درست از زمانی که اجداد بزرگوار ما در غار تصمیم گرفتند که تکه چوب یا سنگی را جلوی ورودی غار بگذارند و شب با خیال آسوده به خواب بروند، اهمیت امنیت و ایمنی برای انسان تعریف شد.
بدون آسایش و ایمنی نمی توان زندگی متعادلی داشت و حریم امن خانه نباید توسط هیچ عاملی شکسته شود. به همین دلیل است که صنایع بزرگی مثل صنعت ساخت درب های ساختمانی این نکته را به خوبی می داند و تلاش می کند تا بهترین درب های ضد سرقت را عرضه کند.
درب های ضد سرقت با درب های معمولی ساختمانی تفاوت های زیادی دارند. به دلیل ساختار و استاندارد درب ضد سرقت، این درب ها خیلی زود محبوبیت زیادی پیدا کردند و در جاهای مختلفی از آن ها استفاده شد.
اما آیا می دانید که چه استانداردهایی برای ساخت درب های ضد سرقت به کار می رود؟
آیا می دانید به چه چیزهایی در هنگام تولید این درب ها توجه می شود؟
در این مقاله از وبسایت رستاچوب می خواهیم در خصوص استاندارد درب ضد سرقت، قیمت هر یک از این درب ها، و تاثیر این استانداردها بر نحوه ی نصبشان صحبت کنیم. بنابراین توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
ابعاد استاندارد درب ضد سرقت چیست؟
به طور کلی زمانی که صحبت از درب های استاندارد ضد سرقت می شود، منظور ابعاد استانداردی است که معمولا در تولید این درب های ساختمانی به کار می رود.
حال نکته این جاست که این درب ها ساخت کشورهای مختلفی هستند و ممکن است هر کدام از آن ها، استانداردهای خاصی را در ابعاد این درب ها رعایت کرده باشند.
درب ضد سرقت ترک
یکی از برترین و بهترین درب های ضد سرقتی که در بازار کشور موجود است، درب های ساخت کشور ترکیه می شود که در بازار ایران به درب ضد سرقت ترک معروف است. کیفیت این درب ها به قدری بالاست که تا سال ها می توانند بدون هیچگونه اشکال و ایرادی استفاده شوند.
البته در حقیقت، محبوبیت زیاد این درب ها در کشورمان به دلیل واردات آسان و ارزان آن ها از کشور ترکیه است. به همین دلیل تبدیل به یکی از محبوب ترین درب های ساختمانی در کل کشور شده اند.
به طور کلی، ابعاد استانداردی که درب های ضد سرقت به هنگام تولید دارند، عرض 110 در طول 210 سانتی متر است. بیشتر چهارچوب های استاندارد، به راحتی چنین ابعادی را در خود جای می دهند.
نکته ی مهم این جاست که تمام درب های وارداتی به کشور، ابتدا با عرض 105 سانتی متر تولید می شوند. اما از آن جایی که سلیقه ی ایرانی، درب های عریض تری را می پسندید، عرض آن ها به 110 سانتی متر افزایش پیدا کرد.
نکته این جاست که عرض درب های ضد سرقت تولید داخل کشور، از همان ابتدا بیشتر از درب های وارداتی است.
درب ضد سرقت چینی (عرض 90)
نوع دیگری از درب های ساختمانی در کشور موجود است که از چین وارد شده اند. این درب ها عرض کمتری نسبت به درب های ترک و ایرانی دارند و معمولا عرضشان 90 سانتی متر است. البته در این میان برخی از درب های چینی که با ابعاد 105 در 210 سانتی متر ساخته می شدند نیز در بازار کشور موجود است. جالب این جاست که این درب ها خیلی سریع توانستند به درب های محبوبی تبدیل شوند و مورد پسند مشتریان ایرانی قرار گرفتند.
نکته ی مهمی که باید بدانید این است که ابعاد درب های چینی ثابت نیست. گرچه از 105 در 210 به عنوان ابعاد استاندارد نام برده می شود اما به هرحال، با توجه به سلیقه و نیاز فرد، ممکن است این ابعاد تغییر پیدا کنند.
در ضمن فراموش نکنید که اصلی ترین مسئله در مورد درب های ضد سرقت چینی، قیمت خیلی ارزان آن هاست. در حقیقت کیفیت پایین ساخت باعث شده است که درب های چینی عرض 90 و ابعاد استاندارد آن، چندان محبوبیتی میان ایرانی ها پیدا نکرد. در این درب ها از چوب های نامرغوب و متریال بی کیفیت استفاده می شود.
نکته: البته در این میان برخی از درب های ضد سرقت چینی با استانداردهای خیلی بالایی ساخته می شوند و استفاده از آن ها کاملا توصیه می شود.
درب ضد سرقت ایرانی
شاید با شنیدن تولید ایران تصور کنید که استاندارد درب ضد سرقت ایرانی اصلا جالب نیست و قرار است که محصول بی کیفیتی به شما عرضه شود. اما باید بدانید که تولیدکنندگان داخلی، معمولا درب های مناسب و باکیفیتی می سازند. بسیار مهم است که شما کدام یک از این تولیدکنندگان را انتخاب می کنید.
در ضمن هیچگونه ابعاد استانداردی برای درب های ضد سرقت ایرانی وجود ندارد و شما می توانید ابعاد موردنظرتان را سفارش بدهید. البته نکته ی جالب توجه این جاست که حتی اگر درب مورد نظرتان را سفارش بدهید، قیمت آن تغییری نمی کند.
بنابراین با توجه به نیاز خود، می توانید یک درب باکیفیت و همچنین با قیمت مناسب خریداری کنید.
قیمت درب ضدسرقت
با توجه به تمام نکاتی که در خصوص استاندارد درب ضد سرقت ایرانی ، ترک و چینی گفتیم، سوالی مهمی مطرح می شود:
قیمت درب های ضد سرقت چقدر است؟
کدام ارزان است و کدام گران؟
همان طور که در بالای همین متن گفتیم، قیمت درب های ضد سرقت ترک گران تر از سایر درب های موجود است. این درب ها معمولا از متریال باکیفیتی استفاده می کنند.
چوب به کار رفته در درب ضد سرقت ترک، مرغوب است و از روکش های ضد آب برای آن ها استفاده می شود. علاوه بر این استفاده از یراق آلات معتبری مثل داف و کاله نیز باعث شده که استاندارد این درب ها بالاتر برود. بنابراین طبیعی است که با قیمت بالاتری عرضه بشوند.
از سوی دیگر قیمت درب های ایرانی، با توجه به کیفیتی که ارائه می کنند کاملا به صرفه و مناسب است. درست است که کیفیت درب های ترک را تکرار نمی کنند، اما به هیچ وجه درب های بی کیفیتی محسوب نمی شوند.
ما در رستاچوب جهت بالا بردن کیفیت و امنیت محصولات و همچنین جلب رضایت مشتریان محترم از یراق آلات کاله (اورجینال) در تولید کلیه درب های ضد سرقت استفاده میکنبم.
تولیدات داخلی درب ضد سرقت، می توانند انتخاب به صرفه ای برای مصارف انبوه باشند.
قیمت درب ضد سرقت ارزان
در این میان، نوعی از درب های ضد سرقت که به درب ضد سرقت چینی مشهور هستند نیز در بازار موجود است. این درب ها به دلیل استفاده از متریال نامرغوب قیمت ارزان تری دارند.
چرا خرید درب ضد سرقت چینی را توصیه نمی کنیم؟
- یراق آلات آن بی کیفیت است و با کوچکترین فشاری ممکن است از هم بپاشند.
- چوب های به کار رفته در این درب ها، مقاومت زیادی در برابر عوامل خارجی ندارند.
- ممکن است به راحتی دیلم شوند
- ورق فلزی به کار رفته در ساختار این درب ها، چندان مقاوم و با کیفیت نیست.
با توجه به تمام این نکات، به خوبی روشن است که چرا قیمت ارزان تری دارند و چرا نباید آن ها را خریداری کرد.
توصیه می کنیم که همواره به دنبال درب های اورجینال بروید که توسط فروشگاه های معتبر و شناخته شده تولید شده اند.
درب ضد سرقت دولنگه
یکی دیگر از بهترین درب های ساختمانی ضد سرقت که امروزه استفاده های زیادی هم دارد، درب های ضد سرقت دو لنگه است. این درب ها معمولا به عنوان درب لابی استفاده می شوند و زیبایی منحصر به فردی دارند.
در تولید این درب های دو لنگه نیز باید استانداردهای خاصی رعایت شود. به طور کلی، ابعاد درب ضد سرقت تک لنگه 204 سانتی متر در 97 سانتی است که به یک فریم با ارتفاع 216 و عرض 122 سانتی متر نیاز دارد.
اما ماجرا در مورد درب ضد سرقت دو لنگه اندکی فرق دارد. عرض این درب ها باید حداقل 150 سانتی متر باشد. گاهی عرض درب های مذکور تا 2 متر نیز می رسد. اگر نیازمند درب های دولنگه ای هستید که عرض بیشتری دارند، حتما باید آن ها را سفارش بدهید.
برای این که درب ضد سرقت بزرگ تر از ابعاد استاندارد به دست آید، از ورق های برش خورده استفاده می شود. البته ساخت هر دو نوع درب استاندارد و سفارشی، به یک شیوه انجام می شود. اما در صورتی که سفارش درب دو لنگه داده اید باید بدانید که قرینگی در عرض های پایین تر از 180 سانتی متر، بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل است که معمولا یکی از لنگه ها را عریض تر از دیگری می سازند. در ضمن فراموش نکنید که جهت ساخت بازشوی 92 سانتی متری به فریم 107 سانتی متری نیاز است.
اطراف درب های دو لنگه باید از قوطی های فلزی با ابعاد 80 در 40 میلی متر استفاده شود که مقاومت آن را افزایش می دهد.
نکته ی مهم دیگری که در خصوص درب های ضد سرقت دو لنگه وجود دارد این است که طریقه ی نصبشان متفاوت است. به این معنی که نمی توانید به همان شیوه ای نصب درب تک لنگه را انجام می دهید، این درب های ضد سرقت را نیز نصب کنید. کلا نصب درب دو لنگه سخت تر است و نیازمند نصاب ماهری هستید.
نصب درب ضد سرقت
در صورتی که درب ضد سرقت شما بر اساس ابعاد استاندارد ساخته شده باشد، نصب آن چندان مشکل نخواهد بود. شما می توانید چهارچوب درب های معمولی خود را با چهارچوب مخصوص درب های ضد سرقت تعویض کنید و سپس به سادگی درب ضد سرقت را نصب کنید.
اما در صورتی که ابعاد درب ضد سرقت، سفارشی باشد شاید نیازمند تخریب و نصب چهارچوب جدید باشید.
به طور کلی نصب درب ضد سرقت به دو شیوه شکل می گیرد:
نصب چهارچوب و درب به صورت جداگانه
در این شیوه از نصب درب ضد سرقت می توانید چهارچوب را از لنگه های درب جدا کرده و با استفاده از مواد و مصالح ساختمانی آن ها، چهارچوب را به سازه وصل کنید. بعد از آن، لنگه های درب را داخل چهارچوب جا بندازید.
نصب درب ضد سرقت با استفاده از فریم انتظار
در نوع دیگری از نصب درب های ضد سرقت، از فریم های انتظار استفاده می شود.
به این ترتیب باید اندازه های داخل به داخل فریم را اندازه بگیرید و ابعاد درب خود را یک سانتی متر بیشتر از چهارچوب درب در نظر بگیرید.
این روش از نصب درب ضد سرقت که معمولا بعد از نازک کاری و پیش از رنگ آمیزی ساختمان انجام می شود، محبوبیت بیشتری دارد. چرا که احتمال آسیب دیدن درب کمتر است و احتمالا روش آسان تری برای نصب محسوب می شود.
از طرف دیگر، به خاطر نصب همزمان چهارچوب درب و لنگه های آن، رگلاژ درب ضد سرقت راحت تر صورت می گیرد.
در ضمن فراموش نکنید برای این که درب ضد سرقت، زیبایی خود را نگه دارد و امکان نصب روی روکوب چوبی که دو طرف فریم درب قرار گرفته است، وجود داشته باشد، بهتر است که عرض دیوار برابر با 16 الی 18 سانتی متر باشد.
در این شیوه از نصب درب ضد سرقت می توان لنگه ها را به فریم انتظار پیچ یا جوشکاری کرد.
در ضمن فرصت عایق سازی درب ضد سرقت نیز در این شیوه از نصب به وجود می آید. کافیست داخل چهارچوب درب را با استفاده از فریم پلی اورتان پر کرد. البته در این میان برخی از افراد، ترجیح می دهند که جهت کاهش هزینه ها به جای فریم پلی اورتان از دوغاب سیمان استفاده کنند.
در هر صورت، استفاده از روش دوم برای نصب درب های ضد سرقت، بهتر و مناسب تر است.
استانداردهای کلی درب ضدسرقت
استاندارد درب ضد سرقت با توجه به شرکت های تولیدکننده ی درب ها، تعیین می شود. به طور کلی یک درب ضد سرقت باید استانداردهای زیر را داشته باشد:
- ضد سرقت باشد
- ضد دیلم باشد
- از ورق فلزی مقاوم در ساختار خود استفاده کرده باشد
- یراق آلات مرغوب و معتبر به کار برده باشد
- از لولای مخفی استفاده کرده باشد
هر یک از این استانداردها می توانند منجر به افزایش کیفیت درب های ضدسرقت شوند.
در نهایت باید اشاره کنیم که رستاچوب، به عنوان یکی از قدیمی ترین و بهترین فروشگاه های درب های ضدسرقت می تواند مرجع خوبی برای کسب اطلاعات بیشتر باشد. در ضمن شما می توانید محصولات متنوع این فروشگاه را در منوی محصولات مشاهده کنید و جهت استعلام قیمت با همکاران ما در رستاچوب در تماس باشید.