همه چیز درمورد در پلی وود

در پلی وود

امروزه بازار درب های ساختمانی پر از محصولات جدید و نوینی است که تصور ما نسبت به درب های ساختمانی را تغییر داده اند. مواد ترکیبی بسیاری در ساخت درب های ساختمانی به کار می روند. در حال حاضر، زمان آن گذشته است که برای ساخت این درب ها فقط از چوب یا فلز استفاده می شد.

کافیست سری به بازار درب های ساختمانی بزنید. از درب های شیشه ای گرفته تا درب های پلی وود که ترکیبی از پلاستیک و چوب هستند.

از آن جایی که چوب و فلز، محصولات گران قیمتی هستند، در طول این سال ها همواره تلاش شده است که آن ها را با مواد خام دیگری ترکیب کنند تا محصولات باکیفیتی به دست آورند که علاوه بر داشتن مزایای چوب یا فلز، ایرادات آن را نیز برطرف کرده باشند.

یکی از بهترین درب هایی که از مواد ترکیبی ساخته شده است، درب پلی وود است. در این مقاله از وبسایت رستا چوب می خواهیم به طور خلاصه در خصوص درب پلی وود صحبت کنیم و بگوییم که چه ویژگی هایی دارد.

در صورتی که به این موضوع علاقه دارید یا می خواهید یکی از درب های ساختمانی را خریداری کنید، توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

جهت خرید انواع درب اتاقی کلیک کنید.

چوب پلاستیک یا پلی وود چیست؟

پیش از این که به بحث درب های پلی وود وارد شویم، باید بدانیم که خود پلی وود چیست! در حقیقت پلی وود ماده ای ترکیبی از چوب و پلاستیک است. به همین دلیل است که به نام چوب پلاستیک نیز نامیده می شود. این کامپوزیت ها از ترکیب موادی مثل الیاف چوب طبیعی، پلاستیک و ترموپلاستیک ها ساخته می شوند. علاوه بر این از نوعی آرد مخصوص نیز بهره می برند.

چوب پلاستیک ها، هم خواص چوب را دارند و هم پلاستیک! به همین دلیل است که به ماده ای باکیفیت برای ساخت درب های ساختمانی تبدیل شده اند.

برای به دست آوردن مواد اولیه ی چوب پلاستیک، از فرآورده های چوب و پلاستیک استفاده می کنند. برای بخش چوب آن، از موادی مثل الیاف چوب، پوست بادام زمینی و حتی بامبو بهره می گیرند.

برای بخش پلاستیک آن به سراغ پلی اتیلن، پی وی سی و پلی پروپیلن ها می روند.

برای ساخت پلی وود، تمام این مواد را در دستگاه های اکسترود می گذارند تا به خوبی مخلوط شده و یک خمیر قوام یافته، به دست آید. در حقیقت همین خمیر، ماده ی اولیه برای ساخت پلی وود و درب های آن است. بعد از این که خمیر مربوطه را به شکل مقاطع مورد نظر درآوردند، به آن ها افزودنی های دیگری مثل رزین اضافه می شود. در نهایت نیز در قالب های مخصوصی شکل می گیرند و خشک می شوند.

درب های پلی وود را از همین ماده به دست می آورند. همان طور که اشاره کردیم، استفاده از پلاستیک و چوب در ساخت درب های پلی وود، باعث شده است که کیفیت خیلی بالایی داشته باشند و در جاهای مختلفی کاربرد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: درب اتاقی مینیمال

مزیت های کامپوزیت پلی وود

چوب پلاستیک یا همان پلی وود، مزیت های زیادی دارد و به خاطر همین مزایا است که از آن در ساخت وسایل مختلفی مثل درب های ساختمانی استفاده می شود. برخی از مزیت های کامپوزیت پلی وود را در ادامه برشمرده ایم:

  • پلی وود کاملا ضد آب است و اجازه ی نفوذ آب را نمی دهد
  • می تواند عایق ساز خیلی خوبی باشد چرا که در برابر حرارت و سرما، صدا و امواج رادیویی و اشعه های مختلف مقاومت کند.
  • به خوبی در برابر نفوذ حشرات و باکتری ها مقاومت می کند. در نتیجه ضد قارچ نیز محسوب می شود
  • در برابر نفوذ اسید، چربی و مایعات مختلف مقاوم است.
  • به خوبی می تواند در شرایط آب و هوایی مختلف دوام بیاورد و منقبض یا منبسط نمی شود
  • در برابر حرارت بسیار مقاوم است. در نتیجه به نوعی غیرقابل اشتعال محسوب می شود.
  • امکان بروز هرگونه اتصال و جرقه ای در مواد پلی وود، منتفی است.
  • مقاومت و استحکام خیلی بالایی دارد. به همین دلیل است که مواد ساخته شده با پلی وود، طول عمر زیادی دارند.( حداقل تا 30 سال عمر می کنند بدون این که تغییر شکل بدهند یا مشخصات ظاهری شان تغییر کند)
  • در برابر ضربه و خش مقاوم است
  • وزن سبکی دارد و به همین دلیل جا به جایی آن آسان است.
  • مراقبت و نگهداری از آن ها بسیار ساده است. قابل شست و شو می باشند و در برابر انواع پاک کننده ها و مواد شوینده مقاوم هستند.
  • در برابر موریانه، مقاومت خوبی از خود نشان می دهد( در واقع با توجه به این که درب های چوبی آسیب پذیری بالایی در برابر موریانه دارند، این ویژگی درب های پلی وود را منحصر به فرد می کند)
  • پلی وود کاملا قابل بازیافت است. چرا که از مواد ترکیبی چوب و پلاستیک ساخته شده است. در نتیجه می توان گفت که پلی وود طرفدار محیط زیست به حساب می آید.
  • امکان ترک خوردگی پلی وود بسیار پایین است و در برابر ضربات محکم، مقاوم است.

تمام این مزیت ها باعث شده است که پلی وود خیلی زود به یکی از محبوب ترین مواد خام برای ساخت انواع وسایل مثل درب های ساختمانی و پروفیل های مختلف تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: درب ترموود

توضیح مواد تشکیل دهنده ی پلی وود

همان طور که اشاره کردیم، پلی وودها را از ترکیب مواد چوبی و پلاستیکی می سازند. یکی از مواد به کار رفته در پلی وودها، ترموپلاستیک است.

یک نوع از ترموپلاستیک ها، موادی هستند که قبلا یک بار بازیافت شده است. به همین دلیل نمی توان آن را با گرمادهی، یک بار دیگر ذوب کرد. برخی از مواد ترموپلاستیکی غیرقابل ذوب، شامل رزین های مختلف (اپوکسی و فنولیکس) است.

اما نوع دیگری از ترموپلاستیک ها هم موجود هستند که می توان بارها و بارها آن ها را ذوب کرد. مثل پلی اتیلن، ویلی پروپیلن و PVC!

در ساخت محصولات مختلف مثل درب های ساختمانی از همین نوع از ترموپلاستیک ها استفاده می شود. حتما نام درب های پی وی سی را شنیده اید. اما به طور کلی درب های پلی وود، ممکن است از ترکیب هر یک از این ترموپلاستیک ها به دست بیایند.

در داخلی پلی وود

تاریخچه ی کامپوزیت های پلی وود

حدود 122 سال است که از ساخت کامپوزیت های پلی وود می گذرد. برای اولین بار در سال 1900 بود که این محصول با نام تجاری باکلیت به بازار عرضه شد. اولین کاربردی هم که برای پلی وود در نظر گرفتند، استفاده از آن به عنوان دنده ی خودروهای رولز رویس بود.

اما به تدریج به کاربردهای آن در صنایع مختلف پی بردند و خیلی زود، به یک ماده ی خام محبوب در آمریکا تبدیل شد که در صنایع مختلف از جمله ساخت درب های ساختمانی، استفاده می شد.

درب های ساختمانی که از پلی وود ساخته می شدند، محبوبیت زیادی پیدا کردند چرا که کیفیت و مقاومت زیادی در برابر آب و دیگر پدیده های جوی از خود نشان می دادند.

زودتر از آن چه که سازندگان پلی وود، فکرش را می کردند این محصول مرزها را درنوردید و به یکی از مهم ترین مواد خام اولیه برای صنایع مختلف به خصوص صنعت درب و پنجره تبدیل شد.

بیشتر بخوانید:‌ انتخاب رنگ درب اتاق خواب

خصوصیات درب های پلی وود

به طور کلی، درب های پلی وود غالبا خواص خود پلی وود را دارند. اما اجازه بدهید به برخی از ویژگی های این محصول بپردازیم:

  • عموم درب های پلی وود به همراه چارچوب و قرنیز همرنگ خود تولید می شوند
  • ابعاد درب های پلی وود، استاندارد است. در صورتی که تک لنگه باشند، عرض آن ها 60 الی 110 سانتی متر خواهد بود. در صورتی که دو لنگه باشند نیز تا عرض 180 سانتی متر تولید می شوند.
  • مقاومت خیلی بالایی در برابر عوامل خارجی دارند
  • کاملا و به شکل 100 درصد ضد آب هستند.
  • خوداطفاء می باشند. به این معنی که قابل اشتعال نیستند و در صورتی که در معرض آتش سوزی قرار بگیرند، خود به خود خاموش خواهند شد.
  • در برابر باکتری و قارچ های مختلف مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.
  • ورود و خروج صدا از آن ها بسیار کم است. در نتیجه عایق سازهای صوتی محسوب می شوند.
  • حرارت را از خود عبور نمی دهند. در نتیجه، در جلوگیری از هدر رفتن انرژی موثر هستند و دوستدار محیط زیست به حساب می آیند.
  • حیوان های موذی مثل موش و …قادر به جویدن آن ها نیستند( این ویژگی به خصوص در مورد خانه های ویلایی که خارج از شهر هستند، بسیار مفید است. چرا که احتمالا حمله ی حیوانات موذی بسیار بالاست)
  • رنگ پذیری آن ها بسیار بالاست.
  • تنوع طرح و رنگ بالایی دارند.
  • نصب خیلی ساده ای دارند (چرا که همزمان با نصب درب، چارچوب آن نیز از با تزریق فوم پلی یورتان نصب می شود)
  • می توان از روکش های مختلف چوب، پی وی سی و رنگ های خاص برای این درب های ساختمانی استفاده کرد.
  • بیشتر درب های پلی وود، آنقدر از طول عمر بالای خود اطمینان دارند که همراه با خرید آن ها، گارانتی نیز صادر می شود.
  • خیلی دیر مشتعل می شوند و در نتیجه، به عنوان درب های ضد حریق نیز کاربرد دارند
  • استفاده از پیچ روی این درب های پلی وود خیلی ساده است و عموما به هنگام استفاده از پیچ ترک نمی خورند.
  • به هنگام برش و مونتاژ، گرد و غبار کمتری از خود ایجاد می کنند( درب های چوبی، گرد و غبار زیادی به هنگام برش ایجاد می کنند و مشکلات تنفسی برای عوامل انسانی به وجود می آورند)
  • می توان از شوینده های غیر اسیدی برای آن ها استفاده کرد.
  • کیفیت ظاهری و ساختاری خود را در طول سالیان، حفظ می کنند.

بیشتر بخوانید: کلاف چوبی فینگر جوینت

چرا می گوییم درب های پلی وود، طرفدار محیط زیست هستند؟

در جای جای این متن اشاره کردیم که درب های پلی وود و کلا هر ماده ای که از چوب پلاستیک تهیه شده باشد، طرفدار محیط زیست است. اما چرا؟

به چند دلیل ساده:

  • درب های پلی وود به هنگام ساخت، ضایعات ناچیزی از خود به جای می گذارند و حتی همان ضایعات را نیز می توان مجددا بازیافت کرده و استفاده نمود.
  • هیچگونه گاز سمی مثل گاز فرمالدئید از این ماده ساتع نمی شود. ترکیبات آلی ناپایدار نیز ندارد.
  • حتی بعد از اتمام طول عمر درب های پلی وود، دوباره می توان آن ها را به چرخه ی مصرف بازگرداند.
  • ضایعاتی که از پلی وود به دست می آید را می توان بدون خطر قلمداد کرد و با استفاده از روش های استاندارد، تخلیه نمود.

با توجه به تمام این مسائل، می توان به این نتیجه رسید که درب های پلی وود، یکی از بهترین گزینه برای کسانی به حساب می آید که می خواهند در جهت حفظ محیط زیست سهم خود را ادا کنند.

در اتاقی پلی وود

قیمت درب های پلی وود

اما حالا که همه چیز در مورد درب پلی وود را ذکر کردیم، نوبت آن رسیده که به موضوع قیمت درب های پلی وود نیز اشاره کنیم. قیمت این درب ها معمولا چندان بالا نیست.

در حقیقت به خاطر گرانی بیش از حد محصولات چوبی بود که به فکر ساخت ماده ای مثل پلی وود افتادند. این ماده، علاوه بر این که مزایا و خواص چوب را دارد، ایرادات آن را نیز برطرف کرده است. در نتیجه هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم کیفیت!

در صورتی که می خواهید قیمت انواع درب های پلی وود را بدانید، توصیه می کنیم سری به منوی فروشگاه رستاچوب بزنید. تلاش کرده ایم که بهترین محصولات را جمع آوری کنیم و در اختیارتان قرار بدهیم.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که محصولات پلی وود و به خصوص درب های پلی وود، به دلیل مزایای زیادی که دارند محبوب شده اند. می توان از درب های پلی وود به عنوان درب ورودی، درب اتاق و حتی درب های سرویس بهداشتی نیز استفاده کرد (چرا که مقاومت 100 درصدی در برابر آب دارند)

رستاچوب، سال هاست که در حوزه ی تولید و عرضه ی درب های ساختمانی فعالیت می کند. انواع مدل ها و طرح های درب پلی وود را در منوی سایت ارائه کرده ایم. کافیست برای اطلاع قیمت و خرید با کارشناسان ما در تماس باشید. در نهایت امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *