از زمانی که اجداد ما تصمیم به یک جا نشینی گرفتند، درب ها اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند. حتی انسان های غارنشین نیز می دانستند که برای حفظ ایمنی خود ناچار هستند پاره سنگ یا تخته چوبی را جلوی غار بگذارند و به این ترتیب حریمی برای خود بسازند.
اما امروزه اهمیت درب های ساختمانی بسیار بیشتر شده است. با پیشرفت تکنولوژی در حوزه های مختلف ساختمان سازی، دیگر نمی توان به درب های ساده اکتفاء کرد. امروزه بازار درب های ساختمانی سرشار از تنوع است. با هر سلیقه ای که داشته باشید بلاخره می توانید کالای مورد نیاز خودتان را تهیه کنید.
در این مقاله از وبسایت رستاچوب، می خواهیم در مورد دو نوع خاص از درب های ساختمانی صحبت کنیم و مقایسه ای مختصر میان آن ها داشته باشیم: درب پرسی یا تمام چوب؟
دو تا از رایج ترین درب های موجود در بازار، درب های چوبی و درب های پرسی هستند. در حال حاضر، بازار درب های ساختمانی به تسخیر این دو نوع درب درآمده است. بنابراین اگر تصمیم به خرید یک درب برای خانه ی خودتان دارید، بد نیست که با این اصطلاحات آشنایی بیشتری پیدا کنید.
زمانی که درک درست تری نسبت به درب پرسی و تمام چوب داشته باشید، راحت تر می توانید دست به خرید بزنید.
در صورتی که به این موضوع علاقه دارید یا این که می خواهید یکی از این درب های ساختمانی را تهیه کنید، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.
معرفی کامل درب های پرسی و تمام چوب
زمانی که صحبت از درب های چوبی می شود، به طیف وسیعی از درب ها اشاره داریم که از متریال چوب برای ساخت خود بهره برده اند. اما به طور کلی، می توان دو نوع درب چوبی را نام برد:
- درب پرسی
- درب تمام چوب
اما چه تفاوتی میان این دو نوع درب وجود دارد؟ مگر غیر از این است که هر دو از چوب ساخته شده اند؟ در واقع باید اشاره کنیم که نقطه اشتراک میان این دو درب، همان چوب است اما تفاوت آن ها، به خاطر مواد تشکیل دهنده شان است که لایه میانی یا داخلی درب را پر کرده است.
شاید اگر با دقت به درب پرسی و تمام چوب نگاه کنیم، احساس کنیم که هر دو درب شباهت زیادی دارند و تماما از چوب ساخته شده اند. اما در حقیقت باید بگوییم که این دو نوع از درب های ساختمانی، فرق های زیادی با هم دارند که باید بدانید. در غیر این صورت ممکن است به سادگی فریب خورده و کالای اشتباهی را خریداری نمایید.
مشاهده کنید: کلاف چهارچوب درب
درب تمام چوب چیست؟
در ادامه می خواهیم به برخی از ویژگی های درب تمام چوب اشاره کنیم که آن را از درب پرسی متمایز می کند:
درب های تمام چوب، همان طور که از نامشان نیز مشخص است، به طور کامل از چوب طبیعی ساخته شده اند و به همین دلیل بافت چوب را می توان در آن ها، به خوبی حس کرد. فقط سطح بیرونی این درب ها نیست که از چوب ساخته شده، بلکه لایه های درونی آن ها نیز چوبی می باشند.
ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که از چه چوب هایی برای ساخت درب تمام چوب استفاده می شود؟ در پاسخ باید بگوییم که از چوب های مختلفی برای ساخت درب تمام چوب بهره می برند. چوب های ارزان قیمتی مثل کاج و روسی و چوب های گران قیمتی مانند گردو، ملش، بلوط و…
شما می توانید این درب ها را از چوب مورد نظرتان، سفارش بدهید.
خصوصیات درب تمام چوب
اما فارغ از جنس درب های تمام چوب، این درب های ساختمانی چه ویژگی هایی دارند که آن ها را تا به این حد محبوب و رایج کرده است؟
در پاسخ باید به مزایای زیر اشاره کنیم:
- درب های تمام چوب، رنگ پذیری فوق العاده ای دارند و طبیعی است که تنوشان نیز بالا باشد.
- چوب را خیلی ساده می توان شکل داد و به این ترتیب، انواع طرح ها را روی درب های تمام چوب پیاده کرد.
- درب های تمام چوب، مقاومت و استحکام خیلی بالایی دارند. به خصوص در صورتی که از چوب های مقاومی مثل گردو یا بلوط ساخته شده اند. این چوب در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
- درب های تمام چوب را به دلیل زیبایی منحصر به فردشان، به عنوان درب ورودی خانه استفاده می کنند.
- درب های تمام چوب، محیط را به خوبی عایق سازی می کنند و اجازه ی ورود و خروج صوت، گرما و سرما را نخواهند داد. بنابراین دوستدار محیط زیست هستند و اجازه نمی دهند که انرژی هدر برود.
- درب های تمام چوب، طول عمر و ماندگاری بسیار بالایی دارند. گاهاً دیده شده که درب های تمام چوب تا 30 سال نیز عمر می کنند و کارایی خود را از دست نمی دهند. به همین دلیل، از این بابت کاملا به صرفه می باشند.
- ساختمان هایی که از درب تمام چوب استفاده کرده باشد؛ قطعا قیمت بالاتری پیدا می کند چرا که این درب ها، گران قیمت و با ارزش هستند.
- نصب درب تمام چوب، کار ساده ای است.
معایب درب تمام چوب
در کنار تمام مزایایی که درب های چوبی دارند، نباید از عیب و ایراد آن ها نیز غافل شد. ایراداتی مثل:
- درب های تمام چوب گران قیمت هستند و بیشتر در فضاهای لوکس به کار می روند.
- درب های تمام چوب، بسیار سنگین هستند و ممکن است وزن سازه را بالا ببرند یا به دلیل وزن خود، به چارچوب فشار وارد کنند و آن را از تراز خارج نمایند.
به طور کلی، می توان گفت که درب های تمام چوب، اگر در جای درستی استفاده شوند، کارایی بی نظیری از خود نشان می دهند و فوق العاده هستند.
درب پرسی چیست؟
درب های پرسی نیز یکی دیگر از انواع درب های چوبی هستند که در حال حاضر، محبوبیت زیادی در بازار پیدا کرده است. این درب ها، در واقع از دو لایه MDF و دو لایه روکش چوب طبیعی ساخته شده اند. این دو لایه ام دی اف را روی هم پرس می کنند اما قبل از آن، میان این دو لایه، نوعی شبکه ی مقوایی کار گذاشته می شود که شبیه به لانه ی زنبور یا همان هانیکام است. در نهایت نیز روکش های طبیعی چوب را روی آن کار می گذارند.
کل این لایه ها توسط نوعی کلاف چوبی قاب شده است و به دور این محصول کشیده شده است. اما در واقع دلیل اصلی این که ما، درب های پرسی را شبیه به درب های تمام چوب می دانیم، استفاده از روکش های طبیعی چوب است. این روکش ها را از چوب های مختلفی مثل چوب راش، بلوط، گردو و…می سازند. به این ترتیب از بیرون، ظاهر درب های پرسی شبیه به درب های تمام چوب به نظر می آید و ممکن است افراد بسیاری را به اشتباه بندازد.
برای مشاهده انواع درب های داخلی و چوبی کلیلک کنید.
خصوصیات درب پرسی
درب های پرسی را با چند مزیت بزرگ می شناسیم که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- درب های پرسی قیمت ارزانی دارند و برای خرید عمده مناسب تر هستند. همچنین می توان از این درب ها به عنوان درب اتاق یا دیگر درب های داخلی استفاده کرد.
- درب های پرسی از چند لایه ام دی اف ساخته شده اند و طبیعی است که وزن بالایی نداشته باشند. به همین دلیل بار اضافه ای به ساختمان وارد نمی کنند.
- نصب درب های پرسی به دلیل وزن پایین تر، ساده تر از نصب درب های تمام چوب است و وقت کمتری می گیرد.
معایب درب پرسی
اما در کنار تمام مزایای درب پرسی، باید به معایب آن ها نیز اشاره کنیم که شامل موارد زیر است:
- همان طور که اشاره کردیم این درب ها از چند لایه ام دی اف ساخته شده اند. روکش روی آن ها نیز بسیار نازک است و عملا امکان طراحی روی آن ها بسیار محدود است. در واقع اصلی ترین ضعف درب های پرسی این است که تنوع چندان بالایی ندارند.
- همچنین مقاومت این گونه درب ها در برابر ضربه و فشار پایین است و ممکن است خیلی زود در هم بشکنند. به همین دلیل توصیه می کنیم از درب های پرسی به عنوان درب ورودی منزل استفاده نشود.
همچنین مشاهده کنید: درب HDF و موارد استفاده از آن
انواع درب های پرسی
درب های پرسی به دلیل استفاده از متریال مختلف به انواع و اقسام زیادی تقسیم شده اند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
درب های پرسی mdf
این نوع درب ها، همان طور که از نامشان نیز مشخص است از ورق های ام دی اف ساخته شده اند و برای پوشش صفحه ی اصلی خود، از رنگ های سلولزی استفاده می کنند. به همین دلیل قیمت خیلی ارزانی دارند.
درب های پرسی پنلی
این درب ها به جای استفاده از ام دی اف، از ورق های فشرده ی چوبی لایه لایه استفاده می کنند. قرار دادن این لایه ها، باعث دوام و استحکام بیشتر درب می شود و به همین دلیل مقاومت بیشتری نسبت به درب های ام دی اف دارند. همچنین می توان از رنگ های پلی یورتان نیز برای رنگ آمیزی این درب های پرسی استفاده کرد.
درب های پرسی سرویسی
نوع دیگری از درب های پرسی وجود دارد که به شکل اختصاصی برای استفاده در سرویس های بهداشتی طراحی شده اند. مواد سازنده ی این درب ها نیز ورق های چوبی لایه لایه است. با استفاده از رنگ های پوششی پلی یورتان، می توان آن ها را در برابر رطوبت نیز مقاوم کرد.
درب های پرسی با روکش پی وی سی
همان طور که احتمالا می دانید، pvc نوعی پوشش است که بعضا جهت مقاوم سازی درب های ساختمانی به کار می رود. این درب های پرسی را نیز از ورق های فشرده ی چوب می سازند و روی آن ها را با روکش ملامین می پوشانند. سپس روکش پی وی سی، توسط دستگاه پرس روی این درب ها گذاشته می شود. درب های پرسی PVC، مقاومت خیلی خوبی در برابر رطوبت دارند و به همین خاطر، برای استفاده در سرویس های بهداشتی یا محیط های مرطوب، مناسب هستند. رنگ بندی شان متنوع است و قابل سفارش نیز هستند. خیلی سریع ساخته می شوند و قیمت مناسبی نیز دارند.
درب های پرسی با روکش چوب طبیعی
این نوع درب های پرسی نیز شبیه به دیگر درب های پرسی هستند. با این تفاوت که می توان از موادی مثل ام دی اف یا پلی وود استفاده کرد. سپس روی آن ها را با روکش چوب طبیعی می پوشانند تا شباهت بسیار زیادی به درب های تمام چوب پیدا کند.
فرق اساسی درب پرسی با درب تمام چوب
همان طور که در طول این مقاله، خواندیم به نظر می آید که تفاوت ظاهری چشمگیری میان درب پرسی با درب تمام چوب وجود نداشته باشد. در واقع حتی شاید تشخیص این دو از هم بسیار دشوار باشد.
اصلی ترین فرق میان درب پرسی با تمام چوب در کیفیت، متریال به کار رفته، ساختار، طول عمر و …است. طبیعی است که درب های تمام چوب ساختار مقاوم تر و طول عمر بیشتری دارند اما گران قیمت می باشند و نمی توان برای تمام درب های خانه، از این نوع درب های ساختمانی استفاده کرد.
همچنین اشاره کردیم که عایق سازی درب های تمام چوب بیشتر از درب های پرسی است اما سنگین تر هم هستند و وزن سازه را بالاتر می برند.
به طور کلی توصیه می کنیم قبل از هر چیزی، محل نصب درب و انتظاری که از آن دارید را با دقت بررسی کنید و سپس دست به خرید یکی از درب های پرسی یا تمام چوب بزنید.
سخن آخر
رستاچوب، به عنوان یکی از قدیمی ترین و معتبرترین فروشگاه های درب ساختمانی، مرجع بسیار خوبی جهت کسب اطلاعات راجع به انواع درب های ساختمانی است. شما می توانید با مراجعه به منوی محصولات این وبسایت، با تمامی درب ها و مشخصتشان آشنا شده و سپس با توجه به نیاز خود، بهترین خرید ممکن را داشته باشید.
رستاچوب تلاش دارد که کالایی مطمئن و با کیفیت به مشتریان خود عرضه کند. کالایی که تا سال ها دوام داشته باشد و هزینه های مازادی برای خریداران نداشته باشد. در صورتی که هرگونه سوالی در خصوص روند خرید انواع درب های ساختمانی از وبسایت رستاچوب دارید، می توانید با شماره های مندرج در وبسایت تماس گرفته و سوالات خودتان را با کارشناسان مجموعه در میان بگذارید.