فریم انتظار یا ساب فریم

ساب فریم

تا به حال چیزی در مورد فریم انتظار یا ساب فریم شنیده اید؟ آیا می دانید که ساختار درب و پنجره های امروزی چگونه است؟ کاربرد این فریم های انتظار را می شناسید؟

برای پاسخ به این سوالات باید به طور مفصل توضیح بدهیم که فریم انتظار یا ساب فریم چیست و چه کاربردهایی برای درب و پنجره دارد. در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در خصوص همین موضوع صحبت کنیم. پس اگر تصمیم به خرید یا نصب درب های ساختمانی یا پنجره های خانه تان دارید، توصیه می کنیم که تا انتهای مقاله را دنبال کنید.

فریم انتظار چیست؟

به طور کلی درب ها و پنجره های ساختمانی دارای نوعی چهارچوب فلزی است که به عنوان حدود و مرزهای درب یا پنجره به کار می روند و در داخل دیوار قرار می گیرند. این چهارچوب ها را به نام فریم انتظار یا ساب فریم می شناسند. مرحله ی نصب آن نیز پس از اتمام دیوارچینی ساختمان است. در واقع پیش از این که سفیدکار، کار خودش را شروع کند، باید ساب فریم نصب شود.

جهت خرید انواع درب های داخلی کلیک کنید

نکات مهم در نصب فریم انتظار

زمانی که صحبت از فریم انتظار می کنیم باید بدانید که نصب آن ها دارای پیچیدگی های خاصی است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • برای این که ساب فریم دچار زنگ زدگی نشود و به مرور زمان خراب نشود، پیش از آن که نصبش کنند، آن را رنگ آمیزی می کنند.
  • معمولا جنس این فریم های انتظار از آهن یا آلومینیوم است. (جنس های آلومینیومی بیشتر برای ساب فریم پنجره به کار می روند)
  • نصب ساب فریم باید حتما توسط افراد متخصص و ماهر صورت بگیرد.
  • تمام ساب فریم های درب و پنجره دارای ابعاد استاندارد و مشخصی هستند که باید با سطح مقطع درب یا پروفیل پنجره تناسب داشته باشند.
  • ساب فریم باید کاملا تراز باشد و بدون هیچگونه تابش یا خم شدگی نصب گردد. به این ترتیب می توانید مطمئن شوید که رگلاژ آن به هم نمی خورد. به همین خاطر لازم است که از ابزارهای دقیق اندازه گیری و تراز استفاده گردد. اگر ساب فریم تراز نباشد، ممکن است نصب درب یا پنجره دچار مشکل شود.
  • نصب ساب فریم باید به گونه ای صورت بگیرد که در ادامه ی روند بنایی و ساخت خانه، دچار لغزش و تکان نشود.
  • فراموش نکنید که سطح داخلی ساب فریم باید با دیوار مماس باشد.
  • در صورتی که ابعاد فریم انتظار بزرگ باشد، باید از یک سری تسمه ی آهنی برای روند نصب استفاده شود تا دچار تاب خوردگی نشود.
  • بهتر است که ساب فریم با رنگ درب یا پنجره هماهنگ باشد تا به این ترتیب زیبایی نمای آن ها به هم نخورد.

نکته: گاهی ممکن است که سازنده به جای استفاده از فریم انتظار، از یک سری مصالح دیگر مثل سنگ های تزئینی یا سیمان استفاده کند و قاب درب و پنجره را با آن ها پر کند. گرچه این کار کاملا ممکن است و حتی در مواقعی زیبایی بیشتری برای سازه به همراه می آورد. اما نباید فراموش کرد که استفاده از این مصالح، کار تراز کردن را سخت تر می کند و به همین دلیل کارایی درب و پنجره را با اختلال همراه می کند. به همین دلیل معمولا توصیه نمی شود.

همچنین ممکن است که بار سنگ و سیمان به جای این که به دیوار منتقل شود بر روی درب یا پنجره وارد شود و به این ترتیب خرابی آن ها را به بار بیاورد.

نصب ساب فریم درب چگونه است؟

زمانی که تصمیم به نصب درب یا پنجره گرفتید، قبل از هر چیزی باید ساب فریم را نصب کنید چرا که اهمیت زیادی در عملکرد درب های ساختمانی خواهد داشت. در ادامه به صورت گام به گام توضیح داده ایم که نصب ساب فریم به چه صورت است. به یاد داشته باشید که این آموزش نصب ساب فریم به طور عمومی است. در انتهای مقاله به طور تخصصی، روند نصب ساب فریم درب را نیز آموزش داده ایم:

  • در ابتدا باید محل نصب ساب فریم را از هرگونه آلودگی پاک کنید. اگر سیمان، گچ یا …در اطراف محل نصب ساب فریم چسبیده است، بهتر است آن را پاک کنید.
  • در گام بعدی باید بررسی کنید که محل نصب کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.
  • در قدم بعدی باید ساب فریم را در محل مورد نظر قرار داده و با استفاده از ابزارهای مختلف مثل تراز و شاقول، مطمئن شوید که تراز است.
  • همچنین باید بررسی کنید که خود فریم انتظار نیز دارای هیچگونه برآمدگی یا تورفتگی نباشد و کاملا صاف ساخته شده باشد. در صورتی که متوجه شدید فریم مورد نظر دارای خمش یا ناهمواری است باید فورا آن را صاف کرده یا تعویض نمایید.
  • دقت داشته باشید که فریم انتظار باید به گونه ای مماس با سطح دیوار باشد که هیچ بخشی از آن بیرون تر یا داخل تر نباشد.
  • قبل از این که به سراغ نصب درب بروید، باید مطمئن باشید که سطح خود درب نیز صاف و بدون اشکال باشد تا بعدها نصب آن روی ساب فریم هیچ گونه مشکلی به وجود نیاورد.
  • بهتر است که قاب درب را نیز پیش از نصب ساب فریم تمیز کنید.
  • زمانی که می خواهید ساب فریم را نصب کنید، باید ارتفاع درب یا پنجره را نیز در نظر داشته باشید. چرا که ممکن است لنگه ای که باز می شود، جلوی لوستر یا سقف کاذب یا حتی پرده را بگیرد. به همین دلیل توجه به این نکته در طراحی داخلی خانه اهمیت زیادی دارد.
  • دقت داشته باشید که فضای اطراف نصب ساب فریم نیز بسیار مهم است. اگر هنوز قرار است که روند بنایی ادامه داشته باشد، بهتر است نصب ساب فریم را به نحوی انجام بدهید که هیچ تکانی نخورد.
  • حواستان باشد که نصب ساب فریم باید به گونه ای باشد که باز و بسته کردن درب و پنجره هیچ گونه تداخلی با دیگر وسایل خانه مثل مبلمان و.. نداشته باشد. این نکته بسیار حائز اهمیت است.
  • اگر قرار است که پنجره ای را در آشپزخانه و رو به روی سینک ظرفشویی قرار دهید، بهتر است نصب فریم انتظار آن را به نحوی انجام بدهید که برخوردی با سینک یا دیگر کابینت ها نداشته باشد.
  • در صورتی که فریم انتظار مورد نظر، بیشتر از 50 سانتی متر عرض و ارتفاع داشته باشد، باید از شاخل های اتصال افقی و شاخک های اتصال به سقف استفاده شود.
  • بعد از این که نصب ساب فریم به طور کامل انجام شد، باید سوراخ کاری های مربوطه روی پروفیل درب و پنجره صورت بگیرد.
  • در نهایت درب یا پنجره را باید روی ساب فریم قرار داده و نصب کرد.
  • در نهایت لازم است که درزبندی ها با استفاده از وسایل مختلف مثل نوارهای لاستیکی یا چسب های سیلیکونی صورت بگیرد. دقت داشته باشید که این درزگیری علاوه بر اهمیتش در تعدیل دمای محیط، از لحاظ زیبایی نیز اهمیت زیادی دارد. بنابراین از ابزارهای خوبی برای نصب این درزگیرها استفاده کنید.
  • در صورتی که نصب ساب فریم را برای پنجره ها انجام دادید، باید برچسب هایی که روی پروفیل هستند را بردارید. چرا که اگر به مدتی طولانی سر جای خود باقی بمانند، منجر به آسیب دیدن آن می شوند.
  • در نهایت، نوبت به رگلاژ آخر کار می شود و باید مطمئن شوید که شیشه های پنجره به خوبی نصب شده است. در صورتی که ساب فریم را برای نصب درب، نصب نموده اید از رگلاژ درب اطمینان حاصل نمایید.
  • گاهی ممکن است که درب ها یا پنجره های مربوطه، اشکال هندسی خاصی داشته باشند. بنابراین بهتر است که به هنگام نصب ساب فریم، شکل هندسی آن ها را نیز در نظر داشته باشید.

ساب فریم

ساب فریم درب چیست؟

تا این جای کار به طور کلی در خصوص ساب فریم ها صحبت کردیم و گفتیم که هر یک از آن ها برای درب و پنجره ها به کار می آیند.

اما ساب فریم درب ها نیز شبیه به ساب فریم های پنجره هستند و کارکرد مشابهی خواهند داشت.

دقت داشته باشید که برای نصب ساب فریم درب باید چند نکته را بدانید و رعایت کنید:

  • اول از همه این که ساب فریم درب باید بعد از مرحله ی دیوارچینی و سفیدکاری صورت بگیرد.
  • رنگ آمیزی را به بعد از نصب ساب فریم درب موکول کنید. چرا که به هنگام نصب این فریم های انتظار ممکن است آسیبی به رنگ وارد شود و لازم باشد که عملیات رنگ کاری، گچ کاری یا …را تکرار کنید.
  • اما در مورد خود ساب فریم باید اشاره کنیم که پیش از نصب، باید رنگ آمیزی شود چرا که رنگ کردن آن بعد از نصب کار سختی خواهد بود. علاوه بر این، از خوردگی یا زنگ زدگی آن نیز جلوگیری به عمل می آید.
  • یادتان نرود که از وسایل ترازی مثل شاقول و تراز استفاده شود تا رگلاژ آن به هیچ وجه به هم نخورد و نصب آن درست باشد. در غیر این صورت، ممکن است درب ساختمانی مورد نظر، بعدها دچار تاب خوردگی شده و درست سر جای خود قرار نگیرد. همچنین ممکن است که نصب لنگه ی درب نیز با مشکل مواجه شود.
  • بخش پاخور ساب فریم درب هم باید دقیقا هم سطح با زمین باشد و ارتفاع آن بالاتر یا پایین تر قرار نگیرد.

یشتر بخوانید: چهارچوب کشویی و نحوه ی نصب آن

ابعاد ساب فریم درب باید چقدر باشد؟

یکی از سوالات بسیار مهمی که در خصوص ساب فریم درب وجود دارد این است که ابعاد استانداردی برای آن ها وجود دارد؟ اساسا اندازه و سایز این ساب فریم ها چقدر است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابعاد آن ها بسیار متفاوت است. ممکن است هر تولید کننده ای استانداردهای خاصی داشته باشد. اما به طور کلی رایج ترین ابعاد ساب فریم 4 در 8 سانتی متر است که البته احتمالا بیشتر یا کمتر از این نیز می شود.

در ضمن فراموش نکنید که ابعاد ساب فریم داخل به داخل باید 1 سانتی متر بیشتر از ابعاد پشت به پشت درب باشد تا همه چیز سر جای خود قرار بگیرد.

همچنین ضخامت دیوار بعد از سنگ کاری یا گچ کاری داخل نیز باید حدود 5 سانتی متر باشد.

روش نصب ساب فریم درب چگونه است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که نصب فریم انتظار درب های ساختمانی فرق چندانی با روش معمول این ساب فریم ها ندارد اما نکات زیر را نیز در نظر داشته باشید:

  • یادتان نرود که قبل از هر چیزی، اندازه گیری دقیقی انجام دهید تا ساب فریم به خوبی سر جای خود نصب شود.
  • در گام بعدی باید ساب فریم را با مواد ضد زنگ یا رنگ، پوشاند تا دچار خوردگی یا زنگ زدگی نشود.
  • ابزارهای لازم را دم دست داشته باشید. بیشتر از هر چیزی به شاقول و تراز نیاز خواهید داشت که بتوانید نصب ساب فریم درب را به خوبی انجام دهید. هرگونه اختلال و مشکل در ترازبندی ساب فریم، ممکن است بعدها عملکرد درب را با مشکل مواجه کند.
  • سطح پاخور بالایی فریم باید با سطح کف آن مماس و در یک لِوِل باشد. به این معنی که بالاتر یا پایین تر قرار نگیرد.
  • بعد از این که ساب فریم را نصب کردید، می توانید روند گچ کاری یا رنگ آمیزی را ادامه دهید و درب خود را به سادگی مورد استفاده قرار بدهید.

فریم انتظار

به طور کلی روند نصب فریم انتظار درب های ساختمانی، پیچیدگی های خاص خود را دارد و در صورتی که آشنایی خوبی با مسائل فنی نداشته باشید ممکن است خیلی زود شما را دچار دردسر کند. بنابراین بهتر است از همان ابتدا به سراغ افراد ماهر و حرفه ای بروید.

مشاهده کنید: تفاوت چهارچوب فلزی فرانسه با مکزیکی

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که نصب ساب فریم یکی از اصلی ترین مراحل نصب درب های ساختمانی و پنجره ها است. در صورتی که این فریم های انتظار به درستی نصب نشوند، ممکن است خیلی زود دچار مشکل و معضل شوید و رگلاژ درب های ساختمانی به هم بخورد.

رستاچوب به عنوان یکی از قدیمی ترین تولیدکنندگان درب های ساختمانی می تواند بهترین مرجع شما برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع درب های ساختمانی و اجزای آن ها باشد. شما می توانید با کارشناسان رستاچوب در تماس بوده و سوالات خود را مطرح کنید. در ضمن جهت خرید برترین و جدیدترین درب های ساختمانی به منوی فروشگاه مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *