نحوه ی شناسایی بازشوی درب

بازشوی درب چوبی

درب های ساختمانی همان قدر که باید محکم و استوار سر جای خودشان باقی بمانند و امنیت خانه را حفظ کنند، به همان اندازه هم باید به راحتی باز و بسته شوند و رفت و آمد افراد را آسان کنند.

به همین دلیل است که انتخاب بازشوی درب مناسب بسیار مهم می شود. در واقع بدون یک بازشوی درب مناسب، عملکرد کلی درب های ساختمانی دچار اختلال می شوند. حال در این میان ممکن است برخی از این درب ها ( مثل درب ضد حریق) به بازشوی درب وابسته باشند و بدون آن، اصلا نتوانند کار کنند.

در این مقاله از رستاچوب می خواهیم به موضوع بازشوی درب بپردازیم و بگوییم که هر یک از انواع آن به چه صورت عمل می کنند. شاید به نظر برسد که این وسیله بسیار ساده است اما در صورتی که به درستی انتخاب نشود، می تواند حسابی شما را به دردسر بندازد. بنابراین توصیه می کنیم که تا انتهای مقاله را دنبال کنید.

بازشوی درب ساختمانی چیست؟

همان طور که می دانید درب های ساختمانی را می توان در جهت های مختلفی باز و بسته کرد. این مسئله به نوع بازشو بستگی دارد. اما به طور معمول، درب های ساختمانی به داخل باز می شوند. اما گاهی مواقع ممکن است که در داخل خانه، فضای کافی جهت باز و بسته کردن درب وجود نداشته باشد.

در چنین شرایطی می توان بازشوی درب را به نحوی انتخاب کرد که رو به بیرون باشد.

البته جهت حرکت بازشوی درب، ممکن است به چپ یا راست نیز باشد.

درب راست باز شو

این نوع از بازشوهای درب به گونه ای هستند که وقتی از بیرون به آن ها نگاه می کنیم، باید با دست راست آن ها را باز کرده و به سمت راست هم بکشیم تا باز شوند.

درب چپ باز شو

این نوع از بازشوهای درب نیز به گونه ای هستند که وقتی از بیرون به آن ها نگاه می کنیم، باید با دست چپ آن ها را باز کرده و به سمت چپ بکشیم تا باز شوند.

دقت داشته باشید که انتخاب یک بازشوی مناسب، بستگی زیادی به جایگاه درب مورد نظرتان دارد. مثلا اگر می خواهید بازشو را برای درب ورودی منزل تهیه کنید، باید به دیزاین خانه دقت داشته باشید.

تصور کنید که ورودی منزل شما به نوعی است که در ابتدا یک راهرو و سپس پذیرایی منزل را می بینیم. در این شرایط بازشوی درب باید به نحوی باشد که با گشودن درب، پذیرایی خانه را ببینیم.

انتخاب بازشوی درب های دو لنگه

حتما شما هم درب هایی را دیده اید که دو لنگه هستند و هر دو لنگه ی آن ها متحرک است. مثلا درب مدارس، کتابخانه ها، سینماها، سالن های همایش یا…دو لنگه هستند. انتخاب و شناسایی بازشوی مناسب برای این درب ها باید به چه صورت باشد؟

اول از همه باید بدانید که جهت خرید بازشوی درب، باید بازشو هایی را تهیه کنید که به بیرون باز می شوند. معمولا این مکان ها بسیار شلوغ و پر رفت و آمد است. بنابراین باید خروج این جمعیت به آسانی صورت بگیرد. در صورتی که باز شویی را انتخاب کنید که از داخل است، تعداد زیادی از افراد باید پشت درب تجمع کنند. علاوه بر این، درب هم به سختی باز می شود و ممکن است که آسیب زیادی به افراد وارد شود. از احساس خفقان و گرفتگی محیط نیز صرف نظر می کنیم.

به همین دلیل است که باید قبل از هر چیزی به نوع ساختمان و درب مورد نظرتان فکر کنید و سپس با توجه به آن، بازشوی مناسب را خریداری کنید.

به طور کلی، هر ساختمانی که تعداد ساکنین آن بیشتر از 50 نفر هستند، باید از بیرون بازشو استفاده کنند. چنین ضرورتی هنگامی به وضوح حس می شود که حادثه ای رخ داده است و باید ساکنین خانه را به سرعت از محل حادثه بیرون آورد.

اگر درب مورد نظر، بیرون باز شو باشد، عملیات تخلیه ی افراد از داخل ساختمان با سرعت بیشتری صورت می گیرد و امنیت آن ها راحت تر حفظ می شود.

این درب های دو لنگه را معمولا به نحوی می سازند که هر دو لنگه ی آن به سمت بیرون باز شده و امکان خروج سریع افراد را مهیا سازد.

انواع بازشوی درب های ضد حریق

همان طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، یکی از درب هایی که به شدت به عملکرد درست بازشوی درب وابسته است، همین درب های ضد حریق می باشند. اگر این بازشوها به موقع باز و سپس بسته نشوند، امکان خسارت دیدن افراد و ساختمان به هنگام حریق و آتش سوزی بالاتر می رود.

بنابراین اگر می خواهید برای درب ضد حریق خود باز شو خریداری کنید، حتما گزینه های مختلف را بررسی کرده و سپس بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. اما اجازه بدهید در این بخش از مقاله، به سراغ معرفی انواع بازشوی درب برویم. اگر این موضوع برایتان جالب است، توصیه می کنیم به خواندن ادامه دهید.

انواع بازشوی درب های ساختمانی

به طور کلی، بازشوهای درب های ضد حریق، 5 نوع هستند. این دسته بندی بر اساس کارکرد و ساختار این بازشوهاست. ممکن است جنس بازشوها نیز متفاوت باشد.

بازشوی لنگه ای درب

یکی از اصلی ترین و رایج ترین باز شو هایی که در درب های ساختمانی به کار می رود، همین بازشوی لنگه ای است. احتمالا بیشتر خانه ها از همین باز شو ها استفاده می کنند. با قرار دادن بازشوی لنگه ای در ساختار درب، درب مورد نظر به سمت داخل باز می شود. معمولا برای درب های تک لنگه و درب ضد سرقت استفاده می شود. البته تعداد این باز شو ها به وزن و ابعاد درب نیز بستگی دارد.

به طور کلی، نحوه ی ساخت بازشوی لنگه ای به این صورت است که افراد و ساکنین کم تعداد خانه، بتوانند به راحتی رفت و آمد کنند.

بازشوی درب ورودی

باز شوی درب ریلی

همان طور که از نامش نیز پیداست، این درب ها روی یک ریل قرار گرفته اند و جهت حرکتشان نیز به سمت چپ یا راست است. این بازشو های ریلی از یک ریل هرزگرد و نگهدارنده استفاده می کنند. زمانی که این درب ها را اندکی فشار می دهید روی همین ریل به حرکت درآمده و به سمت چپ یا راست باز می شوند.

گاهی مواقع ممکن است که از ریل های برقی نیز استفاده شود. در این صورت، عملکرد کلی درب اتوماتیک خواهد بود. احتمالا شما هم این درب های برقی را دیده اید که با استفاده از یک سنسور، حضور افراد را تشخیص داده و باز می شوند.

معمولا این این درب ها را به شکل دو لنگه می سازند که هر دو لنگه باز می شود. بیشتر مواقع این درب های ریلی برقی را در مکان هایی مثل فروشگاه های بزرگ، پاساژها یا فرودگاه ها می توانید مشاهده کنید. رفت و آمد افراد از این درب ها، خیلی راحت و آسان است و هیچ گونه تجمعی هم پشت درب ها رخ نمی دهند.

بازشوی درب تاشو

یکی دیگر از باز شوهای خیلی رایج، بازشوهای تا شو است که معمولا تکه های این درب ها بیشتر از دو عدد است  به شکل یک یا دو طرفه باز و بسته می شوند. اصلی ترین ویژگی این باز شوهای درب این است که از ریل های مخصوص و لولاهای مناسبی استفاده می کند تا درب به سادگی باز و بسته گردد.

بازشوی درب سکشنال

اگر بخواهیم یکی از جالب ترین و بهترین باز شوهای درب را نام ببریم، همین باز شوی سکشنال است که با استفاده از نیرو و موتور کار می کند. درب هایی که از این نوع باز شو استفاده می کنند، با وارد آوردن اندکی فشار یا به وسیله ی موتور باز شده و به سقف یا دیوار کناری می چسبند.

احتمالا این نوع از درب ها را در ورودی پارکینگ های خانگی یا انبارهای مختلف دیده باشید. این نوع باز شوها به سادگی باز و بسته می شوند و جای خیلی کمی اشغال می کنند.

بازشوی در گردان

احتمالا شما هم این بازشوها را در ورودی پاساژها با ساختمان های اداری بزرگ دیده اید. همان طور که از نامش نیز پیداست، این بازشوها به شکل گردان هستند. درب هایی که از این باز شوها استفاده می کنند، حول یک محور مرکزی می چرخند و به این ترتیب امکان ورود و خروج را پدید می آورند. این درب ها ممکن است به شکل برقی یا دستی عمل کنند.

طبیعتا در نوع دستی آن ها، باید با فشار دست درب را چرخاند. اما در نوع برقی، این درب ها به طور مداوم در حال چرخش هستند.

بازشو های در اتوماتیک

نوع دیگری از باز شوها هم هست که به شکل اتوماتیک عمل کرده و با سنسور کار می کنند. به این نحو که تشخیص می دهند یک نفر جلوی درب ایستاده و به همین دلیل موتور آن ها، دستور باز و بسته شدن درب را صادر می کند.

این نوع درب ها نیز ممکن است به شکل گردان یا کتابی باز و بسته شوند. بیشتر مواقع هم در ورودی فروشگاه ها یا مغازه ها از آن استفاده می شود

همان طور که گفتیم، مهم ترین وسیله ای که در درب های ضد حریق وجود دارد، همین باز شوهای درب هستند. به همین دلیل است که باید توجه و دقت ویژه ای به هنگام خریدشان داشته باشید.

حال می توانید با توجه به کارکرد این بازشوها، یکی از آن ها را برای درب ضد حریق خود استفاده کنید. معمولا بهتر است در این راستا، از کمک های یک کارشناس خبره و ماهر استفاده کنید که اطلاعات کافی در مورد بازشوهای درب ضد حریق دارد.

کارشناسان رستا چوب نیز در خدمت شما می باشند.

بازشوی در اتاقی

بهترین بازشو برای درب های ساختمانی

حالا که با انواع بازشوی درب های ساختمانی آشنا شدیم، انتخاب یک باز شو برایمان ساده تر خواهد بود. از همین اول باید به شما بگوییم که انتخاب بهترین بازشوی درب ساختمانی تا حد خیلی زیادی به خود درب، مکان قرار گیری آن و…بستگی دارد.

برای انتخاب بهترین بازشوی درب ساختمانی بهتر است قبل از هر چیزی به سوالات زیر جواب بدهید:

  • محل درب مورد نظر کجاست؟( خانه، مدرسه، کتابخانه، فروشگاه یا…)
  • معمولا چه تعداد افراد از این درب عبور و مرور می کنند؟
  • آیا فضای کافی برای باز شدن درب به سمت داخل یا بیرون وجود دارد؟
  • چقدر می خواهیم برای خرید این بازشوها هزینه کنیم؟
  • وزن و ابعاد درب مورد نظر چقدر است؟

بعد از پاسخ دادن به تمام این سوالات است که می توانید یک بازشوی مناسب برای درب های ساختمانی خود خریداری کنید.

قیمت مکانیزم بازشوی درب

برخی از این باز شوها برقی هستند و طبیعتا قیمت بالاتری دارند. برخی از این بازشوهای درب ساختمانی از جنس های ضعیف تر یا قوی تری ساخته شده اند و به همین دلیل است که تفاوت قیمتشان زیاد است.

همان طور که اشاره کردیم، شما برای تعیین قیمت بازشوی درب، قبل از هر چیزی باید بدانید که کدام یک از این باز شوها برای درب مورد نظرتان بهتر است. سپس با توجه به تمام این نکات، بازشوی درب ساختمانی مورد نظرتان را تهیه کنید. همچنین تعداد بازشوهای درب نیز بسیار حائز اهمیت است.

شما می توانید جهت استعلام قیمت انواع بازشوی درب با کارشناسان رستاچوب در تماس باشید.

به طور کلی قیمت انواع بازشوی درب، بسته به کاربرد و جنس از زیر 100 هزار تومان شروع شده و به قیمت های بالاتر هم می رسد.

مثلا قیمت ریل هایی که به عنوان باز شوی درب استفاده می شوند، بسته به ابعاد و طول از 50 هزار تومان شروع می شوند. به همین دلیل است که توصیه می کنیم به دقت در مورد انواع بازشوهای درب ساختمانی اطلاعات به دست آورید.

نتیجه گیری

در نهایت باید اشاره کنیم که انتخاب یک بازشوی مناسب، تا حد زیادی به کاربردی که از درب انتظار دارید بستگی دارد. اگر قرار است به سراغ خرید بازشوی درب بروید، حتما به این نکات توجه داشته باشد تا بهترین نتیجه ی ممکن را از خرید خود به دست آورید. کارشناسان رستاچوب نیز در کنار شما هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع درب ساختمانی با رستاچوب در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *