کلاف چوبی فینگر جوینت

زمانی که یک درختی قطع می شود تا از چوب آن برای ساخت وسایل مختلف استفاده گردد، چوب به دست آمده را به تکه های کوچک تر تقسیم می کنند.

در واقع نمی توان چوب های خام و بزرگ را برای امور مختلف استفاده کرد. به همین دلیل است که اولین کاری که بعد از بریدن چوب انجام می دهند این است که آن ها را به تکه های کوچک تقسیم کرده و سپس همان ها را نیز از طریق روش شانه ای به هم وصل می کنیم تا یک صفحه ی بزرگ چوبی به دست آید و بتوان از آن در امور نجاری استفاده کرد.

روش اتصالی که برای این تکه های چوب به کار می رود به نام فینگر جوینت مشهور است و چوبی که در نهایت حاصل می شود، کلاف چوبی فینگر جوینت خواهد بود و در موارد زیادی مثل ساخت درب های ساختمانی و دکوراسیون داخلی کاربرد دارد.

در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم به طور مفصل در خصوص کلاف چوبی فینگر جوینت صحبت کنیم و بگوییم که چگونه ساخته می شود، از چوب چه درختانی بهره می برد و ده ها نکته ی مهم دیگر!

اگر به این موضوع علاقه دارید و می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص آن به دست آورید، توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

جهت خرید انواع درب ضدسرقت کلیک کنید.

فینگر جوینت چیست؟

در توضیح کامل تر فینگر جوینت باید بگوییم که این واژه در اصل به معنای اتصال انگشتی است. چرا که زمان اتصال تکه های چوب به هم، انگار که انگشت های یک دست، همدیگر را گرفته اند. بنابراین به نظر می آید که وجه تسمیه خیلی خوبی داشته باشد.

اما این اتصال چگونه است و چرا به یکی از بهترین اتصال های قطعات چوبی تبدیل شده است؟

یکی از نکات مهمی که در خصوص این موضوع باید بدانید این است که اتصال فینگر جوینت فقط برای قطعات چوبی به کار گرفته می شود. در واقع بر عکس نئوپان که از ضایعات چوب استفاده می کند، فینگر جوینت خود قطعات را به هم متصل می کند و به همین دلیل است که کلاف چوبی فینگر جوینت مقاومت خیلی بیشتری نسبت به نئوپان دارد.

در نتیجه درب هایی که از این کلاف استفاده می کنند، طول عمر و دوام بیشتری دارند.

اما برای این که کلاف چوبی فینگر جوینت ساخته شود، تکه های چوب را به شکل مستطیل بریده و به هم می چسبانند. در نهایت یک پروفیل ساخته می شود و این پروفیل ها را نیز به هم وصل می کنند.

مزایای فینگر جوینت

فینگر جوینت یکی از روش های ساخت کلاف های چوبی است که مزیت های بی نظیری دارد. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • طول عمر و دوام خیلی زیادی دارند
  • مقاومت آن ها نسبت به عوامل و پدیده های خارجی بیشتر است
  • در برابر نفوذ آب مقاومت خوبی از خود نشان می دهند
  • عایق ساز صوتی به حساب می آیند
  • زیبایی منحصر به فردی دارند و کیفیتشان بالاست

تمام این ویژگی ها باعث شده است که درب های ساختمانی ای که از این کلاف های چوبی استفاده کرده باشند، کیفیت و محبوبیت بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: بائو و پاسار چیست؟

کاربرد فینگر جوینت

یکی دیگر از سوالاتی که در خصوص کلاف های چوبی فینگر جوینت پرسیده می شود این است که اساسا در چه جاهایی استفاده می شوند و چه کاربردی دارند؟ در ادامه به برخی از مهم ترین کاربردهای فینگر جوینت اشاره کرده ایم:

  • می توان از آن ها برای ساخت درب های ساختمانی بهره برد
  • ساخت صفحه های کابینت
  • ساخت دیوارپوش های مختلف
  • ساخت کفپوش های چوبی
  • ساخت میز و صندلی
  • ساخت کمد دیواری
  • ساخت وسایل تزئینی و دکوری
  • منبت کاری

هر یک از این کاربردها بستگی زیادی به نوع چوب دارد. در واقع برخی از چوب ها صرفا برای انجام هنر مبنت کاری کاربرد دارند. بنابراین پیش از خرید چوب مورد نظر، مطمئن شوید که کلاف چوبی فینگر جوینت شما مناسب کاری که میخواهید انجام بدهید هست.

کلاف فینگر جوینت

بهترین چوب برای ساخت فینگر جوینت

همان طور که اشاره کردیم، از چوب های مختلفی برای ساخت کلاف چوبی فینگر جوینت استفاده می شود. اما هر چوبی ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد و می توان برای ساخت وسایل مختلف از آن ها بهره برد.

توصیه می کنیم که به هنگام خرید انواع درب های ساختمانی حتما به نوع کلاف چوبی فینگر جوینت آن نیز دقت داشته باشید. چرا که برخی از این درب ها، از چوب های مرغوبی بهره برده اند. همه چیز به نوع نیاز و کاربردی که از فینگر جوینت انتظار دارید، بستگی دارد.

برخی از مهم ترین چوب هایی که در ساخت کلاف چوبی فینگر جوینت به کار می آیند شامل موارد زیر است:

  • درخت راش
  • درخت بلوط
  • درخت صنوبر
  • درخت بلوط
  • گردو
  • آکاسیا
  • روسی
  • ونگه
  • ساپلی
  • رابروود
  • پالونیا

البته گاهی می توان این چوب ها را با هم ترکیب کرد و یک فینگر جوینت ترکیبی به دست آورد که خصوصیات ترکیبی دارد. گاهی ترکیب این چوب ها می تواند به ساخت یک کلاف چوبی فوق العاده مستحکم و مقاوم منجر شود. معمولا به کلاف های چوبی ساخته شده از چند چوب مختلف، فینگر جوینت میکس یا همان ترکیبی گفته می شود.

نحوه ساخت فینگر جوینت

در ادامه تصمیم داریم که به نحوه ی ساخت فینگر جوینت اشاره کنیم و بگوییم که کلاف های چوبی فینگر جوینت چگونه ساخته می شوند!

  • در گام اول بعد از قطع درخت و برش چوب، باید پوست آن ها کنده شود
  • سپس باید چوب درخت را به شکل الوارهای مخصوص بریده و در کوره های مربوطه خشک کنند
  • بعد از این که الوارها خشک شدند، باید نقص و ایراد آن ها را برطرف کنند
  • در صورتی که رفع نقص الوار مربوطه ممکن نباشد، باید آن را به بخش تولید نئوپان ارسال کنند.
  • در این مرحله، باید الوارها را به قطعات کوچک تر تقسیم کرده و به اندازه های یکسان دربیاورند
  • سپس نوبت به شانه زنی قطعات بریده شده می رسد تا برای اتصال انگشتی آماده شوند.
  • در این گام، از چسب های مخصوصی برای اتصال این قطعات چوبی استفاده می شود.
  • در این مرحله، به سراغ پرسکاری قطعاتی باید رفت که به هم چسبیده شده اند. به این ترتیب پروفیل ها ساخته خواهند شد.
  • در اقدام بعدی باید سر و ته پروفیل ها را رنده کنیم تا سطح آن به طور کامل صاف و یکدست شود
  • دوباره به سراغ پرسکاری پروفیل ها باید برویم و فینگر جوینت ها را بسازیم. در این مرحله، فینگر جوینت خام به دست می آید.
  • سپس باید صفحات ساخته شده را با استفاده از روش ها و دستگاه های مختلف برای رنگ آمیزی آماده کرد.
  • در نهایت شما کلاف چوبی فینگر جوینت خود را آماده خواهید داشت و می توانید در صنایع مختلف از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: فریم انتظار یا ساب فریم

مراقبت از کلاف چوبی فینگر جوینت

یکی از اصلی ترین ویژگی های فینگرجوینت ها این است که زیبایی فوق العاده ای دارند. به همین دلیل است که روش های مراقبت از آن ها را باید یاد بگیریم. در واقع مراقبت از این کلاف های چوبی چندان سخت نیست اما بهتر است برای هر گونه مشکلی آماده باشید:

جهت گردگیری کلاف چوبی فینگر جوینت باید از یک دستمال نرم یا حوله استفاده کنید. به این ترتیب مطمئن خواهید شد که از آسیب دیدن آن ها جلوگیری خواهید کرد.

اگر تصمیم به شست و شوی این کلاف ها را دارید، بهتر است شوینده های خود را با احتیاط انتخاب کنید. در واقع کلاف های چوبی فینگر جوینت نسبت به شوینده های شیمیایی حساسیت دارند و بهتر است از آن ها استفاده کنید. در عوض می توانید از شوینده های ملایمی که مخصوص این کار طراحی شده اند، استفاده نمایید. با انتخاب شوینده های درست می توانید طول عمر و زیبایی کلاف چوبی خود را افزایش دهید.

خشک کردن سطوح مختلفی که از کلاف چوبی فینگر جوینت ساخته شده اند نیز باید به روش خاصی صورت بگیرد. بهتر است از حوله های نرم و خشک جهت انجام این کار استفاده شود. گرچه فینگر جوینت در برابر رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد اما به هرحال نباید اجازه بدهید که آب به مدتی طولانی روی سطح آن باقی بماند و کلاف را دچار پوسیدگی کند.

در صورتی که لکه های خاصی مثل لکه ی رنگ، لاک یا مواد مختلف روی درب ساخته شده از کلاف چوبی فینگر جوینت ریخته شد، باید حتما از شوینده های مخصوص استفاده کنید. حتما برای پاک کردن این مواد به سراغ دستمال مرطوب بروید. در ضمن استفاده از استون و دیگر مواد پاک کننده ی الکلی توصیه نمی شود. چرا که ممکن است به بافت کلاف چوبی آسیب بزند.

حتما از دستمال های نرم استفاده کنید. وجود هرگونه چیز زبر ممکن است منجر به خراشیدگی درب یا کلاف چوبی فینگر جوینت شود. پس بهتر است حتما به این موضوع این دقت داشته باشید.

اگر تصمیم داریم برای شستن کلاف چوبی فینگر جوینت از مواد شیمیایی استفاده کنید حتما به غلظت آن توجه داشته باشید. مواد شوینده ی شیمیایی با غلظت بالا ممکن است که بافت چوب را به طور کامل از بین ببرند. به خصوص اگر در مدت زمانی طولانی استفاده شوند.

انواع فینگر جوینت

همان طور که گفتیم فینگر جوینت ها را از چوب های مختلفی می سازند. اشاره کردیم که هر یک از چوب ها می توانند کاربردهای مخصوصی داشته باشند. در ادامه به برخی از مهم ترین چوب های به کار رفته در ساخت فینگر جوینت و کاربرد اصلی شان اشاره کرده ایم:

فینگر جوینت راش

این نوع فینگر جوینت، همان طور که از نامش نیز پیداست از چوب درخت راش ساخته شده است. چوب این درخت معمولا در کشور گرجستان یافت می شود. البته ممکن است در برخی دیگر از نقاط دنیا نیز چوب راش به دست بیاید اما مرغوب ترین آن متعلق به کشور گرجستان است. تراکم چوب راش حدود 750 کیلوگرم است که همین مسئله مقاومت آن را بی نظیر می کند. به همین دلیل است که در ساخت درب های ساختمانی ضد سرقت، کف پوش، کابینت و ظروف مختلف چوبی از آن استفاده می شود.

فینگر جوینت روس

یکی دیگر از چوب هایی که برای ساخت کلاف چوبی فینگر جوینت به کار می رود، چوب روس یا همان نراد است. این درخت معمولا در نواحی سردسیری روسیه رشد می کند و به همین دلیل با نام چوب روس شناخته می شود. طرح و نقش طبیعی این چوب بسیار زیباست. همچنین مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد و به همین خاطر است که درب خانه هایی که در محیط مرطوب ساخته شده اند، از این چوب است.

بیشتر بخوانید: نعل درگاهی و اصول نصب آن

فینگر جوینت گردو

گردو یکی از مقاوم ترین چوب های دنیا را دارد. بافت فوق العاده زیبا و رنگ درخشان آن باعث شده است که وسایل چوبی ساخته شده از چوب درخت گردو خیلی محبوب باشند. معمولا از فینگر جوینت گردو برای ساخت وسایل تزئینی استفاده می شود. البته کاربرد زیادی هم در ساخت درب های ساختمانی دارد اما به علت گران قیمت بودن، معمولا برای خانه ها و محیط های لوکس استفاده می شود و همه نمی توانند از آن بهره ببرند.

فینگر جوینت صنوبر

درخت صنوبر که یکی از درخت های بومی کشورمان نیز هست، فینگر جوینت مرغوب و در عین حال ارزان قیمتی را می سازد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد چوب درخت صنوبر این است که رنگ پذیری فوق العاده ای دارد. به همین دلیل است که می توان آن را به هر شکل و طرحی درآورد. از این چوب نیز برای ساخت کابینت و مبلمان استفاده می شود.

فینگر جوینت

قیمت انواع فینگر جوینت

حالا که با انواع فینگر جوینت و نحوه ی ساخت آن آشنا شدید، احتمالا خودتان نیز به خوبی می توانید قیمت این محصول را حدس بزنید. همان طور که گفتیم این محصول از چوب های مختلفی ساخته می شود و طبیعتا هر یک از چوب ها، بسته به خواص و مقاومت خود، قیمت های مختلفی دارند.

در نتیجه می توان گفت که قیمت فینگر جوینت به چوب استفاده شده در آن، بستگی دارد.

جهت مشاهده و خرید انواع درب داخلی کلیلک کنید.

سخن آخر

در نهایت باید اشاره کنیم که درب های ساختمانی ساخته شده از فینگر جوینت می توانند انتخاب فوق العاده ای برای منزل شما باشند. رستاچوب به عنوان یکی از قدیمی ترین فروشگاه های آنلاین درب های ساختمانی، می تواند مرجع شما برای خرید انواع درب های ساختمانی باشد. کافیست همین الان به منوی وبسایت مراجعه کرده و محصول مورد نظرتان را سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *