درب و پنجره، پروفیل هایی است که به شکل حرف U انگلیسی ساخته شده اند و به همین دلیل به نام پروفیل پاسار یو شناخته می شوند. معمولا این پروفیل ها را از جنس استیل یا آلومینیوم می سازند و به شکل یک ورقه یو شکل درمی آورند. بعد از آن از چسب آکواریوم استفاده می شود تا آن را سر جای خود محکم کنند.
در گام بعدی شیشه را درون آن ها قرار می دهند. در صورتی که پروفیل مربوطه از جنس آلومینیوم باشد نیز همین روند طی خواهد شد و پروفیل ها را نصب می کنند.
گرچه پروفیل پاسارهایی که از جنس استیل ساخته می شوند گران تر هستند اما ضد زنگ می باشند. بنابراین طبیعی است که در محیط های مرطوبی مثل حمام و استخرها و…به کار می روند.
پروفیل پاسار ام – M
یکی دیگر از پروفیل هایی که در بازار رواج زیادی دارد، پروفیل های ام است که گرچه شباهت ظاهری زیادی با پروفیل پاسار های یو دارد، اما معمولا از جنس آلومینیوم ساخته می شود و جنس های استیل آن تولید نمی گردد.
پاسار پافیلی
بله! درست شنیده اید!
این پاسارها به دلیل شباهتی که با پای فیل دارند به همین نام معروف شده اند و رواج زیادی هم پیدا کرده اند. اگر با دقت به آن نگاه کنید متوجه خواهید شد که از قسمت بالای این پاسار، حالت پهنی دارد. از بخش پایینی نیز باریک می شود.
اصلی ترین فلز به کار رفته در ساخت این پاسارها، فلز آلومینیوم است و به صورت آبکاری شده تهیه می گردد. رایج ترین رنگ های پاسار پافیلی، مشکی، نقره ای و طلایی است.
نحوه ی اتصال این پاسارها نیز با استفاده از پیچ و پرچ است که به زمین یا دیوار محکم می شوند. بعد از آن هم شیشه درون آن ها قرار می گیرد و فضای خالی میان آن ها نیز با نوار لاستیکی مخصوص پوشانده می شوند تا شیشه دچار لرزش نشود.
همچنین مشاهده کنید: انواع شیوه های اندازه گیری درب
فریم درب اتوماتیک شیشه ای
یکی دیگر از جاهایی که پاسار به کار می آید برای درب های اتوماتیک است. حال باید بدانید که از پاسار مخصوصی برای نصب فریم درب اتوماتیک شیشه ای استفاده یم شود. رنگ این پاسارها نیز معمولا مشکی، نقره ای یا طلایی است که جذابیت ویژه ای به ساختار درب می دهند.
یکی از اصلی ترین نکاتی که به هنگام نصب فریم درب اتوماتیک شیشه ای باید مورد توجه قرار بگیرد این است که حتما باید از لوله های توکار استفاده شود.
فریم درب اتوماتیک شیشه ای به طور کلی شامل چهار عدد فریم است که دوتا از آن ها از بغل و دوتای دیگر نیز از کف نصب می شوند. یکی از این فریم ها باریک و دیگری پهن است. اگر درب مورد نظر ضخامتی برابر با 8 سانتی متر داشته باشد باید از فریم باریک استفاده شود.
سخن آخر
در نهایت باید اشاره کنیم که بائو و پاسار از بخش های مهم درب های ساختمانی هستند. بائو به شما کمک می کند که خیلی ساده و سریع چهارچوب درب را نصب کنید و به سراغ باقی مراحل نصب درب های ساختمانی بروید.
خرید پاسار نیز برای نصب درب های شیشه ای بسیار ضروری است. به طور کلی این دو وسیله، با توجه به نوع درب و کاربردی که دارند استفاده می شوند.
در نهایت امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. فراموش نکنید که رستاچوب به عنوان یکی از بهترین و باسابقه ترین فروشگاه های عرضه و تولید انواع درب های ساختمانی همواره آماده ی پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هست. همچنین می توانید برای خرید انواع درب های ساختمانی به منوی اصلی سایت مراجعه نمایید.