تفاوت درب های کامپوزیت و درب های چوبی

درب کامپوزیت

تنوع درب های ساختمانی این روزها به قدری زیاد شده است که تمام افراد با هر سلیقه ای که دارند، می توانند درب مورد نظر خود را در بازار پیدا کنند.

اما شاید یکی از محبوب ترین درب های موجود در بازار، درب های چوبی باشد. از گذشته تا به امروز، این درب های ساختمانی جایگاه ویژه ای در ساختمان سازی و معماری داشته اند. درب های چوبی سنگین و با جزئیاتی که نشان از سلیقه و وقار سازه می دهند.

البته چوب، ماده ای گران قیمت است که نمی توان به شکلی افراطی از آن استفاده کرد. به همین دلیل است که درب های دیگری نیز به بازار عرضه شدند که تلاش دارند با حفظ ظاهر چوب، از مواد دیگری ساخته شده باشند.

یکی از مهم ترین درب های ساختمانی موجود در بازار که ظاهری چوبی دارد اما با مواد مختلفی ساخته شده است، درب های کامپوزیتی می باشد.

در این مقاله از رستاچوب، می خواهیم به تفاوت درب های کامپوزیت و درب های چوبی بپردازیم. اگر تصمیم داریم که سری به بازار درب های ساختمانی بزنید و خرید داشته باشید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

درب چوبی چیست؟

زمانی که صحبت از درب چوبی می شود، منظورمان چیست؟ از چه حرف می زنیم؟!

خب طبیعی است که ماده ی غالب به کار رفته در ساختار این درب ها، چوب است. وقتی که می گوییم درب چوبی، یعنی باید بدنه ی این درب ها از جنس چوب باشد. ممکن است از چوب های مختلفی استفاده شده باشد اما در نهایت آن چیزی که یک درب چوبی را می سازد، بدنه ای است که از جنس چوب باشد.

بیشتر بخوانید:‌ چوب روس چیست

مزیت های درب چوبی

اما چرا درب چوبی در طول صدها سال گذشته تا به امروز، محبوبیت خود را حفظ کرده است؟ چه مزیت هایی باعث شده که این درب ها هنوز هم در صف اول بازار مصرف کنندگان باشند؟

در ادامه به برخی از مزیت های درب چوبی پرداخته ایم:

زیبایی منحصر به فرد

اصلی ترین دلیل محبوبیت درب های چوبی، زیبایی شان است. این درب ها محیط گرم و صمیمی طبیعت را برای خانه شبیه سازی می کنند. این مسئله به خصوص برای انسان مدرن که از طبیعت دور شده است، خیلی حائز اهمیت می باشد.

قابلیت خراطی و طراحی

یکی از ویژگی های منحصر به فرد چوب این است که می توان طرح های مختلفی را روی آن پیاده سازی کرد. در واقع با هنرهایی مثل خراطی می توان چوب را تراشید و طرح های مختلفی به آن بخشید. همین موضوع باعث شده که تنوع طرح ها و مدل های درب چوبی بسیار زیاد باشد و تمام سلایق را پوشش دهد.

مقاومت نسبتاً خوب

شاید به نظرتان برسد که درب های چوبی مقاومت چندان زیادی در برابر رطوبت و شرایط جوی مختلف ندارند. احتمالا حرفتان هم درست است. اما در قیاس با بسیاری از متریال ها، مقاومت چوب بالاست!

چوب را می توان با پوشش های مختلفی مثل رنگ یا روکش پوشاند و از آن در برابر شرایط جوی محافظت کرد. در این شرایط، طول عمر درب های چوبی بالاتر می رود و می توان تا سال ها آن ها را به کار برد.

عایق سازی صوتی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از چوب های درختان در بافت خود دارای خلاءهایی هستند که می تواند جایی مناسب برای به دام افتادن امواج صوتی باشد. به همین دلیل است که درب های چوبی، عایق سازهای بی نظیری به حساب می آیند. برای آرام ساختن یک محیط، می توان از درب های چوبی آکوستیک استفاده کرد که کارایی دوچندانی در عایق سازی صوتی دارند.

تمام این مزایا باعث شده است که درب های چوبی در طول این سال ها، هرگز از مُد نیفتد و همواره به یکی از محبوب ترین انتخاب های ساختمان سازان تبدیل شود.

معایب درب چوبی

در کنار تمام مزیت هایی که برای درب چوبی برشمردیم، نمی توان به سادگی از معایب آن عبور کرد. درب های چوبی شاید زیبا و مقاوم باشند اما ایراداتی دارند که باعث شده برای مصارف انبوه به کار نیایند. در ضمن، درب های چوبی را نمی توان در هر شرایط و اقلیمی به کار برد.

در ادامه برخی از مهم ترین معایب درب چوبی را فهرست کرده ایم:

عدم مقاومت در برابر آب و رطوبت

یکی از اصلی ترین ایرادهای درب چوبی این است که مقاومت چندانی در برابر آب و رطوبت ندارد. خیلی زود دچار ورم و پوسیدگی می شود و به این ترتیب، طول عمرش کوتاه می شود.

اگرچه امروزه تلاش می کنند که با استفاده از رنگ های مخصوص و روکش های ضد آب، این مشکل درب های چوبی را برطرف کنند اما به هرحال، توصیه می شود که درب چوبی را در محیط های خیلی مرطوب استفاده نکنیم.

عدم مقاومت در برابر نفوذ حشرات

فراموش نکنید که امروزه درب های چوبی را با روکش های مختلف می پوشانند تا حشرات و قارچ ها به آن حمله نکنند. اما در حالت عادی، نمی توان توقع زیادی از درب های چوبی داشت.

به خصوص در نواحی شمال کشور که رطوبت بسیار بالاست، امکان نفوذ حشرات به درب وجود دارد.

گران قیمت بودن

از دیگر معایب درب های چوبی این است که گران هستند. چوب ماده ای گران قیمت است چرا که زمان زیادی برای کاشت و رشد درخت صرف می شود. هرچقدر زمان انتظار برای تناور شدن یک درخت بیشتر باشد، طبیعتاً چوب آن نیز گران تر خواهد بود.

همین مسئله باعث شده که استفاده های انبوه از درب های چوبی، به صرفه نباشد. به عبارت دیگر، درب هایی که تماماً از چوب ساخته می شوند، کالایی لوکس محسوب می شوند و در محیط های خاصی به کار می روند.

درب چوبی و کامپوزیت

کاربرد درب چوبی

می توان از این درب های ساختمانی در جاهای مختلفی استفاده کرد. اما از آن جایی که کالایی لوکس به حساب می آیند، توصیه می شود که در محیط های به خصوصی از آن استفاده شود. مثل:

  • درب ورودی آپارتمان
  • درب محیط کار و مراکز تجاری
  • درب اتاق های داخلی
  • درب لابی

و…

این درب ها در هر کجایی از ساختمان که به کار بروند، زیبایی را برای محیط به ارمغان بیاورند. عجیب نیست که در طول تمام این سال ها، همواره محبوبیت خود را حفظ کرده اند.

قیمت انواع درب چوبی

حالا به نکته ی جالب و مهم ماجرا می رسیم: قیمت انواع درب چوبی چقدر است؟

درب های چوبی را از چوب درختان مختلف می سازند. همان طور که در بالا نیز توضیح دادیم، هرچقدر که زمان انتظار برای تناور شدن درخت بیشتر باشد، احتمالا چوب گران تری خواهد داشت. در نتیجه درب هایی که از این چوب ها نیز ساخته می شوند نیز گران تر خواهد بود.

درب هایی که از جنس چوب هایی مثل بلوط، گردو، گیلاس و…ساخته می شوند، گران تر هستند و قیمت بیشتری برایشان باید پرداخت کنید.

این در حالیست که درختانی مثل درخت روس، چوب ارزان تری دارند. بیشتر درب هایی که در حال حاضر به بازار عرضه می شود، از جنس چوب درخت روس هستند.

درب کامپوزیت چیست؟

اما درب کامپوزیت چیست؟ چرا می توان آن را با درب های چوبی مقایسه کرد؟

درب کامپوزیت در واقع نوعی از درب های مدرن است که از فناوری خاصی استفاده می کند. درب های کامپوزیت را از ترکیب مواد مختلف مثل فیبر، خرده چوب، شیشه و مواد مصنوعی می سازند و سپس داخل آن را با فوم پر می کنند.

اصلی ترین دلیل محبوبیت درب های کامپوزیت، ارزان بودنشان است. البته نباید فراموش کرد که شباهت خیلی زیادی به درب های چوبی دارند. به عبارت دیگر، خیلی وقت ها اگر در تشخیص درب چوبی خبره نباشید، ممکن است درب های کامپوزیت را با درب چوبی اشتباه بگیرید.

بعد از این که این درب ها را با فوم پوشاندند، از روکش های پلیمری تقویت شده ای استفاده می کنند تا روی آن را بپوشانند. این روکش ها می توانند شبیه به چوب باشند.

نکته ی بسیار مهم این جاست که درب های کامپوزیت را می توان با طرح ها و شکل های مختلفی سفارش داد. به نحوی که کاملا شبیه به درب چوبی به نظر بیاید. طبیعتا هرچقدر که کار روی درب کامپوزیت سفارشی بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می شود.

در ادامه به دیگر جنبه های درب کامپوزیت پرداخته ایم:

مزیت درب های کامپوزیت

این درب ها مزایای زیادی دارند و در جاهای مختلفی به کار می روند. مثلا:

قدرت فراوان

یکی از اصلی ترین مزیت های درب کامپوزیت، قدرت و دوامی است که دارد. این درب ها تقریبا سبک هستند اما با این وجود، قدرت فراوانی دارند و به سادگی دچار خرابی و آسیب نمی شوند.

مقاومت در برابر رطوبت

شاید بزرگ ترین فرق و تفاوت درب های کامپوزیت و درب های چوبی، مقاومتی باشد که درب های کامپوزیت در برابر آب و رطوبت دارند. روکش شیشه مانندی که روی این درب ها کشیده شده و باعث براق شدنشان می شود، در واقع مقاومت بی نظیری در برابر رطوبت ایجاد می کند. به همین دلیل است که می توان در محیط های مرطوبی مثل سرویس بهداشتی از درب کامپوزیت استفاده کرد.

ارزان قیمت

از مهم ترین دلایل محبوبیت درب های کامپوزیتی این است که قیمت ارزان تری دارند. در واقع با قیمتی بسیار پایین تر، می توان دربی خریداری کرد که ظاهرش شبیه به درب های چوبی باشد. چرا که نه؟!

معایب درب های کامپوزیت

گرچه مزیت های بی نظیر درب های کامپوزیت باعث شده است که میان خریداران محبوبیت زیادی پیدا کند، اما نباید فراموش کنیم که این درب ها عیب و ایراداتی هم دارند. مثل:

دوام و طول عمر پایین

در بخش بالا، گفتیم که درب های چوبی دوام و طول عمر زیادی دارند. اما نمی توان چنین حرفی را در مورد درب های کامپوزیت نیز تکرار کرد. در واقع آن طور که باید و شاید، در برابر عواملی مثل ضربه و فشار مقاومت ندارند و نیاز به تعمیر و ترمیم پیدا می کنند. به همین دلیل می توان گفت که طول عمرشان کمتر است

قابلیت طراحی و تنظیم کمتری دارند

در قیاس با درب های چوبی که گفتیم به سادگی قابل طراحی هستند و می توان نقش و نگارهای مختلفی رویشان پیاده سازی کرد، این درب های کامپوزیت چنین نیستند. در واقع قابلیت تنظیم کردن آن ها کمتر است.

امکان رنگ آمیزی مجدد آن ها وجود ندارد

به دلیل ساختار و بافت ویژه ای که دارند، نمی توان درب های کامپوزیت را مجدداً رنگ آمیزی کرد. در واقع برخلاف درب های چوبی که به تعداد دلخواه می توان رویشان را با رنگ پوشاند، این درب های کامپوزیت چالش های زیادی به هنگام رنگ آمیزی مجدد به وجود می آورند.

بیشتر بخوانید:‌ پرس وکیوم درب

قابل تعمیر و ترمیم نیستند!

ایراد دیگری که می توان برای این درب های کامپوزیت اعلام کرد، این است که قابل تعمیر و ترمیم نیستند. به همین دلیل عملاً به درب های یک بار مصرف تبدیل می شوند. درب هایی که به محض خراب شدن و آسیب دیدن، باید به فکر تعویض آن ها باشید.

تَرَک می خورند

یکی دیگر از ایرادات و در واقع خطراتی که در خصوص درب های کامپوزیت وجود دارد این است که با برخورد یک جسم سخت، دچار ترک خوردگی می شوند و ممکن است خطر آفرین باشند. به طور کلی روکشی که روی درب های کامپوزیت کشیده می شود، مقاومت چندانی در برابر ضربه ندارد (مگر اینکه از مواد محکم و مقاوم ساخته شده باشد)

درب کامپوزیت

قیمت درب های کامپوزیت

همان طور که گفتیم، استفاده از مواد دور ریختنی و اضافه ای مثل خرده چوب و فوم، باعث شده که قیمت درب های کامپوزیت کاملا به صرفه و اقتصادی باشد. این درب ها بسته به مدل و روکشی که دارند ممکن است با قیمت های مختلفی عرضه شوند.

به طور کلی، اگر به دنبال یک درب ارزان قیمت در عین حال شیک و زیبا هستید که شبیه به درب های چوبی باشد، درب های کامپوزیت می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

سخن آخر

در نهایت باید بگوییم که تفاوت درب های کامپوزیت و درب های چوبی، صرفا به کیفیت و دوامشان برمی گردد. وگرنه از لحاظ ظاهر شباهت زیادی به هم دارند. رستاچوب به عنوان یکی از قدیمی ترین فروشگاه های تولید و عرضه ی درب های ساختمانی، انواع مدل های درب را به شما ارائه می کند. شما می توانید برای خرید و استعلام قیمت به منوی این فروشگاه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *