درهای فریم لس و نحوه ی اجرای آن

در فریم لس

آیا در خانه ای زندگی می کنید که فضایی مدرن و مینیمال دارد؟ آیا به دنبال انتخاب یک درب ساختمانی هستید که به فضای خانه تان بیاید و دکوراسیون آن جا را تکمیل کند؟ به نظر می آید که در این شرایط، هیچ گزینه ای بهتر از درب های فریم لس نباشد.

اما آیا چیزی در مورد درب های فریم لیس شنیده اید و می دانید که چه هستند؟ در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم به موضوع درب های فریم لس و نحوه ی اجرای آن ها بپردازیم. اگر این موضوع برایتان جالب است یا قصد خرید یکی از این درب های ساختمانی را دارید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

جهت خرید انواع درب های داخلی و فریم لس کلیک کنید.

درب فریم لس چیست؟

زمانی که از درب های فریم لس صحبت می کنیم منظورمان چیست؟ فریم به معنای چهارچوب است. فریم لس به معنای دربی است که چهارچوب ندارد و با سطح دیوار، مساوی است. به عبارت دیگر، اگر نگاهی به این درب ها بندازید، چهارچوب یا لولا را نمی بینید و گویی که در با دیوار یکی شده است. به دلیل همین سادگی و یکدست بودن است که استفاده از چنین درب هایی برای ساختمان های مدرن بسیار رواج پیدا کرده است.

اما سوال اصلی این جاست که آیا واقعا چنین درب هایی فریم ندارند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هیچ یک از درب های ساختمانی بدون چهارچوب نمی توانند باشند. تمامی درب ها برای این که باز و بسته شوند نیازمند چهارچوب هستند. وقتی که صحبت از فریم لس بودن یک درب می کنیم، منظورمان این است که چهارچوب این درب ها، به سادگی قابل مشاهده نیست و به عبارتی، مخفی می باشد. به همین دلیل است که اساسا به این چهارچوب های ساختمانی، چهارچوب مخفی یا توکار نیز می گویند.

مزایای درب های فریم لس

اما اساسا چرا این درب ها تا این حد محبوبیت پیدا کرده اند و در ساختمان های مختلف به کار می روند؟ در ادامه به برخی از مزیت های درب های فریم لس اشاره کرده ایم:

  • این درب ها، طراحی ساده و مینیمالی دارند و به همین دلیل در سازه های مدرن به کار می روند. به خصوص اینکه روکوب و چهارچوب نیز ندارند.
  • معمولا از این درب های فریم لس در ساختمان های اداری و مدرن استفاده می شود.
  • استفاده از درب های فریم لس، سطح صافی با دیوار به وجود می آورد که بسیار منظم و یکدست است.

بیشتر بخوانید: درب پرسی یا تمام چوب؟

زمان نصب درب فریم لس

سوال دیگری که در این میان مطرح می شود این است که چه زمانی درب های فریم لس را نصب می کنند؟ درست مثل تمام درب های ساختمانی، درب فریم لس را نیز باید در مراحل نازک کاری ساختمان نصب کرد. معمولا چهارچوب به کار رفته در این درب ها، از جنس آلومینیوم است که باید داخل دیوار ساب فریم کار شود. ساب فریم در واقع نوعی قوطی آهنی است که ابعاد مشخصی دارد( معمولا سایز 30 در 60 یا 40 در 80 استفاده می شود)

بعد از قرار دادن ساب فریم، روی آن را با گچ یا مصالح دیگر می پوشانند. زمانی که این ساب فریم را نصب می کنید در حقیقت به مقاومت درب و چهارچوب کمک می کنید. همچنین از ترک خوردن دیوارهای اطراف درب نیز پیشگیری به عمل می آورید.

گاهی مواقع ممکن است که امکان اجرای درب های فریم لس در مراحل نازک کاری ساختمان وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی آیا می توان هنوز هم چنین درب هایی را نصب کرد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که درب های فریم لس را می توان در مراحل بعد از نازک کاری ساختمان نیز نصب کرد. به شرط اینکه دهانه ی دیوار به قدر کافی بزرگ باشد. به این ترتیب اول ساب فریم نصب می شود و سپس به سراغ نصب فریم می روند.

گاهی ممکن است که ساختمان مورد نظر، نوساز نباشد و چهارچوب درب های آن از جنس فلز باشد. در چنین شرایطی حتما باید در ابتدا چهارچوب فلزی را برداشت و به جای آن از فریم های آلومینیومی استفاده کرد.

در نهایت هم آن را با گچ یا پوشش های دیگر، می پوشانند تا سطح صاف و یکدستی به وجود بیاید و دیده هم نشود.

درب داخلی فریم لس

نحوه ی اجرای درب فریم لس

اما حالا که با درب های فریم لس به خوبی آشنا شدید، می خواهیم به سراغ توضیح نحوه ی اجرای آن ها برویم.

اولین نکته ای که باید در مورد درب های فریم لس بدانید این است که به صورت توکار نصب می شوند. به همین دلیل نحوه ی ساختشان نیز متفاوت از دیگر درب های ساختمانی است.

به طور کلی نصب و اجرای درب های فریم لس سه مرحله دارد:

مرحله ی اول

ابتدا باید ساب فریم که معمولا از جنس آلومینیوم یا دیگر پروفیل های فلزی است، باید نصب شود. این ساب فریم باید به فاصله ی یک سانتی متر از لبه ی بیرونی دیوار تعبیه شود. سپس حد فاصل میان لبه داخلی دیوار تا ساب فریم را با گچ یا دیگر مصالحی که برای پوشش دیوار به کار رفته است، می پوشانند.

مرحله ی دوم

در این مرحله، به سراغ نصب یک فریم دیگر از جنس آلومینیوم می روند. این فریم باید روی ساب فریم نصب شود و معمولا ضخامت آن برابر با 4.5 سانتی متر است. بعد از نصب چهارچوب، روی آن را با گچ می پوشانند.

مشاهده کنید: بهترین چوب برای ساخت درب چوبی

مرحله ی سوم

در آخرین مرحله نیز باید درب مورد نظر را با استفاده از لولاهای مخفی روی چهارچوب نصب کرده و آن را تنظیم کنند.

اساسا این گونه درب ها برای یکدست ساختن سطح دیوار و درب به کار می روند و به همین دلیل است که محبوبیت زیادی دارند. اصلا خیلی از سازندگان ترجیح می دهند که رنگ درب های فریم لس را با رنگ دیوار هماهنگ کنند تا این یکدستی بیشتر شود.

به همین خاطر، بیشتر مواقع درب های فریم لس را بدون رنگ و به شکل خام تهیه می کنند تا بعداً رنگ آمیزی آن با توجه به رنگ دیوارها صورت بگیرد.

بهترین رنگ هایی که برای درب های فریم لس استفاده می شود، رنگ پلی اورتان و پلی استر است که خارجی محسوب می شوند. قیمت این دو رنگ نیز تقریبا با هم برابر است. اما اگر بخواهیم مقایسه ی کوچکی میان آن ها انجام بدهیم باید بگوییم که:

رنگ های پلی اورتان سریع تر خشک می شوند و در نتیجه روند اجرای درب های فریم لس را سریع تر می سازند.

همچنین روکش های متنوعی هم ممکن است برای ساخت درب های فریم لس به کار رود. البته این روکش های چوبی نیز به شکل مدرن و ساده ساخته خواهند شد و طراحی های شلوغی ندارند. معمولا از چوب راش، بلوط و گردو در ساخت روکش طبیعی درب های فریم لس استفاده می شود.

به این ترتیب علاوه بر این که ظاهر زیباتری پیدا می کنند، در برابر خط و خش نیز مقاومت بیشتری خواهند داشت.

در اتاقی فریم لس

انواع درب های فریم لس

اما سوال دیگری که مطرح می شود این است که این درب ها چه انواع و اقسامی دارند؟ در ادامه به برخی از مهم ترین درب های فریم لس اشاره کرده ایم:

انواع درب های فریم لس از لحاظ جنس

اولین دسته بندی درب های فریم لس به جنس آن ها برمی گردد. برای ساخت این درب ها از متریال مختلفی استفاده می شود. مثل:

  • درب های فریم لس چوبی: چوب یکی از اصلی ترین مواد به کار رفته در ساخت درب های ساختمانی است. همان طور که گفتیم از چوب هایی مثل بلوط، راش و…برای ساخت درب های فریم لس استفاده می شود. معمولا این درب های چوبی را یا رنگ می کنند یا این که با روکش های طبیعی می پوشانند تا با سطح دیوار یکی شوند. به این ترتیب زیبایی منحصر به فردی پیدا می کنند.
  • درب شیشه ای فریم لس: یکی از متریالی که در فضاهای مدرن به کار می رود، شیشه است. به همین خاطر محبوبیت درب های فریم لس شیشه ای نیز بسیار زیاد شده است. معمولا از شیشه های چند جداره برای ساخت این درب ها استفاده می شود. همچنین ممکن است که شیشه های مربوطه مات یا شفاف باشند. از مزیت های بزرگ درب های شیشه ای این است که معمولا نورگیرهای خیلی خوبی هستند و محیط را غرق نور می سازند. همچنین برای اینکه فضای خصوصی تری ایجاد شود از شیشه های مات یا رفلکتیو استفاده می شود. شستشوی این درب ها نیز خیلی راحت است. در ضمن زیبایی فوق العاده ای به محیط می بخشند.
  • درب فریم لس ضد آب: برخی از این درب ها، قابلیت های اضافه تری نیز دارند و می توان از آن ها به عنوان درب ضد آب استفاده کرد. مثلا ممکن است درب های چوبی با قرار گرفتن در معرض رطوبت، دچار تاب خوردگی یا ورم شوند. بنابراین آن ها را با رنگ های مخصوصی مثل رنگ آندایز می پوشانند تا ضدآب شوند. این درب ها طول عمر خیلی زیادی پیدا می کنند و می توان در محیط های مرطوب نیز از آن ها استفاده کرد. البته می توان با استفاده از پی وی سی نیز، خواص ضدآب به این درب های فریم لس بخشید.
  • درب اتوماتیک فریم لس: حتما شما هم این درب ها را دیده اید که به صورت اتوماتیک باز و بسته می شوند. معمولا این درب ها در محیط های اداری و تجاری کاربرد دارند و المانی مدرن و زیبا محسوب می شوند. جهت باز شدن این درب های فریم لس نیز ممکن است که یک طرفه یا به هر دو طرف باشد. طول عمر درب های اتوماتیک فریم لس بسیار بالاست و چهارچوب آلومینیومی مخفی ای دارند.
  • درب ضد سرقت فریم لس: حتما با درب های ضد سرقت به خوبی آشنایی دارید. یکی از این درب ها که زیبایی منحصر به فردی دارد، درب ضد سرقت فریم لس است که چهارچوب و لولای آن کاملا مخفی است. در ضمن روکوب نیز ندارد و با سطح دیوار یک دست است.

جهت مشاهده انواع درب داخلی کلیک کنید.

انواع درب فریم لس از لحاظ طراحی

یکی دیگر از دسته بندی های درب فریم لس بر اساس ساختار و طراحی آن هاست. در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:

  • درب فریم لس کشویی: این نوع درب ها همان طور که از نامشان نیز پیداست، به شکل کشوهای یک کمد طراحی شده اند و می توان هر دو تکه ی آن ها را حرکت داد. به این ترتیب می توان از هر دو طرف وارد یا خارج شد. چهارچوب درب های فریم لس کشویی معمولا عرض بیشتری دارد.
  • درب فریم لس محوری: از جمله درب های فریم لس که به لولا احتیاج دارد، همین درب های محوری است. اصلی ترین وجه تمایز درب های فریم لس محوری این است که می توان آن ها را در هر محوری چرخاند. زمانی که لولاها را نصب می کنیم، شبیه به درب های چرخشی می شوند. البته نباید فراموش کنید که لولاهای این درب ها باید مقاوم تر باشند. به همین علت است که قیمت گران تری هم دارند. در ضمن نیازمند چهارچوب های آلومینیومی مقاومی می باشند.
  • درب های فریم لس تاشو: اگر درب کشویی، لولادار و بدون فریم را با هم ترکیب کنیم، درب های فریم لس تاشو به دست می آید که معمولا برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است. زمانی که این درب ها را باز می کنید، لوله های مرکزی آن به شکل حرف V انگلیسی در می ایند و از سمتی که دستگیره ی درب قرار گرفته، به سمت لولا خم می شوند. البته باز هم باید بگوییم که درب های فریم لس تاشو، چندان رایج نیستند و فقط در محیط های مدرن به کار می روند.
  • درب فریم لس جیبی: اگر بخواهیم به یکی از مدل های جدید درب فریم لس اشاره کنیم، قطعا باید از این درب های جیبی نیز نام ببریم که کل فریم آن ها توکار است. در واقع زمانی که باز می شوند، به طور کامل در دیوار فرو می روند و زیبایی منحصر به فردی دارند. معمولا عرض این درب ها باید با دقت اندازه گیری شود و با توجه به ضخامت دیوار تعیین گردد.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که نصب درب های ساختمانی، کار پیچیده ای نیست اما برای این که به بهترین شکل ممکن آن را انجام دهید نیازمند کمک و راهنمایی یک فرد حرفه ای هستید. فروشگاه رستاچوب، به عنوان یکی از بهترین ارائه کنندگان درب های ساختمانی، آماده است که به شما در این زمینه کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *