بهترین چوب برای ساخت درب

ساخت در چوبی

حضور اشیاء چوبی در منزل و محیط کار می تواند حس و حال طبیعت را القاء کند. به همین دلیل است که خیلی از ما به سراغ استفاده از المان های چوبی در منازل خود رفته ایم.

یکی از مهم ترین بخش های چوبی خانه، درب های ساختمانی هستند. درب های چوبی علاوه بر این که بسیار زیبا هستند، مقاومت خوبی نیز از خود نشان می دهند و ایمنی بالایی دارند. به همین دلیل است که چوب، از گذشته تا به امروز یکی از محبوب ترین متریال به کار رفته در ساخت درب چوبی بوده است.

در این مقاله از رستاچوب می خواهیم در مورد بهترین چوب برای ساخت درب چوبی صحبت کنیم. بنابراین اگر قرار است به زودی، درب ساختمانی خریداری کنید، بد نیست ابتدا در مورد انواع چوب های به کار رفته در آن ها، اطلاعات به دست آورید.

درب هایی از جنس چوب صنوبر

یکی از بهترین چوب هایی که برای ساخت درب های ساختمانی و به خصوص درب ورودی به کار می آید، چوب درخت صنوبر است. رنگ این چوب تقریبا زرد و متمایل به سبز است و به همین دلیل در فضاهای مدرن و مینیمال بیشتر استفاده می شود. دانه های چوب این درخت یکنواخت هستند و برجستگی ندارند. به همین خاطر است که معمولا رنگ پذیری آن فوق العاده است.

درب هایی که از چوب صنوبر ساخته می شوند بسیار متنوع و زیبا می باشند. سطح این چوب کاملا صاف و بدون گره است. به همین دلیل نیازی به سنباده کشی وجود ندارد.

درب هایی از جنس چوب سرو

یکی از اصلی ترین ویژگی هایی که در مورد چوب سرو وجود دارد این است که بسیار خوش بو می باشد و رایحه ای بی نظیر دارد. دقیقا به خاطر همین بو است که بسیاری از حشرات به سمت این نوع چوب نمی آیند. بنابراین به طور طبیعی، درب هایی که از جنس چوب سرو ساخته می شوند، دافع حشرات می باشند. در ضمن باید اشاره کنیم که چوب های سرو در برابر رطوبت نیز مقاومت خوبی دارند. در نتیجه دوام درب در برابر پوسیدگی افزایش پیدا می کند.

سرو دارای چوب بسیار سخت و مقاومی است که کمتر دچار تاب خوردگی می شود. به همین دلیل است که از درب هایی با جنس چوب سرو می توان در محیط های خارجی نیز استفاده کرد.

درب هایی که از جنس چوب سرو می باشند، معمولا رنگ دارچینی متمایل به قرمز دارند. البته رنگ پذیری آن ها نیز فوق العاده است.

درب های از جنس بلوط قرمز

بلوط قرمز یکی از با کیفیت ترین چوب هایی است که می توان در ساخت درب های ساختمانی از آن بهره گرفت. این چوب همان طور که از نامش نیز پیداست، رنگ قرمزی دارد که زیبایی فوق العاده ای به ان بخشیده است. همچنین از دیگر ویژگی های مثبت چوب بلوط می توان به بافت دانه باز آن اشاره کرد. این بافت به شما اجازه خواهد داد که رنگ آمیزی این چوب بسیار راحت باشد.

به همین دلیل است که تنوع رنگی درب های از جنس چوب بلوط قرمز بسیار بالاست.

همچنین نباید فراموش کرد که مقاومت چوب بلوط قرمز خیلی بالاست و در برابر ضربه استحکام دارد. به همین دلیل است که برای درب های ورودی و درب داخلی استفاده می شود. در ضمن این چوب بسیار سبک می باشد و به همین دلیل است که وزن زیادی به سازه وارد نمی کند. در میان تمام درخت های بلوط، این یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت درب های چوبی می باشد. رنگ قرمز و قهوه ای متمایل به قرمز آن، زیبایی فوق العاده ای دارد.

درب هایی از جنس چوب گیلاس

درخت گیلاس از جمله درختانی است که چوب باکیفیتی برای ساخت درب های ساختمانی تامین می کند. به همین دلیل است که بسیار محبوب شده است. رنگ قهوه ای مایل به قرمز آن بسیار خاص است و به همین دلیل در دکوراسیون داخلی خانه حسابی به چشم می آید. سطح چوب گیلاس، به نحوی است که می توان به سادگی روی آن رنگ آمیزی و طراحی انجام داد.

البته نباید فراموش کنیم که رنگ چوب درخت گیلاس نیز به مرور زمان تغییر می کند. به تدریج شفافیت رنگ قرمز آن از بین رفته و به سمت تیرگی می رود.

به طور کلی معمولا بهترین چوب برای ساخت درب چوبی داخلی ، همین چوب گیلاس است. بنابراین اگر دنبال یک انتخاب فوق العاده برای درب اتاق یا دفتر کارتان هستید، توصیه می کنیم این چوب را مد نظر داشته باشید.

درب هایی از جنس چوب کاج سفید

به طور کلی درخت کاج سفید، از جمله درخت های مخروطی شکل است و چوبش نیز، گزینه ی ایده آلی برای ساخت درب های داخلی به حساب می آید. رنگ قهوه ای روشن و دانه های چوب محکم آن، باعث شده که خیلی محبوب باشد و بتوان آن را در هر محیطی ست کرد.

نکته ی مهمی که در مورد این چوب این درخت باید بدانید این است که سطح آن گره دار است و همین مسئله، رنگ آمیزی اش را سخت تر می کند. به همین دلیل است که در صورت تمایل به رنگ آمیزی چوب، بهتر است از همان چوب صنوبر استفاده کنید.

اصلی ترین ویژگی مثبت چوب درخت صنوبر این است که به سادگی دچار تاب خوردگی نمی شود. به همین دلیل است که معمولا از آن برای ساخت درب هایی استفاده می شود که قرار است در محیط های شلوغ و پر رفت و آمد کار گذاشته شود.

چوب مناسب در ساختمان

درب هایی از جنس چوب ملچ

یکی از بهترین و زیباترین درخت هایی که از چوبش برای ساخت درب های ساختمانی استفاده می شود، درخت ملچ است. رنگ قهوه ای روشن متمایل به طلایی آن باعث شده است که از آن برای ساخت درب های لوکس استفاده شود.

این چوب ها تراکم بافتی بسیار بالایی دارند و موج های زیادی روی سطح آن وجود دارد. به خاطر داشته باشید که قیمت این چوب ها بسیار بالاست و به همین دلیل است که معمولا برای ساخت درب های ضد سرقت لوکس از چوب درخت ملچ استفاده می شود.

قیمت درب ضد سرقت لوکس

قیمت هر یک از درب های ضد سرقت لوکس به چوبی که در آن به کار رفته است، دارد. در واقع شما می توانید این درب ها را از درخت ملچ بسازید که قیمت بالایی دارند و معمولا به عنوان درب ورودی واحد استفاده می شوند.

در صورتی که این درب های لوکس ضد سرقت از جنس چوب درخت گردو باشند، قیمتشان افزایش پیدا خواهد کرد.

شما می توانید جهت استعلام انواع درب های ضد سرقت لوکس با کارشناسان رستاچوب در تماس باشید.

درب هایی از جنس چوب درخت ماهون

احتمالا نام ماهون که به گوشتان می خورد، به یاد چوبی تیره رنگ می افتید که قهوه ای است و رگه هایی از قرمز درون خود دارد. البته فراموش نکنید که ماهون هم به مروز زمان دچار تغییر رنگ خواهد شد.

یکی از محکم ترین چوب های درختان جنگلی، ماهون است چرا که دانه های آن محکم تر است. علاوه بر این، رنگ فوق العاده زیبا و خاصش، آن را متمایز می کند. به همین دلیل است که درب هایی از جنس چوب درخت ماهون معمولا در خانه هایی پیدا می شود که لوکس هستند و طراحی داخلی بی نظیری دارند.

از دیگر ویژگی های مثبت چوب ماهون این است که مقاومت خیلی بالایی در برابر پوسیدگی دارد. به این معنی که در هر هوایی که باشد می تواند مقاومت کند و دچار تاب خوردگی یا جمع شدن نشود.

درب هایی از جنس چوب ماهون را می توان در هر دکوراسیونی جا داد چرا که با هر سبک و استایلی هماهنگی دارند.

درب هایی از جنس چوب افرا

یکی از بهترین درختانی که برای تهیه چوب به کار می آید، درخت افرا است که طول عمر بسیار بالایی دارد. رنگ این چوب نیز تیره و گرم است. به همین دلیل در خانه هایی با سبک کلاسیک بیشتر به چشم می آید. البته درخت افرا معمولا شکننده است و به همین دلیل به عنوان چوب به کار رفته در درب های خارجی استفاده نمی شود.

درب هایی از جنس چوب توسکا

این چوب شباهت خیلی زیادی به چوب درخت افرا دارد. به همین دلیل معمولا خیلی از مبتدیان تفاوت میان آن ها را نمی فهمند. این درخت رنگی قهوه ای کم رنگ متمایل به طلایی دارد. به همین دلیل رنگ آمیزی آن ها ساده است. البته به دلیل بافت مخصوص آن، بهتر است که گره های آن را برطرف کرده و سنباده کشی انجام دهید.

از ویژگی های منفی درخت توسکا این است که چوب آن بسیار سخت است و به همین دلیل مستعد پوسیدگی می باشد. به همین دلیل بهتر است درب های آن را در محیط هایی قرار بدهید که در معرض رطوبت نیست.

درب هایی از جنس چوب درخت گردو

اگر بخواهیم به یکی از بهترین و مرغوب ترین چوب ها اشاره کنیم، قطعا باید نام درخت گردو را مطرح کنیم. معمولا از این چوب به نام چوب آمریکایی نام برده می شود. از معدود درختانی است که رنگ آن قهوه ای شکلاتی می باشد و به همین دلیل برق خاصی می زند و در سبک های مختلفی به کار می آید.

می توان چوب گردو را در خانه هایی شلوغ با دکوراسیون قدیمی به کار برد و درخشش محیط را چند برابر کرد. همچنین می توان از درب های درخت گردو در خانه های مینیمالیستی و مدرن نیز استفاده کرد. اگر با دقت به بافت چوب گردو توجه کنیم متوجه می شویم که الگوهایی مارپیچی و دایره ای دارد که طبیعتا سطح درب را بسیار زیبا می کند. به همین دلیل است که اگر از این چوب در یکی از بخش های خانه مثل درب ساختمان استفاده شود، معمولا طرح آن را حفظ می کنند.

همچنین استفاده از چوب گردو در ساخت درب های ساختمانی باعث می شود که ویژگی عایق سازی آن ها تقویت شود. به این ترتیب به سادگی رطوبت را جذب نمی کنند و در برابر تاب خوردگی مقاومت می کنند. به همین دلیل است که درب هایی از جنس چوب گردو در هر بخشی از خانه به کار می آیند. از درب ورودی ساختمان گرفته تا درب سرویس بهداشتی!

البته به دلیل گران بودن چوب گردو، معمولا در جاهایی خاص مثل درب ورودی ساختمان از آن استفاده می شود.

چوب در ورودی

درب ورودی از جنس چوب بلوط سفید

در بالای همین متن به بلوط قرمز و ویژگی های آن اشاره کردیم. اما بلوط ها انواع و اقسام بسیار زیادی دارند و به همین دلیل در این بخش می خواهیم به بلوط سفید اشاره کنیم که معمولا بهترین گزینه برای ساخت درب های داخلی هستند.

دوام و استحکام این چوب بسیار بالاست و به همین دلیل برای درب ورودی، گزینه های ایده آلی به حساب می آیند. عایق سازی صوتی و حرارتی آن ها نیز بی نظیر است. در نتیجه درب هایی که از جنس چوب بلوط سفید استفاده کرده اند، عایق های بهتری محسوب می شوند.

رنگ این چوب معمولا برنزه با ته مایه هایی از زرد است. به همین دلیل معمولا استفاده از چنین چوبی برای درب های ساختمانی، احساس خنکی و روشنایی به خانه می بخشد. اگر به دنبال این هستید که فضایی صمیمی و سرشار از نور در خانه تان به وجود آورید، به سراغ استفاده از المان هایی از چوب بلوط سفید بروید.

درب هایی از جنس چوب راش

شاید یکی از رایج ترین چوب هایی که در ساخت درب های ساختمانی به کار می رود، چوب درخت راش باشد که معمولا به رنگ کرم مایل به قرمز می باشد. این چوب نیمه سنگین و دارای بافتی همگن است.

یکی از ویژگی های شاخص آن، این است که موج های زیبایی روی سطح آن وجود دارد و در برابر نفوذ حشرات و قارچ ها، مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. تمام این مزایا باعث شده است که استفاده از درب هایی از جنس چوب راش بسیار محبوب و رایج شود. به خصوص این که برای مقاومت بیشتر آن، رویش را روکش و تخته لایه می زنند.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که بهترین چوب برای ساخت درب چوبی، چوبی است که مقاومت و انعطاف کافی داشته باشد. در واقع بهتر است که چوب درب موردنظرتان را با توجه به کاربردی که از آن انتظار دارید انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *