انواع دربهای ساختمانی و متریال به کار رفته در آن ها

انواع در

هیچ چیز مثل یک درب درست و حسابی نمی تواند حائلی میان فضای خارجی و داخلی باشد. زمانی که برای هر محیطی درب می گذاریم، نشان می دهیم که این جا حریم خصوصی است و هر کسی اجازه ی ورود ندارد.

درب های ساختمانی امروزه علاوه بر حفظ امنیت خانه و ایجاد حریم خصوصی، زیبایی خاصی هم دارند و به عنوان یکی از اصلی ترین المان های طراحی داخلی خانه به حساب می آیند.

انواع درب های ساختمانی و متریال به کار رفته در آن ها به قدری وسیع و گسترده است که نمی توان در یک مقاله ی ساده به آن ها پرداخت. اما در این مطلب از وبسایت رستاچوب تلاش می کنیم که به برخی از مهم ترین انواع درب های ساختمانی بپردازیم و بگوییم که در هر یک از آن ها چه متریال به کار رفته است. اگر این مطلب برایتان جالب است توصیه می کنیم به خواندن این متن ادامه بدهید.

انواع درب های ساختمانی

درب های ساختمانی را می توان از جنبه های مختلفی دسته بندی کرد. درب های ساختمانی جنس، کاربرد و محل استفاده ی متفاوتی دارند. به همین دلیل است که تلاش کرده ایم با توجه به این دسته بندی ها انواع درب های ساختمانی و متریال به کار رفته در آن ها را معرفی کنیم.

انواع درب های ساختمانی از لحاظ متریال به کار رفته در آن ها

در این بخش از مقاله به درب هایی اشاره کرده ایم که از متریال های مختلفی ساخته شده اند و اصلی ترین جنبه ی تفاوت آن ها در همین است.

درب های چوبی

همان طور که از نامشان نیز پیداست، این دسته از درب های ساختمانی از جنس چوب های مختلف ساخته شده اند. البته باید بدانید هر چوبی برای ساخت درب های چوبی مناسب نیست. به طور کلی درب های چوبی را از درخت هایی مثل راش، تبریزی، گردو، روسی و …می سازند. اما باید بدانید که چوب به تنهایی نمی تواند متریال خیلی خوبی برای ساخت درب های ساختمانی باشد. معمولا برای این که مقاومت چوب نسبت به رطوبت، حشرات و کپک ها را بیشتر کنند، روی آن را با لایه ای از روکش های مختلف می پوشانند تا کیفیت آن را بالا ببرند.

در چوبی

حالا باید بدانید که این روکش ها از جنس های متنوعی ساخته می شوند. مثل:

روکش ام دی اف

این روکش ها همان طور که از نامشان نیز پیداست از MDF یا همان تخته سه لا ساخته می شوند. روکش ام دی اف روی درب های چوبی باعث می شود که مقاومت درب نسبت به رطوبت و ضربه بالاتر برود و در نتیجه عمر بیشتری پیدا کند. روکش درب های ام دی اف را معمولا از خمیر چوب و چسب های مخصوص و افزودنی های مختلف می سازند.

روکش PVC

این دسته از روکش ها که محبوبیت خیلی زیادی هم دارند، از نوعی پلاستیک خاص ساخته می شوند و بهترین گزینه برای مقاومت در برابر رطوبت و نم هستند. زمانی که از روکش های پی وی سی روی درب های چوبی استفاده می کنید، می توان به راحتی این درب ها را در محیط های مرطوب و نمداری مثل سرویس های بهداشتی و یا درب استخرها نیز استفاده کرد. روکش پی وی سی، عموما سطح براقی دارد که زیبایی درب را نیز بیشتر خواهد کرد. رنگ بندی روکش های پی وی سی نیز دست شما را برای انتخاب باز می گذارد و می توانید با توجه به دکوراسیون داخلی منزل خودتان، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

برای مشاهده و خرید انواع درب های چوبی کلیک کنید.

روکش ملامینه

یکی دیگر از روکش های مخصوص چوب یا ام دی اف، روکش های ملامینه هستند که زیبایی خاصی دارند. این روکش ها برخلاف روکش های پی وی سی، مات هستند و به همین دلیل استفاده از آن ها در دکوراسیون های مدرن می تواند به شدت مناسب باشد. علاوه بر این روکش های ملامینه در برابر رطوبت و نفوذ حشرات بسیار مقاوم می باشند. تابش نور خورشید باعث تغییر جنس یا رنگ آن ها نمی شود و در نهایت این که می توان این روکش ها را هم روی درب هایی از جنس MDF و هم نئوپان اجرا کرد. به همین دلیل بهترین انتخاب موجود به حساب می آیند.

روکش HDF

نوعی دیگر از روکش های چوبی هست که از چسب های مخصوص، فیبر و مواد افزودنی ساخته شده است و می توان آن را روی سطوح مختلف کار کرد. نکته ای که در مورد روکش های درب اچ دی اف وجود دارد و مقاومت آن ها را بی نظیر می کند این است که روکش HDF تحت فشار و چگالی بالا ساخته شده است و به همین دلیل نسبت به محصولات دیگر مانند ام دی اف مقاوم تر است.

روکش ABS

یکی دیگر از روکش هایی که مخصوصا برای ضد آب کردن درب چوبی به کار می رود روکش abs است. عموما ضخامت این نوع روکش ها حدود 3 میلی متر است و در طرح ها و رنگ های مختلف عرضه می شوند. چرا که امکان رنگ آمیزی این روکش وجود خواهد داشت. در واقع اصلی ترین کاربرد این درب ها، استفاده به عنوان درب های سرویس بهداشتی است چرا که ضد رطوبت و نم می باشند. برای کشاندن روکش abs روی درب چوبی، ابتدا آن را روی کلاف چوبی پرس می کنند تا به این ترتیب مانع از نفوذ آب شوند. در صورتی که دور تا دور کلاف چوبی هم درزهایی باقی ماند، آن ها را با رزین می پوشانند تا اطمینان حاصل شود که هیچ گونه رطوبتی به داخل نفوذ نمی کند.

در اتاقی

درب هایی از جنس پلی وود

شاید تا به حال نام پلی وود را شنیده باشید و بدانید که از این محصول به عنوان یکی از بهترین متریال ترکیبی چوب و پلاستیک نام می برند. اما به طور کلی باید بدانید پلی وود، نوعی ورقه است که از لایه های نازک یا روکش های چوبی ساخته می شود. برای ساخت این ماده، لایه های چوبی را تا 90 درجه حرارت می دهند و سپس به هم می چسبانند.

پلی وود را می توان از ترکیب ام دی اف و نئوپان نیز به دست آورد و به همین دلیل قیمت خیلی کمتری در قیاس با درب های چوبی دارد.

اما دلیل محبوبیت پلی وود در چیست؟

  1. اول از همه این است که مقاومت پلی وود در برابر چرخاندن، تاب برداشتن و ترک خوردگی نسبت به چوب خیلی بالاتر است.
  2. دوم این که در برابر نفوذ آب و رطوبت نیز مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و به همین دلیل به عنوان درب ضد آب نیز به کار می رود.
  3. در نهایت؛ بعد از این که درب های پلی وود تکمیل شدند، از نوعی روکش پی وی سی روی ورق های پلی وود کشیده می شود تا بهترین محصول در برابر نفوذ آب را پدید بیاورند.

درب هایی از جنس استیل

یکی دیگر از متریال به کار رفته در درب های ساختمانی، درب هایی است که از جنس استیل ساخته شده اند. البته استفاده از استیل در ساخت درب های انبوه، کار چندان رایجی نیست. اما زمانی که استیل مورد نظر را به خوبی آبکاری کنند تا رنگ خود را از دست ندهد، می توان یک محصول درجه یک برای ساخت درب های ساختمانی به دست آورد. به طور کلی از درب های استیل، چندان در خانه های مسکونی استفاده نمی شود و بیشتر در محیط هایی کاربرد دارد که بحث امنیت و استحکام مطرح است. مثلا در مورد درب انبارهای مختلف، می توانید از درب هایی با جنس استیل استفاده کنید.

برای مشاهده انواع درب های لابی و درب های ورودی کلیک کنید.

درب هایی از جنس آلومینیوم

شاید یکی از قدیمی ترین درب هایی که در ساختمان سازی مدرن به کار رفتند، درب های آلومینیومی بودند. این درب ها بسیار سبک هستند و به سادگی می توان آن ها را رنگ کرد. در ضمن مقاومت خوبی هم در برابر رطوبت دارند و به همین دلیل بیشتر مواقع از درب های آلومینیومی برای درب سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شود. اما باید بدانید که آلومینیوم به شدت چکش خور است. در واقع منظورمان این است که مقاومت چندان زیادی نسبت به ضربه ندارد و به سرعت درهم می شکند. بنابراین اگر قرار است که برای یک محیط مهم، درب ساختمانی تهیه کنید، بهتر است از همین اول درب های آلومینیومی را خط بزنید.

درب هایی از جنس شیشه

یکی دیگر از مهم ترین متریال به کار رفته در ساخت درب های ساختمانی، درب های شیشه ای است که اخیرا محبوبیت خیلی زیادی در طراحی های مدرن پیدا کرده اند. البته فارغ از سبک مدرن، استفاده از درب های شیشه ای در پاساژها و فروشگاه های مختلف نیز بسیار رایج شده است. می توان شیشه ها را مطابق با سلیقه و نیاز خود رنگ آمیز کرد. در صورتی که از شیشه های نشکن مثل سکوریت برای ساخت درب شیشه ای استفاده نشود، نمی توان چندان به امنیت آن ها اتکاء کرد. بنابراین برای استفاده در محیط های مهم، درب های شیشه ای گزینه ی چندان خوبی به حساب نمی آیند و بهتر است از آن ها به عنوان المان های تزئینی استفاده شود.

در شیشه خور

درب هایی از جنس هیبرید

اگر بخواهیم یکی از شبیه ترین درب های ساختمانی به درب های چوبی را نام ببریم، باید به درب های هیبرید اشاره کنیم که لایه ی بیرونی شان به طور کامل از جنس چوب ساخته شده است. به همین دلیل گاهی با درب های چوبی اشتباه گرفته می شوند. اما این گونه درب ها از چه چیزی ساخته شده اند؟

رایج ترین متریال به کار رفته در ساخت این درب ها، فیبر و هیبرید است. به همین دلیل با نام درب های هیبرید شناخته می شوند. در میان تمام محصولات موجود در بازار، درب های هیبریدی زیبایی منحصر به فردی دارند و می توان آن ها را با هر محیط و دیزاینی هماهنگ کرد. مهم ترین نکته ای که در خرید درب هیبرید باید به آن توجه داشته باشید این است که پولیش کاری این درب ها باید به دقت صورت گرفته باشد. در غیر این صورت خیلی زود خراب می شوند و باید آن ها را تعمیر یا تعویض کنید.‌

درب هایی از جنس فایبرگلاس

یکی دیگر از متریال به کار رفته در انواع درب های ساختمانی، فایبرگلاس است که از پشم شیشه و مواد نفتی ساخته شده است. از مهم ترین ویژگی های درب فایبرگلاس این است که بسیار مقاوم می باشد و سال ها عمر می کند. در ضمن وزن پایینی دارد و بار اضافه ای بر ساختمان تحمیل نخواهد کرد. دلیل اصلی استحکام و مقاوم فایبرگلاس در برابر عوامل مختلف، این است که پشم شیشه با رزین به طور کامل احاطه شده است و امکان نفوذ وجود ندارد.

به همین دلیل است که اساسا درب های فایبرگلاس عایق های خوبی به حساب می آیند. به خصوص این که در ساختارشان از فوم نیز استفاده شده است. در ضمن زیبایی این درب ها نیز بسیار بالاست و می توان آن ها را در جاهای مختلفی به کار برد. می توان از این درب به عنوان درب ورودی یا دیگر جاهای خانه استفاده کرد.

درب هایی از جنس FRP

شاید باورش عجیب باشد که یک درب از پلاستیک و فیبرهای شیشه ای ساخته شده باشد و تا این حد مقاوم و مستحکم باشد. اما درب های FRP، همین گونه هستند و می توانید آن ها را با هر طرح و رنگی خریداری کنید. بیشتر مواقع این درب ها به عنوان یک کالای لوکس محسوب می شوند و در خانه های شیک و مدرن جای دارند. از بزرگ ترین مزیت های درب هایی از جنس FRP این است که استحکام کششی خیلی بالایی دارند.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که درب های ضد سرقت، عایق صوتی، صد حریق و… نیز در میان انواع درب های ساختمانی به چشم می خورند. اما غالب این درب ها نیز از متریال مشخصی مثل چوب و پلاستیک و شیشه و… ساخته می شوند.

رستاچوب، سال هاست که در زمینه ساخت انواع درب های ساختمانی فعالیت می کند و تلاش دارد تا بهترین متریال ممکن را برای شما عزیزان فراهم آورد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید درب های ساختمانی به وب سایت رستاچوب مراجعه کنید و سوالات خود را با همکاران ما در میان بگذارید.

در نهایت امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *