یکی از اصلی ترین معضلاتی که هر درب چوبی ای ممکن است داشته باشد، نفوذ آب است. زمانی که آب به داخل بافت درب نفوذ می کند باعث تورم و خرابی آن می شود و طبیعی است که دیگر کارکرد سابق را نداشته باشد.
به همین علت است که هر درب مناسبی باید خواص ضد آب داشته باشد. اما برخی از درب ها که مدام در محیط های مرطوب هستند، طبیعتا باید این ویژگی را بیشتر داشته باشند.
در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در مورد درب های ضد آب و کاربرد آن ها صحبت کنیم. در صورتی که به این موضوع علاقه دارید یا این که تصمیم به خرید درب ضد آب گرفته اید، توصیه می کنیم تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
درب ضد آب چیست؟
مشخص و واضح است که منظور از درب های ضد آب، درب هایی هستند که مقاومت خوبی در برابر رطوبت از خود نشان می دهد و دچار پوسیدگی نخواهد شد. در واقع اصلی ترین دلیل مقاومت این درب های ضد آب، استفاده از یک سری متریال و مواد ضد آب در ساختارشان است.
البته در صورتی که به یک درب ضد آب نگاه کنید، از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به درب های چوبی است. اما نباید فراموش کنیم که درب های چوبی در برابر آب به سرعت دچار خرابی می شوند و آسیب می بینند. به همین دلیل است که درب های چوبی را ضد آب می کنند تا بتوان در محیط های مرطوب نیز از آن ها بهره برد.
حالا سوال اصلی این جاست که درب های ضد آب را چگونه می سازند؟ در واقع سوال این جاست که از چه ساز و کاری برای ضد آب کردن درب های چوبی استفاده می شود؟ در ادامه می خواهیم به روش ضد آب کردن درب های چوبی اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: درب HDF و موارد استفاده از آن
چگونه درب های چوبی را ضد آب می کنیم؟
از روش های مختلفی برای ضد آب کردن درب های چوبی استفاده می شود که یکی از بهترین این روش ها، استفاده از روکش های ضد آب است. این روکش های در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید می شوند و متریال متنوعی دارند. یکی از بهترین روکش های موجود در بازار شامل موارد زیر است:
روکش pvc
یکی از بهترین متریال ضد آب که مقاومت خیلی خوبی به درب های چوبی می دهد، روکش پی وی سی است. این روکش ها از نوعی ماده به نام پی وی سی ساخته می شوند و با کشیدن آن ها روی درب های چوبی، خواص ضد آب به آن می دهند. در واقع نفوذ ناپذیری این روکش به قدری بالاست که در جاهای بسیار مرطوب مثل سرویس های بهداشتی نیز از درب های چوبی با روکش پی وی سی استفاده می شود.
روکش رزین
یکی دیگر از مواد و روکش های چوب، رزین است. می دانیم که اخیرا از این ماده برای ساخت محصولات مختلفی بهره می برند اما باید بدانید که این ماده شیمیایی شفاف است و بدون دخالت، از حالت مایع به جامد تبدیل نمی شود. به همین دلیل است که باید آن را با ماده ی دیگری به نام هاردنر ترکیب کرد تا به این ترتیب یک لایه ی جامد و شفاف به دست بیاید. این ماده را روی سطوح درب های چوبی می کشند و اجازه می دهند تا خشک شود. به این ترتیب مقاومت آن را در برابر رطوبت بالا می برند و یک درب ضد آب کاملا مناسب می سازند.
کاربرد درب ضد آب
طبیعی است که یکی از اصلی ترین کاربردهای درب ضد آب در جاهایی است که محیط مرطوبی دارند و امکان نفوذ آب به داخل چوب وجود دارد. تصور نکنید که این درب های ضد آب فقط به درد جاهایی می خورد که رطوبت بیش از حد دارند. حتی در محیط خانه نیز رطوبت به اندازه ای وجود دارد که منجر به خرابی درب شود.
احتمالا خودتان می توانید حدس بزنید که استفاده از درب ضد آب برای محیط هایی مثل سرویس بهداشتی که به طور مداوم در معرض رطوبت و آب هستند، چقدر حائز اهمیت است.
اما به طور کلی می توان به کاربرد درب ضد آب در جاهای زیر اشاره کرد:
استخرهای عمومی و سونا
یکی از اصلی ترین مکان هایی که از داشتن درب ضد آب بهره می برند، همین استخرهای عمومی و سوناها هستند. در چنین محیط هایی رطوبت مدام در جریان است. مثلا یک سونای تر را تصور کنید که با بخار آب کار می کند. این بخارات به داخل بافت درب نفوذ می کنند و بعد از مدتی آن را خراب می کنند. در چنین شرایطی استفاده از یک درب ضد آب می تواند تا حد خیلی زیادی از خرابی چوب جلوگیری کند.
مشاهده کنید: همه چیز درباره ی درب های ضدحریق و موارد استفاده از آنها
آشپزخانه های عمومی و بیمارستان ها
آشپزخانه نیز یکی از دیگر از جاهایی است که رطوبت در آن جریان زیادی دارد. بخارات ناشی از آشپزی می تواند به داخل درب ها نفوذ کند و بعد از مدتی آن ها را متورم بسازد. ورم کردن درب باعث می شود که به درستی بسته نشود یا این که شکننده گردد. این موضوع در مورد آشپزخانه های عمومی و بیمارستان ها بیشتر مطرح است چرا که آشپزی در مقیاس های بزرگ صورت می گیرد.
سرویس های بهداشتی
یکی از اصلی ترین جاهایی که در خانه از درب ضد آب استفاده می کنیم، سرویس های بهداشتی و حمام هاست. شاید یادتان باشد که در گذشته از درب های فلزی یا آلومینیومی برای سرویس های بهداشتی استفاده می شد اما واقعیت این جاست که ظاهر این درب ها چندان جالب نبودند. در ضمن درب های آلومینیومی هم بعد از مدتی خراب می شدند و عایق های مناسبی برای بخار، صدا یا حتی آب به حساب نمی آیند. به همین دلیل کم کم درب های چوبی با روکش های مناسب ضد آب، رواج پیدا کردند و به سرعت توانستند محبوبیت لازم را به دست آورند.
درب ضد آب abs برای حمام و سرویس بهداشتی
زمانی که صحبت از حمام یا سرویس های بهداشتی می شود، می دانیم که این محیط تا چه حد مرطوب و بخار زده است. این دو محیط از خانه، به طور دائم در معرض بخار آب قرار دارند و هر چیزی که به اندازه ی کافی ضد آب نباشد، در این محیط دچار پوسیدگی و خرابی می شود.
بنابراین لازم است که برای خرید درب سرویس های بهداشتی به این نکته توجه داشته باشیم که حتما درب ضد آب باشد. این گونه درب ها با آب و رطوبت موجود در فضا واکنش نشان نمی دهند و به این ترتیب آسیبی هم نمی بینند.
نوع دیگری از درب های ضد آب در بازار موجود است که با نام ABS شناخته می شوند. این ماده در حقیقت نوعی پلاستیک است که به عنوان روکش روی درب هایی از جنس چوب یا ام دی اف کشیده می شود. درب های ABS را خیلی راحت می توان رنگ آمیزی کرد و به این ترتیب تنوع خوبی به وجود آورد.
در حال حاضر این درب های ضد آب، رایج ترین نوع درب های سرویس بهداشتی و حمام هستند.
مزایای درب ABS
همان طور که اشاره کردیم درب های ABS در سرویس های بهداشتی و حمام به کار می آیند و مزایای خیلی زیادی دارند. در ادامه به برخی از این مزیت ها اشاره کرده ایم:
- در برابر مواد ضد عفونی مقاومت می کنند. به همین دلیل مناسب ترین گزینه برای استفاده در بیمارستان ها محسوب می شوند.
- قابلیت رنگ پذیری آن ها بالاست.
- می توان آن ها را با آب شست و شو داد و دچار آسیب و خرابی نمی شوند.
- دارای طرح برجسته نیز هستند.
- مقاومت خوبی در برابر رطوبت و آب دارند
- عایق سازی درب را بیشتر می کنند.
- مقاومت خوبی در برابر مواد شیمیایی از خود نشان می دهند
معایب درب های ABS
اما مثل هر محصول دیگری درب های ABS نیز دارای ایرادات و معایبی هستند که به آن ها اشاره می کنیم:
- متاسفانه در قیاس با درب های ام دی اف و چوبی، این گونه درب ها تنوع زیادی ندارند چرا که با استفاده از دستگاه CNC رویشان حکاکی نمی شود.
البته تمام این مزایا و معایب باعث شده است که درب های ضد آب ABS محبوبیت خیلی زیادتری نسبت به دیگر درب های موجود در بازار پیدا کنند.
جهت مشاهده انواع درب های داخلی و ضد آب کلیک کنید.
چرا به هر دربی نمی توان لقب ضد آب داد؟
در حال حاضر اگر سری به بازار محصولات درب و پنجره بزنید، خیلی از فروشندگان ادعا می کنند که درب ضد آب ارائه می کنند و بهترین محصول ممکن را در اختیار دارند. اما واقعیت این جاست که موضوع ضد آب بودن یک درب، کاملا جدی است.
حتی در مواقعی نمی توان با اطمینان از ضد آب بودن درب هایی مثل درب پی وی سی نیز اطمینان حاصل کرد. برای این که یک درب ضد آب شود، باید هیچ راه نفوذی باقی نگذارد. اما زمانی که روکش پی وی سی را برش می زنیم تا بتوان آن ها را روی هم سوار کرد و روی چوب چسباند، در واقع درزی برای نفوذ آب باز می گذاریم. بعد از گذشت چند سال، ممکن است همین لایه های روکش پی وی سی، منجر به نفوذ آب شوند و در نتیجه چوب را خراب کنند.
در ضمن برخی مواقع برای نصب یراق آلات درب ناچار به سوراخ کردن آن هستم. مثلا اگر بخواهیم که درب را نصب کنیم باید روی سطح آن را سوراخ کرد که در نتیجه راهی برای نفوذ رطوبت باز می شود.
نوع دیگری از روکش های چوب نیز در بازار وجود دارند که با نام روکش ملامینه شناخته می شوند و تصور خیلی ها بر این است که این نوع روکش نیز در برابر آب کاملا مقاوم است. اما واقعیت این جاست که درب هایی با روکش ملامینه نیز به همان مشکل درب های پی وی سی دچار هستند و آب می تواند از لابه لای لایه های آن ها به داخل چوب نفوذ کند.
اما در صورتی که از مواد مختلف مثل رزین برای پر کردن سوراخ ها و درزها استفاده کرد، می توان به ضد آب بودن درب اطمینان داشت. به عنوان مثال در چند سال اخیر از رزین برای پوشاندن بخش هایی مثل محل لولا و قفل استفاده می کنند. به این ترتیب خواص ضد آب بودن درب را چند برابر می کنند.
ویژگی های درب ضد آب
به طور کلی اصلی ترین ویژگی درب های ضد آب این است که مقاومت خوبی در برابر نفوذ رطوبت دارند. اما ویژگی های آن ها به همین خصوصیت خلاصه نمی شود:
- زمانی که رطوبت بالا برود، محل بسیار خوبی برای رشد و نمو انواع باکتری ها و قارچ ها پدید می آید. از آن جایی که چوب هم محل مناسبی برای زندگی حشرات است، این معضل دو چندان می شود. اما زمانی که از درب های ضد آب استفاده می کنید، در واقع درب خود را از نفوذ این حشرات و باکتری ها نیز ایمن کرده اید.
- درب های ضد آب را می توان به سادگی تعمیر و ترمیم کرد. بنابراین حتی اگر بعد از مدتی دچار پوسیدگی یا خرابی شدند، می توان خیلی سریع آن ها را ترمیم نمود.
بهترین درب ضد آب کدام است؟
با توجه به نکاتی که گفته شد، بهترین درب ضد آب، آن دسته از درب هایی هستند که علاوه بر روش های عادی روکش کردن از متدها و تکنیک های دیگری نیز برای درزگیری استفاده کند. به این ترتیب می توانید اطمینان داشته باشید که رطوبت به داخل درب نفوذ نمی کند.
به طور کلی اگر بخواهیم به بهترین درب ضد آب اشاره کنیم، باید بگوییم که روکش PVC و ABS بهترین متریال برای ضد آب کردن درب ها به حساب می آیند.
سخن نهایی
در نهایت باید اشاره کنیم که انتخاب یک درب ضد آب درست و حسابی می تواند شما را از دردسرهای آینده خلاص کند. شما می توانید از رستاچوب، سفارش درب ضد آب بدهید و بهترین محصول را دریافت کنید. به جای مراجعه به برندهای متفرقه که کیفیت محصولاتشان مشخص نیست، همواره از یک فروشگاه و برند خوش نام و معتبر خرید کنید.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و سوالات خود را با کارشناسان رستاچوب در میان بگذارید. در نهایت امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.