درب HDF و موارد استفاده از آن

hdf door

اگر سری به بازار درب های ساختمانی بزنید، متوجه خواهید شد که چه تنوع گسترده ای دارند و تقریبا با هر سلیقه ای که داشته باشید می توانید درب ساختمانی مورد نظرتان را تهیه کنید.

در گذشته های دور، بیشتر درب ها از چوب ساخته می شدند. اما با افزایش جمعیت کره زمین و اهمیت منابع طبیعی مثل چوب، دیگر نمی توان به سادگی از این متریال مهم برای ساخت درب های ساختمانی استفاده کرد. امروزه تلاش می شود که با استفاده از مواد دیگر، درب هایی ساخته شود که ظاهری شبیه به چوب داشته باشند. در این میان هم منابع طبیعی را هدر نداده اند و هم این که، ضعف های چوب را برطرف ساخته اند.

یکی از بهترین درب هایی که از مشتقات چوب ساخته شده است، درب های HDF است. این درب ها از فرآوده های چوبی با چگالی بالا ساخته شده اند که معمولا به جای چوب یا ام دی اف، در ساخت درب های ساختمانی کاربرد دارند.

یک فرق اساسی میان درب های HDF و MDF وجود دارد: درب های اچ دی اف، در حقیقت تخته فیبرهایی با چگالی بالا هستند در حالی که تخته های ام دی اف، فیبرهایی با چگالی پایین می باشند.

اچ دی اف را علاوه بر درب های ساختمانی، می توان در جاهای دیگری نیز پیدا کرد. مثلا در کابینت سازی، قفسه بندی و حتی مبلمان سازی نیز به از تخته های اچ دی اف استفاده می کنند. اما در این مطلب از وبسایت رستاچوب، ما می خواهیم در مورد درب های ساختمانی اچ دی اف صحبت کنیم.

اگر به این موضوع علاقه دارید یا این که تصمیم به خرید درب های hdf دارید، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

ساخت درب HDF چگونه است؟

گرچه دیگر مثل سابق نمی توانیم از چوب خام و اصل برای ساخت وسایل خانه استفاده کنیم اما هنوز هم مشتقات آن را می توانیم به کار ببریم. درب های اچ دی اف نیز نوعی درب های فرآوری شده هستند که از فشار دادن گرم الیاف چوب، خرده های ضایعات یا خمیر چوب به دست می آیند. البته در ساخت این درب ها از رزین و چسب های مصنوعی نیز استفاده می شود تا تخته های درب به هم وصل شوند. کلاف اصلی این درب ها، به شکل مستطیل است که با توجه به سایز و ابعاد درب تهیه می شود. بعد از این که کلاف اصلی ساخته شد، روی آن را با روکش ام دی اف یا روکش های دیگر می پوشانند.

روکش گذاری درب های اچ دی اف، در حقیقت باعث می شود که فضای خالی میان تخته ها و کلاف پر شود و به این ترتیب، درب مورد نظر، غیرقابل نفوذ گردد.

فضای خالی‌ای که در درب اچ دی اف وجود دارد در حقیقت، شبیه به یک لانه زنبور است. به این ترتیب مقاومت درب در برابر ضربه و فشار افزایش پیدا می کند و قوی تر خواهد شد.

البته گاهی مواقع برای عایق سازی صوتی یا حرارتی درب اچ دی اف، از یونولیت یا پشم سنگ نیز استفاده می کنند. به همین دلیل است که درب های hdf معمولا خاصیت عایق سازی صوتی و حرارتی دارند.

مشاهده کنید: راه حل هایی برای رفع مشکل بسته نشدن درب

انواع درب های hdf

درب های اچ دی اف را می توان با توجه به روکش، سایز و…در دسته بندی های مختلفی قرار داد. در ادامه ی این مطلب می خواهیم به برخی از مهم ترین انواع درب اچ دی اف اشاره کنیم:

درب های اچ دی اف به شکل ورق مسطح

اگر از نزدیک نگاهی به این نوع درب های اچ دی اف بندازید، متوجه خواهید شد که شباهت خیلی زیادی به درب های چوبی دارند. علاوه بر این تنوع طرح و رنگ آن ها نیز بسیار بالاست و زیبایی خاصی دارند. ضخامت درب های اچ دی اف ورق مسطح، حدود 3 میلی متر است و با یک غلطک، روی آن شیارهایی انداخته اند تا بیش از پیش، شبیه به چوب شوند.

درب های HDF با ورق مسطح، شاید یکی از رایج ترین درب های ساختمانی موجود در بازار باشد. چرا که علاوه بر تنوع بالا، قیمت خیلی خوبی هم دارد.

درب های HDF دارای روکش

نوع دیگری از درب های اچ دی اف در بازار موجود هستند که همان طور که از نامشان پیداست، با روکش هایی از جنس HPL پوشانده می شوند. البته گاهی مواقع از روکش های PVC نیز برای این درب ها استفاده می کنند تا آن ها را کاملا ضد آب کنند و برای سرویس های بهداشتی یا محیط های مرطوب به کار ببرند.

hdf درب

درب های hdf قالب گیری شده

شاید تفاوت زیادی میان این نوع درب اچ دی اف، با درب های اچ دی اف ورق مسطح وجود نداشته باشد اما به طور کلی، باید اشاره کنیم که روکش این درب ها با دستگاه پرس روی تخته های فیبر وصل می شوند. ضخامت درب های اچ دی اف قالب گیری شده، معمولا حدود 3 میلی متر است. طرح و رنگ این درب ها، چندان متنوع نیست و به طور کلی دارای 6 طرح ثابت هستند.

مزایای HDF

گرچه درب های ساختمانی اچ دی اف، مزیت های فوق العاده ای دارند که لازم به گفتن نیست اما در صورتی که تصمیم به خرید درب ساختمانی دارید و یکی از گزینه هایتان درب HDF است، بهتر است که مزیت های این نوع درب ها را به طور دقیق و کامل بشناسید:

  • اصلی ترین مزیت درب های اچ دی اف، در قیاس با دیگر درب های ساختمانی مثل درب تمام چوب این است که قیمت به صرفه تری دارد و در عین کارایی اش نیز بالاست.
  • در قیاس با ام دی اف، فشرده تر و در نتیجه محکم تر است. علاوه بر این، نازک تر نیز است و به همین دلیل با وجود وزن کم، مقاومت خیلی خوبی دارد.
  • درب های hdf، آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند و به همین دلیل جزو کالاها و مصالح سبز محسوب می شوند. البته مراقب باشید که به هنگام نصب درب های اچ دی اف، ممکن است اندکی گاز سمی فرمالدئید منتشر شود.
  • مقاومت درب های اچ دی اف در برابر حرارت و گرما بسیار خوب و مناسب است. در واقع با تغییرات آب و هوایی منقبض یا منبسط نمی شود و همین مسئله، مقاومت فیزیکی آن را بالا برده است.
  • رنگ بندی درب های اچ دی اف، بسیار متنوع است. علاوه بر این می توان آن ها را با روکش های مختلف یا لمینت زیباتر کرد. البته بهتر است از رنگ های پلی استری برای این درب ها استفاده شود که مقاومت بیشتری دارند.
  • اگر تمایلی به خرید درب هایی با روکش مات ندارید، درب hdf بهترین گزینه می باشد.

جهت مشاهده انواع درب های داخلی و HDF کلیک کنید.

از HDF در چه مکان هایی استفاده می شود؟

اما حالا که با این نوع درب و انواع آن آشنا شدید، می خواهیم در مورد کاربردهای درب HDF و جاهایی که در آن استفاده می شود، صحبت کنیم.

از درب اچ دی اف در جاهای مختلفی استفاده می شود. همان طور که اشاره کردیم تخته های فیبر با چگالی بالا را فقط به عنوان درب های ساختمانی به کار نمی برند. بلکه می توان در دیگر نقاط منزل نیز از آن ها استفاده کرد. نقاطی مثل:

قفسه های دیواری اچ دی اف

یکی از اصلی ترین کاربردهای اچ دی اف، این است که به عنوان درب قفسه های کتاب یا ..استفاده می شود. اچ دی اف، در حقیقت به خاطر این که از ام دی اف، مستحکم تر و مقاوم تر است، می تواند بار بیشتری را تحمل کند. بنابراین در ساخت کتابخانه یا هر قفسه ای که بار سنگین داخل آن قرار می دهند، بسیار مناسب و مفید می باشد. تخته های اچ دی اف، با وجود روکش چوبی می توانند زیبایی خاصی به دکوراسیون داخلی خانه بدهند.

کابینت آشپزخانه hdf

یکی دیگر از کاربردهای بسیار جالب اچ دی اف، استفاده از آن به عنوان درب کابینت است. شاید به نظرتان عجیب برسد اما اچ دی اف حتی از ام دی اف هم مقاوم تر و بهتر است چرا که تراکم بیشتری دارد و به همین دلیل، مقاومت بیشتری در برابر فشار خواهد داشت. در ضمن به دلیل فشردگی زیاد، در برابر حرارت و گرما نیز مقاوم است. بنابراین بهترین گزینه برای استفاده در آشپزخانه به حساب می آید. معمولا روی تخته های اچ دی اف را لمینت مات یا براق می کشند تا زیبایی کابینت ها نیز بیشتر شود و علاوه بر این، مقاومت بیشتری هم در برابر رطوبت داشته باشد.

اچ دی اف برای پانل دیوار

اگر سری به گالری های هنری یا حتی برخی از خانه های شیک بزنید، متوجه خواهید شد که تا چه حد از اچ دی اف برای تزئین دیوار استفاده می شود. مثلا در گالری های هنری به عنوان پشتیبان تابلوهای دیواری از اچ دی اف، استفاده می شود. در ضمن گاهی هم به عنوان دیوارهای جداکننده نیز از این تخته ها بهره می برند. چرا که عایق صوتی محسوب می شود و نوعی فضای آکوستیک ایجاد خواهد کرد. در نتیجه بهترین گزینه برای استودیوهای موسیقی و سینما خانگی محسوب می شود.

درب HDF به عنوان کمد لباس

اگر نگاهی به کمدهای دیواری یا کمدهای عادی خانه تان بندازید، متوجه خواهید شد که خیلی از آن ها از جنس اچ دی اف ساخته شده اند.

همچنین مشاهده کنید: موارد مهم برای انتخاب درب های لابی

کاربرد درب اچ دی اف

همان طور که گفتیم تخته های اچ دی اف در جاهای مختلفی از خانه استفاده می شوند اما آیا می دانید که به عنوان درب های ساختمانی در کدام قسمت از خانه به کار می آیند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که درب های اچ دی اف را تقریبا می توان در جاهای مختلف استفاده کرد. فرقی نمی کند که واحد مورد نظر مسکونی باشد یا تجاری!

مثلا از درب های HDF به عنوان درب اتاق استفاده می شود چرا که عایق صوتی و حرارت به حساب می آیند و محیط خیلی خوبی برای استراحت و آرامش فراهم می آورند.

در صورتی که درب مورد نظر را روکش pvc بگذارند، می توان از درب های اچ دی اف، به عنوان درب سرویس های بهداشتی نیز استفاده کرد.

حتی می توان از درب های اچ دی اف، به عنوان درب ورودی خانه استفاده کرد به شرطی از یراق آلات مرغوبی برای آن استفاده کنید و ایمنی کافی را به وجود آورید.

به طور کلی، درب های HDF به دلیل قیمت مناسب و ویژگی های فوق العاده شان در جاهای مختلفی از خانه استفاده می شوند و به همین دلیل، محدودیتی از این بابت وجود نخواهد داشت.

درب اچ دی اف

مشخصات فنی درب های HDF

می توان درب های اچ دی اف را در انواع سایزها و شکل ها سفارش داد اما استانداردی کلی بر تولید این گونه درب های ساختمانی حاکم است:

  • عرض این درب ها باید 70، 80، 90 یا 100 سانتی متر باشد.
  • ضخامت این درب باید حدود 3.5 سانتی متر باشد.
  • طول درب اچ دی اف نیز بستگی به چارچوب دارد اما به طور کلی معمولا 200 سانتی متر است.

بیشتر بخوانید:‌ ویژگی درب های اداری

قیمت درب اچ دی اف چقدر است؟

همان طور که گفتیم درب های اچ دی اف را می توان در انواع و اقسام، تهیه کرد. برخی از این درب ها بزرگ تر یا کوچک تر هستند، برخی دیگر رنگ آمیزی متفاوتی دارند، تعدادی از آن ها، تراکم یا ضخامت بیشتری دارند!

تمام این تفاوت ها، منجر به اختلاف قیمت آن ها می شود. بنابراین نمی توان به طور دقیق قیمت درب های اچ دی اف را مشخص کرد اما شما می توانید با مراجعه به منوی محصولات وبسایت رستاچوب و تماس و استعلام از کارشناسان ما از آخرین قیمت درب های ساختمانی مطلع شوید.

سخن آخر

گرچه درب های ساختمانی تنوع زیادی دارند اما زمانی که پای ساخت و ساز انبوه و کارایی مثبت، در میان باشد هیچ چیز بهتر از درب های اچ دی اف نیست.

این طرح ها به دلیل قیمت مناسب و کیفیت عالی، می توانند بهترین گزینه برای درب اتاق، سرویس بهداشتی و حتی درب ورودی شما باشند. در صورتی که تمایل به خرید درب های HDF دارید، بهترین نقطه برای آغاز این پروسه، وبسایت رستاچوب است.

رستاچوب با سابقه ای 16 ساله در امر تولید و فروش درب های ساختمانی، اطمینان می دهد که بهترین محصول ممکن را خریداری کرده اید. در نهایت فراموش نکنید که برای انتخاب درب مورد نظرتان، باید تمام موارد و جوانب را بسنجید. رستاچوب آماده است که به شما در این راستا، کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *