زمانی که تصمیم به نصب یک درب ساختمانی می گیرید، طبیعتا باید به همراه درب، یراق آلات متفاوتی نیز خریداری نمایید. یکی از مهم ترین وسایلی که برای نصب درب ورودی ساختمان احتیاج خواهید داشت، لولا خواهد بود.
بدون یک لولای مناسب و مرغوب، درب ساختمانی نمی تواند عملکرد درستی داشته باشد. این موضوع در مورد درب های ورودی ساختمان اهمیت دو چندان پیدا می کند.
در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در مورد انواع لولای درب ورودی ساختمان و جنس آن ها صحبت کنیم. اگر این موضوع برایتان جالب است، توصیه می کنیم تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
معرفی انواع لولای درب ورودی چوبی
همان طور که می دانید ساختمان های امروزی، بیشتر مواقع از درب های چوبی به عنوان درب ورودی ساختمان خود استفاده می کنند. اما لولای این درب های ورودی به طور کلی، چند دسته هستند که به معرفی آن ها پرداخته ایم:
لولای تخت
یکی از اصلی ترین لولاهای به کار رفته در درب های ورودی ساختمان که از جنس چوب هستند، لولای تخت است که از 2 بال تشکیل شده است که به وسیله یک پین به هم متصل می شوند. این نوع لولاها را برای درب ورودی یا درب های داخلی ساختمان به کار می برند. البته خود همین لولاهای تخت نیز به دو نوع لولای نیزه دار و تخت ساده تولید می شوند. بسته نیاز خود می توانید یکی از آن ها را از بازار تهیه کنید.
لولاهای تخت را بیشتر برای درب های چوبی ورودی به کار می برند. این لولاها توانسته اند لولای قاب لبه را از عرصه ی رقابت کنار بزنند چرا که نصب ساده تری دارند و همچنین زاویه ی نشست این لولاها روی لبه ی درب بهتر است.
لولای قابلمه ای یا همان قاب لبه
این نوع از لولاهای درب چوبی نیز از دو تا بال تشکیل شده که به وسیله ی یک پین متحرک به هم وصل شده اند. اصلی ترین ویژگی لولای قابلمه ای، خمیدگی هر دو بال آن هاست. اگر درب های دو راهی شده دارید، بهتر است به سراغ این لولاها بروید. لولای قابلمه ای نیز در دو نوع تخت و نیزه دار عرضه می شود. معمولا برای درب های ورودی ساختمان از لولای قابلمه ای 4 اینچ استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: نحوه تعویض مغزی قفل
لولای پروانه ای
یکی دیگر از لولاهای بسیار رایج در ساختار درب های ورودی چوبی، لولای پروانه است که از دو تا بال تشکیل شده است. این بال ها نامساوی هستند و با استفاده از یک پین به هم وصل شده اند. یکی از این بال ها که کوچک تر است، ظاهری شبیه به پروانه دارد و درون بال بزرگ تر جا گرفته است. البته نباید فراموش کنیم که کیفیت این لولا نسبت به دیگر لولاهای موجود در بازار پایین تر است و به همین دلیل قیمت کمتری هم دارد. لولای پروانه ای خیلی زود دچار آسیب می شود یا از رگلاژ خارج می گردد.
لولای مخفی
یکی از جدیدترین لولاهای موجود در بازار که معمولا در درب های ضد سرقت نیز استفاده می شود، لولای مخفی است. ساختار این لولاها به گونه ای است که وقتی درب بسته می شود، از پشت درب معلوم نمی شوند. در واقع این لولا در کلاف و چارچوب درب قرار گرفته و از جلوی دید، پنهان می شود.
اگر وزن درب حدود 60 کیلوگرم بود، از دو عدد لولای مخفی استفاده می شود که یکی از آن ها در پایین و دیگری در بالای درب نصب می شود. زمانی که لولای مخفی در ساختار درب به کار می رود، می توان آن را تا زاویه ی 180 درجه باز کرد.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد لولای مخفی درب
تنوع رنگ این لولاها نیز خوب است و با توجه به سلیقه تان می توانید یکی از لولاهای نقره ای، طلایی و برنزی را خریداری کنید.
البته نباید فراموش کرد که نصب لولای مخفی، اندکی پیچیده تر از لولاهای ساده تر است. به همین دلیل طبیعتا هزینه ی نصب آن ها نیز بالاتر می رود.
لولای بادبزنی
در میان تمام لولاهای درب، لولای بادبزنی کاربرد بسیار جالبی دارد. حتما شما هم درب هایی را در کافه یا آشپزخانه های رستوران ها دیده اید که به هر دو طرف باز و بسته می شوند. این درب ها از لولای بادبزنی استفاده می کنند که دارای دو محور گردش هستند. به این معنی که هم به سمت بیرون و هم به داخل باز می شوند.
سایز و رنگ این لولاها متفاوت است و شما می توانید انواع آن ها را از بازار تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: قفل گاو صندوقی درب ضدسرقت
لولای پیوت
شاید برایتان جالب باشد که این لولا، کارکرد بسیار منظم و دقیقی دارد و تنها لولایی است که در پایین و بالای درب نصب می شود. به طور کلی لولای پیوت یا پاشنه، از 4 بخش تشکیل شده است که هر یک از آن ها در جای خاصی از درب نصب می شوند.
2 بخش از لولای پیوت در بالا و پایین درب نصب می شوند. یکی دیگر از این بخش ها نیز در قسمت های افقی چارچوب درب نصب می گردد. بخش نهایی نیز به زمین متصل است. به این ترتیب، درب روی محور خود می چرخد و باز می شود.
اصلی ترین کاربرد لولاهای پیوت، در ساختمان های شلوغی مثل کافه ها و رستوران هاست. کافیست فشار کوتاهی به درب های دارای لولای پیوت بدهید تا خیلی ساده باز شوند. علاوه بر این چون که به زمین وصل هستند، می توانید برای نصب درب های سنگین از لولای پاشنه استفاده کنید.
لولای پیوت را بیشتر برای نصب درب های لوکس و خیلی شیک استفاده می کنند. چرا که وقتی آن را هل می دهید تا باز شود، چند سانتی متر با فریم فاصله می گیرد. به همین دلیل به نظر می آید که درب اصلا لولا ندارد و روی پاشنه می چرخد. این درب ها ظاهر خیلی زیبایی پیدا می کنند و کاملا برای استفاده در محیط های مدرن به کار می آیند.
البته گاهی مواقع ممکن است که طراح دکوراسیون داخلی، از یک لولای پاشنه نیز در وسط درب استفاده کنید تا زیبایی آن را افزایش دهد. انعطاف پذیری لولای پیوت بسیار بالاست و قادر به تحمل درب های سنگین نیز هست.
نباید فراموش کنیم که قیمت لولای پیوت یا پاشنه بسیار بالاست و در هر جایی نمی توان از آن ها استفاده کرد. به همین دلیل است که معمولا در فروشگاه های لوکس و مراکز تجاری شیک از آن ها استفاده می کنند.
لولا مسجدی
یکی دیگر از انواع لولاهای درب ورودی ساختمان، لولای مسجدی است که در سایزهای بالا وجود دارد. البته برای انتخاب سایز مناسب لولا، باید ابعاد درب ساختمان را مد نظر داشته باشید. هر چقدر که درب ساختمانی سنگین تر باشد، باید به سراغ لولاهایی با قاب لبه بالاتر بروید. در واقع لولای مسجدی همان لولای قابلمه ای است. با این تفاوت که سایزهای بزرگ لولای قابلمه ای با نام لولای مسجدی شناخته می شوند.
همچنین مشاهده کنید: انواع یراق آلات درب و موارد استفاده از آن
انواع جنس لولای درب ورودی ساختمان
در بخش های بالا، در مورد انواع لولای درب ورودی ساختمان از لحاظ ساختار و کارکرد صحبت کردیم. اما در ادامه می خواهیم به جنس این لولاها بپردازیم. با ما همراه باشید.
لولای برنجی
یکی از بهترین متریالی که برای ساخت لولا به کار می رود، برنج است. برنج مقاومت خیلی بالایی دارد و به همین دلیل است که در ساخت لولا از آن استفاده می شود. این لولاها دچار زنگ زدگی نمی شوند و تا سال ها، تغییر رنگ نمی دهند. علاوه بر این، رنگ خاص لولای برنجی زیبایی خاصی دارد.
البته نباید فراموش کنیم که لولای برنجی به دلیل کیفیت بسیار بالایی که دارند، گران هستند. بنابراین بهتر است صرفا برای درب های ورودی ساختمان استفاده شوند.
البته خاصیت ضد آب بودن برنج نیز این لولاها را برای استفاده در درب های سرویس بهداشتی نیز مناسب کرده است.
لولای استیل
استیل، زیبایی بی نظیری دارد و بسیار شیک است. به همین در ساخت لولا از آن، بهره می برند. مقاومت استیل خوب است و قیمت نسبتا مناسبی هم دارد. بنابراین طبیعی است که رواج زیادی پیدا کرده است. تصور نکنید که تنها رنگ لولای استیل، نقره ای براق است. امروزه می توان این استیل ها را به رنگ های مختلفی درآورد و به این ترتیب تنوع رنگ لولا را بالا برد.
نصب لولای استیل بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی انجام می گیرد. استیل در برابر آب مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و به همین خاطر در درب های سرویس بهداشتی و درب ورودی استفاده می شود.
لولای آهنی
شاید یکی از ساده ترین و ارزان تری لولاهای موجود در بازار، لولای آهنی است. البته به دلیل سادگی بیش از حد، استفاده از لولای آهنی برای درب ورودی خانه چندان رایج نیست اما نمی توان از مقاومت و امنیت این لولا، به سادگی عبور کرد. به همین دلیل است که در ساختار درب های ضد سرقت از لولاهای آهنی نیز استفاده می شود.
ویژگی مهم لولای آهنی این است که به چارچوب جوش داده می شود و در نهایت مقاومت درب را بسیار بالا می برد.
لولای آلومینیومی
یکی دیگر از لولاهای رایج در بازار، لولاهایی است که از جنس آلومینیوم ساخته می شوند. درست است که استحکام و مقاومت این لولا بسیار خوب است و وزن کمتری دارد، اما در عوض تحمل وزن درب های سنگین را نیز ندارد. همچنین باید اشاره کنیم که لولای آلومینیومی به دلیل عدم وجود آهن، دچار زنگ زدگی نمی شود. به همین دلیل برای محیط های بیرونی که در معرض اکسیژن هستند مناسب تر است.
بنابراین اگر خانه ای ویلایی دارد که درب ورودی آن چندان هم سنگین نیست، بهترین گزینه می تواند لولای آلومینیومی باشد.
چند نکته ی مهم در مورد لولای درب ورودی ساختمان
اما حالا که با انواع لولای درب ورودی ساختمان آشنا شدید، بد نیست که این نکات را نیز بدانید:
- برای انتخاب لولا، قبل از هر چیزی باید به وزن درب توجه داشته باشید و سپس با توجه به آن، لولای مناسب را تهیه کنید.
- تعداد لولاها به وزن درب ساختمانی بستگی دارد.
- جنس درب ( چوبی، فلز یا…) تعیین می کند که چه تعداد لولا برای نصب آن استفاده کنید.
تنظیم لولای درب چوبی چگونه است؟
زمانی که تصمیم به نصب لولای درب می گیرید، قبل از هر چیزی باید فاصله ی میان لولاها را در نظر داشته باشید. به طور کلی برای درب های ورودی ساختمان که از جنس چوب هستند، شما به 3 عدد لولا نیاز دارید. فاصله ی این لولاها نیز یکسان نیست. مثلا می دانیم که وزن درب از بخش بالایی وارد می شود و به همین دلیل، لولاهای بالایی باید قدرت زیادی داشته باشند.
زمانی که می خواهید لولا را نصب کنید، 15 سانتی متر از بالای درب را اندازه گیری کرده و سپس لولا را نصب کنید. فکر نکنید که لولای دوم در وسط درب قرار می گیرد. بلکه باید آن را در فاصله ی کمی از لولای اول نصب کنید. لولای سوم نیز به فاصله 25 سانتی متر از پایین درب نصب شود.
برای مشاهده انواع درب های ساختمانی مشاهده کنید.
قیمت لولای درب ورودی ساختمان
همان طور که در کل این مقاله اشاره کردیم، لولای درب ورودی ساختمان انواع و اقسام زیادی دارد و به همین دلیل، نمی توان قیمت مشخصی را عنوان کرد.
بسته به نوع درب و وزن آن، باید لولای به خصوصی را انتخاب کرد. قیمت لولا نیز با توجه به فاکتورهای زیر تعیین می شود:
- ساختار کلی لولا
- جنس لولای درب
- تعداد لولاهای مورد نیاز برای نصب درب
- طراحی لولا
بعد از بررسی این موارد، باید لولای مناسبی تهیه کنید. مثلا همان طور که گفتیم لولاهای برنجی قیمت بالاتری دارند چرا که کیفیت و طول عمرشان بیشتر است.
همچنین تخت یا نیزه دار بودن لولا نیز در تعیین قیمت آن موثر است.
در نهایت باید اشاره کنیم که رستاچوب، به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و فروشندگان لولاهای درب ساختمانی، می تواند بهترین مرجع شما برای خرید باشد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع لولاهای درب ورودی ساختمان به وبسایت رستاچوب مراجعه کنید. همچنین جهت استعلام قیمت درب های مختلف و یراق آلات آن ها با کارشناسان رستاچوب در ارتباط باشید. در نهایت امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد و فراموش نکنید که انتخاب یک لولای مناسب، تا حد زیادی به نوع درب و وزن آن بستگی دارد.