رفع مشکل بسته نشدن درب

بسته نشدن در

اساس کار یک درب ساختمانی چیست؟

علاوه بر حفظ امنیت و آرامش محیط، دیگر چه انتظاری از یک درب ساختمانی دارید؟

شاید اصلی ترین کار یک درب ساختمانی این است که به موقع باز و بسته شود و دردسری برای انجام این کار ساده نداشته باشیم.

به همین خاطر است که معمولا درب های ساختمانی را سبک می سازند تا برای باز و بسته کردن مشکلی نداشته باشند. یا این که از یراق آلات خاصی استفاده می شود تا درب ها به راحتی بسته شوند و مشکلی درست نکنند.

اما در این میان، گاهی ممکن است که یک درب به راحتی بسته نشود و ناچار شوید با آن درگیر باشید. در چنین شرایطی بهتر است که به دنبال راه حل هایی برای رفع مشکل بسته نشدن درب باشید.

در این مقاله از رستا چوب می خواهیم در مورد این مشکل صحبت کنیم و بگوییم که برای رفع مشکل بسته نشدن درب باید چه کارهایی انجام بدهید. اما قبل از هر چیزی لازم است که در مورد علت بسته نشدن درب صحبت کنیم. چرا که با دانستن علت یک مشکل، حل آن آسان تر خواهد شد. با ما همراه باشید.

علت بسته نشدن درب چیست؟

حتما شما هم این مشکل را در درب های مختلفی دیده اید. درب یخچال به درستی بسته نمی شود، درب ورودی خانه با فشار و زحمت بسته می شود. حتی درب پارکینگ که با موتور برقی کار می کند هم ممکن است دچار این مشکل شود.

بنابراین سوال اصلی این جاست که چرا درب بسته نمی شود؟

چه مشکلی در ساختار این درب ها به وجود می آید که باعث عدم بسته شدن آن می گردد.

برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید ساختار درب را بررسی کنیم و ببینیم که چه ابزار و یراقی منجر به بسته شدن آن می شوند.

یکی از اصلی ترین دلایل بسته نشدن درب، به خاطر وجود مشکل در لولای درب است. ممکن است یکی از پیچ ها یا اجزای لولای درب خراب شده باشد و به این ترتیب از بسته شدن درست آن جلوگیری کند.

یکی دیگر از دلایل عدم بسته شدن درب می تواند به به هم خوردن رگلاژ آن مربوط باشد. متاسفانه در شهرهای بزرگی مثل تهران شاهد پدیده ای به نام فرونشست زمین هستیم و سالانه، ساختمان های ما چند میلیمتر پایین می روند. در نتیجه به نظر می رسد که درب هم از حالت رگلاژ خود خارج شده و در نهایت هم به درستی بسته نمی شود.

بنابراین اگر متوجه شدید که درب خانه اخیرا به درستی بسته نمی شود، باید به فکر تنظیم رگلاژ آن باشید.

صرف نظر از این دو مورد که ذکر کردیم، ممکن است که علت بسته نشدن درب، به خاطر پوسیدگی آن باشد. به خصوص اگر درب خانه چوبی باشد، بعد از مدتی ورم می کند و دیگر به درستی بسته نمی شود. مخصوصا اگر درب های چوبی را در محیط های مرطوب استفاده کنید این مشکل، کاملا رایج و طبیعی خواهد بود.

به همین دلیل است که پیش از بررسی راه حل هایی برای رفع مشکل بسته نشدن درب، بهتر است در ابتدا به دنبال علت بروز این مشکل باشید.

راه حل های رفع مشکل بسته نشدن درب

حالا اجازه بدهید به معرفی چند راه حل برای رفع مشکل بسته نشدن درب بپردازیم. با ما همراه باشید.

به لولای درب، روغن اسپری کنید

ساییدگی لولا یکی دیگر از اصلی ترین دلایل بسته نشدن درب ساختمان است. زمانی که لولای درب ساختمان به درستی کار نکند، درب هم به خوبی بسته نمی شود و دچار مشکل خواهد شد. در چنین شرایطی یکی از بهترین راهکارهایی که در اختیار دارید، این است که روغن مخصوص یا خوراکی را به لولای درب اسپری کنید. بعد از انجام این کار، کمی درب را باز و بسته کنید تا روغن به تمام سطوح لولا برسد و به این ترتیب مشکل حل شود.

معمولا زمانی که لای در کمی باز می ماند و کامل بسته نمی شود، مشکل از لولاهاست.

از رژ لب استفاده کنید

شاید برایتان عجیب باشد اما می توان از رژ لب برای رفع مشکل بسته نشدن درب هم استفاده کنید. یکی از اصلی ترین دلایلی که منجر به بسته نشدن درب می شود، این است که قفل و صفحه کلید با هم همتراز نیستند. به این ترتیب شما باید از یک رژلب استفاده کنید و آن را به لبه های قفل درب بزنید تا متوجه شوید که آیا هم تراز هستند یا خیر! سپس یک نوار چسب روی صفحه ی قفل بزنید.

حالا زمان بررسی رسیده است. درب را چند بار باز و بسته کنید. اگر فاصله ای بین لکه ی رژلب و سوراخ باشد، این فاصله را اندازه گیری کنید. اگر هم هیچ فاصله ای نبود، باید ببینید که آیا قفل به اندازه ی کافی داخل سوراخ رفته است یا خیر!

به این ترتیب می توانید مشکل عدم بسته شدن درب را حل کنید

روی قفل را روغن کاری کنید.

اصولا ساییدگی و اصطکاک می تواند خیلی زود یراق آلات درب های ساختمانی را خراب کند. بنابراین استفاده ی مداوم از روغن می تواند به نرمی لولاها و کارکرد درست درب کمک زیادی بکند. اصولا برای این که از بروز مشکلاتی مثل بسته نشدن درب ساختمان جلوگیری کنید، باید هر شش ماه یک بار، روی قفل درب را روغن بزنید.

روغن های مخصوصی برای انجام این کار وجود ندارند اما احتمالا بهترین گزینه، روغن های چند منظوره هستند. اگر می خواهید که روغن فقط روی قفل بریزد، می توانید اطراف آن را نوار چسب بزنید و بعد از مالیدن روغن به قفل، نوار چسب ها را بردارید و اطراف آن را تمیز کنید.

نکته ی بسیار مهمی که در این میان وجود دارد این است که هرگز نباید روغن های متنوع را با هم مخلوط کرده و استفاده نمود. همیشه از یک روغن خاص برای قفل درب استفاده کنید.

در ضمن فراموش نکنید که مواد دیگری مثل پودر گرافیت هم برای نرم کردن قفل وجود دارد. البته باز هم دقت داشته باشید که اگر از روغن استفاده می کنید، دیگر به سراغ پودر گرافیت نروید چرا که فقط باعث خرابی قفل می شود.

پوشش یا رنگ درب را بسابید!

درب های قدیمی را معمولا با پوشش رنگ، ضد آب می کردند. به خصوص اگر درب ساختمان از جنس چوب بود. به همین دلیل اگر درب ساختمان به درستی بسته نمی شود، شاید زمان آن را رسیده که رنگ اطراف قفل درب را بخراشید و بردارید. برای انجام این کار از یک چاقوی کاربردی استفاده کنید و سطح اطراف قفل را از هر گونه رنگ پاک کنید.

در صورتی که با انجام این کار، باز هم درب به درستی بسته نمی شود، بهتر است که قفل خود را عوض کنید. چرا که برخی از قفل های قدیمی، حتی با وجود تراشیدن رنگ، باز هم به درستی کار نمی کنند و نرم نمی شوند.

کارکرد درست درب تا حد زیادی به قفل آن بستگی دارد. بنابراین سعی کنید به سراغ خرید بهترین قفل درب بروید تا در آینده دچار این مشکلات نشوید.

بسته نشدن درب

بررسی پیچ و مهره های درب!

حتما شما هم دیده اید که برخی از قفل های درب، نسبت به صفحه ی خود خیلی بالا یا پایین بسته شده اند. معمولا زمانی که می خواهیم چنین قفل هایی را باز کنیم، دستمان به طرز ناخودآگاه حرکت می کند اما غافل از اینکه قفل درب چند سانتی متر پایین تر است.

بنابراین اگر درب ساختمان به درستی بسته نمی شود و فکر می کنید که مشکل اصلی از طرف قفل درب است، بهتر است تمام پیچ های لولا را چک کرده و مطمئن شوید که به درستی بسته شده اند.

گاهی وقت ها متوجه می شوید که پیچ های لولا هم به درستی بسته شده اند ولی باز هم مشکل وجود دارد. در چنین شرایطی، توصیه می کنیم که یکی از پیچ ها را باز کرده و حدود 7 سانتی متر به سمت بالا یا پایین( با توجه به مکان قرارگیری قفل) حرکت دهید. به این ترتیب احتمالا مشکل شما کاملا حل خواهد شد و درب به آسانی باز و بسته می شود.

سوراخ قفل را بزرگ تر کنید

گاهی وقت ها هر کاری هم انجام می دهید، مشکل بسته نشدن درب برطرف نمی شود که نمی شود!

اینجاست که باید اقدامی اساسی تر و بهتر انجام داد. اگر قفل وارد سوراخ نشد یا اینکه برای ورود آن، باید خیلی زور زد، بهتر است که سوراخ را بزرگ تر کنید. معمولا از یک مته ی کوچک برای بزرگ تر کردن این سوراخ استفاده می شود. بعد از مته کاری، می توانید لبه های سوراخ را سمباده بکشید تا ورود قفل راحت تر باشد.

قفل را بزرگ تر کنید یا به طور کامل آن را تعویض نمایید.

یکی از ویژگی های خیلی خاص قفل های قدیمی این است که بیشتر از یک حدی از سوراخ بیرون نمی آیند و برای دسترسی به آن ها، عملا باید دست خودتان را داخل سوراخ قفل کنید. اگر چنین مشکلی وجود داشت و قفل قدیمی نمی تواند درب را کاملا بسته نگه دارد، باید یک صفحه قفل دیگر را در امتداد اولی نصب کنید. اما باید دقت داشته باشید که صفحه قفل جدید باید شبیه به صفحه قفل قدیمی باشد.

اگر نتوانستید که صفحه قفل جدیدی مشابه با نوع قدیمی آن پیدا کنید، هیچ چاره ی دیگری به جز تعویض قفل باقی نمی ماند. با تعویض قفل متوجه خواهید شد که درب به سادگی بسته می شود و مشکلات قبلی را نخواهد داشت.

مکان صفحه قفل را عوض کنید

گاهی وقت ها متوجه می شوید که قفل درب مربوطه به اندازه ی کافی داخل صفحه فرو نمی رود یا اینکه گیر می کند. در چنین شرایطی، بهتر است که صفحه قفل را باز کرده و در حد نیاز بالا یا پایین ببرید. یا این که آن را به داخل یا خارج حرکت بدهید تا قفل مربوطه درست سر جای خودش قرار بگیرد و روند بسته شدن درب، با مشکل مواجه نشود.

بسته نشدن در

چرا باید مشکل بسته نشدن درب را فورا حل کرد؟

حالا که با راه حل هایی برای رفع مشکل بسته نشدن درب آشنا شدید، شاید این سوال برایتان مطرح شود که چرا باید اقدام فوری برای حل این مشکل داشت؟ زمانی که درب یک ساختمان به درستی بسته نمی شود، ناچار هستید که زور بیشتری وارد کنید. این زور بیشتر همراه با سر و صدا خواهد بود. در ضمن، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری هم به ساختار درب وارد کند و به هرحال، منجر به آزار و اذیت همسایه ها شود.

اگر درب ساختمان با سر و صدا بسته می شود، به نکات زیر دقت داشته باشید:

  • ممکن است که درب پیچ و تاب برداشته باشد و به همین دلیل فقط با هل دادن بسته می شود. برای بررسی این مشکل، کافیست درب را چند بار باز و بسته کنید و ببینید که از بالا تا پایین، کناره های درب به چارچوب برخورد می کند یا خیر! اینجوری می توانید پیچ و تاب درب را تشخیص بدهید.
  • یکی دیگر از علل بسته نشدن درب، همان طور که اشاره کردیم، ورم و طبله کردن درب های چوبی است. رطوبت به این چوب ها وارد می شود و اجازه نمی دهد که به درستی باز و بسته شوند. در چنین شرایطی بهتر است که درب را در ابتدا بتونه کاری و سپس رنگ آمیزی کنید تا رطوبت به آن وارد نشود.
  • زمانی که صفحه کلید بالاتر از پیچ قرار دارد، درب کاملا چفت نمی شود و مشکل درست می کند. اما خیلی ساده می توان با استفاده از سوهان کشیدن، این مشکل را برطرف کرد. کافیست زمانی که درب بسته می شود، به برخورد چفت پیچ به صفحه کلید روی چارچوب دقت کنید. در اثر برخورد چفت روی چارچوب، یک سری خطوط ایجاد شده است. آن ها را پیدا کنید.
  • سپس سوراخ نزدیک صفحه کلید را سوهان بزنید تا اندازه ی آن بزرگ تر شود.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که مشکل بسته نشدن درب به خصوص درب ضد سرقت، چندان پیچیده نیست و خود شما هم می توانید با استفاده از ابزارهایی که در خانه دارید، این مشکل را برطرف کنید. البته در صورتی که درب ساختمان با روش های بالا نیز مشکلش حل نشد، بهتر است به فکر خرید درب جدید باشید. رستاچوب، همواره در خدمت شماست و تلاش دارد تا بهترین درب های ساختمانی را به شما عرضه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *