درب ضد سرقت در این چند سال گذشته، تبدیل به بخش مهمی از ساختمان ها شده اند! دیگر کمتر واحد نوسازی را می توانید پیدا کنید که حداقل یک درب ضد سرقت در آن به کار نرفته باشد!
اما به نظر شما چرا این درب ها محبوب شده اند؟ صرف نظر از زیبایی فوق العاده شان؛ امنیت بی نظیری که برای محیط فراهم می کنند، باعث شده که خیلی ها به سراغ خرید درب ضد سرقت بروند.
اما تا چه حد با روند ساخت درب ضد سرقت آشنا هستید؟ آیا می دانید از چه موادی تهیه می شود؟ مراحل تولید آن را می دانید؟
در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در خصوص مراحل تولید و ساخت درب ضد سرقت صحبت کنیم! اگر تصمیم دارید به زودی یکی از این درب های ساختمانی را خریداری کنید، توصیه می کنیم به اسکرول کردن این متن ادامه بدهید. احتمالا نکات جالبی را در مورد این درب ها یاد می گیرید.
درب ضد سرقت چیست؟
قبل از هر چیزی، باید بدانیم که درب ضد سرقت چیست؟
تا همین دو دهه پیش، درب تمام ساختمان ها معمولی بود. اما سارقین به سادگی می توانستند این درب ها را باز کنند و محیط منزل یا محل کار را غارت کنند.
به همین دلیل نیاز شد که درب هایی ساخته شود که در برابر ورود غیرمجاز سارقین مقاومت کند. اولین کشوری که توانست به چنین فرمولی دست پیدا کند، ایتالیا بود. هنوز هم درب های ضد سرقت ایتالیایی در بازار محصولات لوکس حرف اول را می زند.
اما از آن جایی که این محصول گران قیمت است، هرکسی نمی توانست آن را خریداری کند. اینجا بود که تولیدکننده های ترک وارد عمل شدند و درب هایی با صرفه ی اقتصادی بیشتر ساختند. پس از آن، تولیدکننده های چینی و ایرانی هم شروع به ساخت درب ضد سرقت کردند.
در حال حاضر، بازار کشور ما پر از درب های ضد سرقت ترک، ایرانی و چینی است!
نصب درب های ضد سرقت در منزل یا محیط کار، می تواند امنیت و آسایش را افزایش دهد. در ضمن ساختار این درب ها به گونه ای است که بسیار سنگین و مقاوم هستند. بنابراین آسیب زدن به آن ها، به سادگی ممکن نیست.
درب های ضد سرقت، از وسایل و ادوات مختلفی برای مقاومت در برابر سارقین استفاده می کنند. از قفل و زبانه های پیچیده گرفته تا ورق های فلزی محکمی که در ساختارشان به کار رفته اند.
درب های ضد سرقت از چه ساخته می شوند؟
وقتی که صحبت از درب های ضد سرقت می شود، باید بدانید که متریال به کار رفته در آن ها بسیار متنوع است. درب های معمولی فقط از یک متریال ساخته می شدند. بیشترشان یا چوبی بودند یا آهنی!
اما درب های ضد سرقت، ترکیبی از هر دو و متریال دیگر است! حتی از شیشه و فرآورده های مصنوعی نیز در ساخت این درب ها استفاده می شود. به همین دلیل است که با گذر سالیان، همچنان مقاوم باقی می مانند و کیفیت خود را از دست نمی دهند.
به طور کلی درب های ضد سرقت را می توان از مواد زیر ساخت:
- چوب های مختلف( راش، بلوط، گردو و…)
- فلزات مقاوم( فولاد، استیل، آهن و…)
- ترکیب چوب و شیشه
- پلی وود
در نظر داشته باشید که طبعیتا کیفیت تمام این درب های ضد سرقت یکسان نخواهد بود. بهترین درب های ضد سرقت، آن هایی هستند که از چوب های سنگین و پرتراکم ساخته می شوند. در میان درب های ضد سرقت ترک، می توانید چنین محصولاتی را به کرّات پیدا کنید.
معرفی بخش های مختلف درب ضد سرقت
همان طور که عنوان کردیم درب های ضد سرقت بخش های مختلفی دارند. بخش های داخلی این درب، اهمیت زیادی دارند چرا که بخش مهمی از امنیت این درب ها، به دلیل وسایل و متریالی است که در ساختار داخلی درب های ضد سرقت به کار رفته است.
بخش های داخلی درب ضد سرقت شامل ورق فلزی، ساختار کلی، متریال اصلی و…است.
به طور کلی اگر بخواهیم در مورد مراحل تولید درب ضد سرقت صحبت کنیم، باید به سه بخش مهم اشاره کنیم. تکمیل این سه بخش در نهایت به ساخت درب ضد سرقت می انجامد.
هر چقدر که مراحل ساخت درب ها، با دقت بیشتری طی شود، طبیعتا محصول نهایی نیز با کیفیت تر خواهد بود.
ساختار کلی درب ضد سرقت
درهای ضد سرقت یک ساختار کلی دارند که به نام شاسی نیز شناخته می شود. منظور از شاسی همان ساختار فلزی مقاوم و مستحکمی است که الباقی بخش های درب روی آن سوار می شود
معمولا هر چقدر ضخامت و قدرت این ساختار فلزی بیشتر باشد، مقاومت درب در برابر ضربه و فشار نیز بیشتر خواهد بود.
پس برای تولید یک درب ضد سرقت، اول باید ساختار کلی یا همان شاسی فولادی را آماده کرد.
بعد از این که ساختار فولادی آماده شد، باید از ورقه های کرکره ای استفاده کرد تا داخل آن را پوشاند. بعد از آن از پروفیل های 20 در 40 استفاده می شود که به ساختار فولادی، جوشکاری می شوند. این پروفیل ها از قبل ساخته شده هستند و آماده ی جوشکاری می باشند.
بعد از طی کردن این مراحل، نوبت به پر کردن فضای خالی می شود. معمولا از یونولیت یا پشم شیشه و پشم سنگ برای پوشاندن حفره های درب استفاده می شود. خاصیت این مواد باعث می شود که درب ضد سرقت، عایق صوتی و حرارتی شود.
بعد از این که ساختار کلی درب ساخته شد، نوبت به نصب قفل می رسد.
یکی از ایرادات اساسی در خصوص درب های ساختمانی قدیمی این بود که قفل را روی چهارچوب درب نصب می کردند و سپس زبانه ها در داخل چهارچوب می رفت. اما این ساختار برای سارقین به راحتی قابل دور زدن بود.
به همین دلیل است که در درب های ضد سرقت، از ورق های استیل استفاده می شود تا چنین مشکلی به وجود نیاید. در واقع این ورق های فلزی می توانند در برابر خوردگی و ضربه هم مقاومت کنند و در نتیجه به هیچ وجه باز نمی شوند( مگر اینکه زمان و فشار کافی وجود داشته باشد)
بعد از تکمیل شدن این بخش ها، نوبت به نصب لولا می رسد. یکی از شاخصه های کلی درب ضد سرقت این است که لولای آن مخفی است. در نتیجه سارقین نمی توانند با شکستن لولا، درب را از جا دربیاورند.
البته فراموش نکنید که به علت وزن بالای درب های ضد سرقت، باید لولاهای بیشتری استفاده کنید.
بعد از این که تمام مراحل کلی ساخت درب ضد سرقت طی شد، نوبت به این می رسد که بخش های داخلی را با یک روکش نازک از ام دی اف یا … پوشاند.
اهمیت این مراحل را نباید دست کم گرفت چرا که اصلی ترین معیار سنجش کیفیت درب، همین مراحل است. اگر با دقت و ظرافت طی شود، قطعا محصول نهایی کیفیت لازم را خواهد داشت.
روکش درب های ضد سرقت
بعد از این که کلیت درب ساخته شد، نوبت به روکش کردن آن می رسد.
در بخش بالا عنوان کردیم که آخرین مرحله از ساخت اجزای داخلی درب، نصب یک لایه ام دی اف بود. اما باید بدانید که این لایه به تنهایی نمی تواند مقاومت کافی داشته باشد.
به همین دلیل است که از روکش های مختلفی برای پوشش ظاهری درب استفاده می شود. این روکش ها علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که برای درب ضد سرقت به همراه می آورند، کاربردهای دیگری هم دارند.
مثلا روکش های ضدآب، می توانند مانع ورود آب به ساختار داخلی درب شوند. برخی از روکش ها قدرت عایق سازی صوتی و حرارتی درب را افزایش می دهند.
نوع دیگری از روکش ها هم در بازار موجود است که از جنس فلز هستند. این روکش ها معمولا برای درب های ضد سرقتی به کار می رود که قرار است در محیط بیرونی نصب شوند و در معرض باران و آفتاب قرار می گیرند.
برخی از دیگر روکش ها نیز از جنس چوب های طبیعی هستند که زیبایی منحصر به فردی دارند و می توانند ظاهر درب را بسیار لوکس بسازند.
نصب روکش نیز با دستگاه های خاصی صورت می گیرد. هرچقدر نصب این روکش ها با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود، ظاهر نهایی درب بهتر خواهد شد.
در ضمن فراموش نکنید که قیمت این روکش ها، در قیمت تمام شده ی درب ضد سرقت موثر خواهد بود. طبیعتا روکش های چوبی گران تر از دیگر انواع روکش های درب ضد سرقت هستند.
رنگ آمیزی درب ضد سرقت
یکی دیگر از مراحل بسیار مهمی که معمولا در ساخت درب ضد سرقت طی می شود، رنگ آمیزی درب های ضد سرقت است.
همان طور که می دانید، رنگ آمیزی می تواند مقاومت درب را در برابر عوامل خارجی افزایش بدهد. در نتیجه، باید آن را به دقت انجام داد.
معمولا از رنگ های الکترواستاتیک یا پلی استر برای رنگ کردن درب ضد سرقت استفاده می شود. رنگ های کوره ای نیز مقاومت درب را بسیار بالا می برند و منجر به افزایش طول عمر آن ها می شوند.
هرچقدر رنگ درب بهتر و دقیق تر اجرا شود، احتمالا در قیمت درب ضدسرقت نیز اثر خواهد داشت. شاید به همین دلیل باشد که تولیدکنندگان درب های ضد سرقت، معمولا بیشترین دقت را به هنگام رنگ آمیزی درب ضد سرقت به خرج می دهند.
تولیدکنندگان درب می توانند از رنگ های متنوعی برای این درب های ساختمانی استفاده کنند. حتی مشتریان نیز می توانند رنگ مورد نظر خود را سفارش بدهند و محدودیتی از این بابت نخواهد بود.
نصب یراق آلات درب ضد سرقت
بعد از این که روکش درب نیز نصب شد، نوبت به نصب یراق آلات مختلف می رسد.
گفتیم که قفل های درب ضد سرقت از نوع خاصی هستند که ایمنی و امنیت را افزایش می دهند. این قفل ها که معمولا از برندهای معتبر ترک مثل داف و کاله هستند، دارای 8 زبانه می باشند و به سختی باز می شوند. در ضمن ضد خوردگی و سایش نیز می باشند.
بنابراین روش های رایجی که سارقین برای باز کردن قفل درب به کار می برند، روی قفل درب های ضد سرقت جواب نمی دهد.
بعد از قفل، نوبت به نصب دستگیره درب ضد سرقت می رسد. انواع و اقسام دستگیره ها در بازار موجود است. اما معمولا نوع دستگیره با سبک درب، تطبیق داده می شود. مثلا برای درب های ضد سرقت، معمولا از دستگیره های کلاسیک فلزی استفاده می شود.
چشمی و درکوب نیز از دیگر بخش های درب ضد سرقت هستند که نصبشان ضروری است. چشمی می تواند امنیت درب را افزایش بدهد و معمولا در رویه ی درب نصب می شود.
درکوب نیز می تواند ظاهر چهارچوب را پنهان کرده و سطح یکدستی با بدنه ی درب بسازد.
وسایل مورد نیاز برای ساخت درب ضد سرقت
ساخت و تولید درب های ضد سرقت پروسه ی پیچیده ای دارد و به همین دلیل است که در روند تولید آن از وسایل مختلفی استفاده می کنند. برخی از آن ها، ماشین آلات حرفه ای و صنعتی هستند که می توانند دقت تولید را بالا ببرند.
وسایلی مثل فارسی بر، مویی، پرس وکیوم (برای روکش کردن درب های ضد سرقت)، دستگاه cnc، دستگاه باد و پیسولت، انواع دستگاه های سوراخ زن و فرز، تنها بخشی از ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت چنین درب هایی هستند.
به همین دلیل است که توصیه می کنیم قبل از خرید درب ضد سرقت، مطمئن شوید که تولیدکنندگان درب مزبور، از جدیدترین و بهترین وسایل برای ساخت آن استفاده کرده اند.
سخن آخر
در نهایت باید عنوان کنیم که ساخت درب ضد سرقت توسط برخی از تولیدکنندگان ایرانی نیز انجام می شود. فارغ از تمام بحث های مربوط به تولیدات داخل، به صراحت می توان عنوان کرد که درب های ضد سرقت ایرانی دست کمی از کالاهای خارجی ندارند.
اگر به دنبال بهترین درب های ضد سرقت هستید، توصیه می کنیم سری به فروشگاه آنلاین رستاچوب بزنید. برخی از بهترین مدل ها و طرح های درب ضد سرقت در این فروشگاه عرضه می شود. شما می توانید سفارش خود را قطعی کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن، دریافت کنید.
این اطمینان را به تمام مشتریان خود می دهیم که از بهترین وسایل و متریال برای ساخت درب های رستاچوب استفاده شده است! بیش از 17 سال سابقه ی تولید درب های ضد سرقت، گواه این مدعاست!